Hikinews:Halmettilaiset raivostuivat pyhäinhäväistyksestä

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Star.svg
Tämä on laatu-uutinen, jonka kirjoittaja todennäköisesti parhaillaan kiillottelee Pulitzeriaan.

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

14. tammikuuta 2010

Halmettilaisten profeettaa tukevassa mielenosoituksessa päädyttiin polttamaan Sofi Oksasen kirjoja, koska niitä oli saatavilla Kaarina Hazardin tuotantoa nopeammin ja suurempia määriä.

INTERNET, Suomi – Lauantaina poisnukkuneen halmettilaisten pyhän profeetan Tony Halmeen kunniaksi järjestetty valtakunnallinen suruaika keskeytyi dramaattisesti Iltalehden kolumnistin Kaarina Hazardin kirjoitettua halmettilaisten uskoa loukkaava ja väheksyvä kolumni. Halmettilaiset kautta maan ovat osoittaneet mieltään Iltalehtiä polttaen ja vaatien Hazardin luovuttamista rangaistavaksi halmettilaisten lakien mukaisesti ("leikata munat irti, lyödä ne tapilla perseeseen ja heittää loppuiäksi linnaan"). Halmettilaiset ovat jo vetäneet diplomaattinsa pois Iltalehden toimituksesta ja Iltalehteen on alkanut virrata pommiuhkauksia. Myös Iltalehtiä myyviä lehtipisteitä on poltettu osissa maata ja Iltalehti on julistettu boikottiin koko halmettilaisyhteisössä.

”Tämä on pyhäinhäväistys!” halmettilaisten suurmufti – arvonimen alkuperä on epäselvä, tiedetään vain, että se kunnioittaa hampaiden puuttumisesta syntyvää s-vikaa – Aleksi Valavuori kommentoi Hikipedian toimitukselle, ”profeetta Halmeen häpäiseminen on rikos ja rangaistuksena kuolema, sen määrää pyhä lakimme!”

Halmettilaisten pyhän kirjan – Tuomiopäivä – mukaan profeetta Tony Halme tulisi kuolemansa jälkeen saavuttamaan jumalallisen tason, minkä jälkeen hänen edesmennyt maanpäällinen elämänsä on julistettava kokonaisuudessaan pyhäksi. Tätä pyhyyttä Hazardin kolumni halmettilaisten mukaan väheksyi ja rikkoi heidän uskonrauhaansa. Siinä ei myöskään puhuttu mitään Halmeen ylösnousemuksesta.

Tapauksen myötä Iltalehti onkin julistanut toimitukseensa poikkeustilan ja kiristänyt pääovilla tehtäviä turvatarkastuksia terrorismipelon vuoksi. Iltalehden päätoimittaja Kari Kivelä on pyrkinyt luomaan rauhaa halmettilaisyhteisön kanssa sanoutumalla irti Hazardin kolumnista. Lukemattomien tappouhkauksien vuoksi Hazard perheineen on jouduttu järjestämään poliisin suojelukseen.

Julkisen sanan neuvoston edustaja Kuuno-Eino Möyhömyötä kommentoi Hikinewsille: ”Sinällään en tahdo ottaa kantaa ikävästi vastaan, tai puolesta eli vastustamista vastaan, mutta sen voinen todeta, että kuolleesta pitäisi mieluummin puhua positiivisia tai olla puhumatta kokonaan. Tämä tapa on hyvän tavan mukaista, koska tämä tapa on vakiintunut ja vähentää arvostelun määrää maailmassa ja koska olen halveksuttava olento, joka välittää lopulta lähinnä fiiliksestäni että kuinka hyvänä tyyppinä nyt pidetään.”

Katso myös[muokkaa]

Lähteet[muokkaa]