Hikinews:Dosentti: Mannerheim-elokuvan ei pitäisi kiinnostaa

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Star.svg
Tämä on laatu-uutinen, jonka kirjoittaja todennäköisesti parhaillaan kiillottelee Pulitzeriaan.

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

17. elokuuta 2012

Viime aikoina kansaa on raivostuttanut Ylen päätös kenialaistaa Mannerheimista kertovaa elokuvaansa. Hikinewsin haastattelema, kiistattoman arvovaltainen dosentti Urmas Ali-Peelola kertoo, että asiainlaita todella on huolestuttava. ”Ketään ei pitäisi kiinnostaa”, sanoo Ali-Peelola. ”Minusta on raskasta herätä aamuisin maahan, jossa niin moni on Ylen päätöksestä yhtään mitään mieltä.”

Ali-Peelolan mukaan aiheesta kiinnostuvat ruokkivat täten myös omaa mielenkiinnottomuuttaan, joka on ennestään kansantauti. ”Menin Hommaforumille”, Ali-Peelola kertoo, ”eikä sieltäkään löytynyt edes yhtään neekerittelyä. Huonompi näin. Siellä oltiin vain ’pöyristyneitä’ ja jauhettiin iänikuisesta vihervasemmistolaisesta mokutuksesta. Kun siihen mokuttajapiipertäjäryhmään luetaan feministitkin, niin ehkä olisi jollain tapaa relevantimpaa tuomita sukupuolen perusteella syrjiminen asevelvollisuudessa, tai naiskiintiöt loukkauksena yksilöön katsovaa mahdollisuuksien tasa-arvoa kohtaan. Mutta ei, kun nyt ollaan niin epäisänmaallisia, että ’oikeesti ylitettiin hyvän maun rajat’! Tämän luin Riemurasian huippukommenteista, katsos. Oli paljon plussaa sillä kommentilla, kymmeniä. Ei se muuten näkyis kirjautumattomille. Ja siellä vitsailtiin häpeämättä kauan elokuvasurmista.”

Riemurasia.netin aateilmasto puhuu varmasti paljon. Mutta eikö kansallisidentiteettiä ja myyttejä, joille se rakentuu, tule turvata? ”Nyt vittu”, tiivistää Ali-Peelola, ”ei ole mitään halvatun kansakuntaa. Ja kuinka moni niistä, jotka ovat kiinnostuneita Mannerheim-touhusta, on lukenut Kalevalan? Tai osaa äidinkielensä yhdyssanat?”

Dosentti tyrmää myös närkästyksen, joka kohdistuu pelkästään siihen, että mustaihoisen Mannerheim-dramatisoinnin takana on Yle eikä jokin kaupallinen kanava. ”Hei pliis, milloin Yle on jättänyt tekemättä jotain, jota ei pitäisi kustantaa televisiomaksuilla?! Kakola, mikä perkele se edes on? Marskijutun tuottaja on sanonut, ettei tahdo provosoida. Uskon häntä. Todennäköisesti hän on myös hervoton, viaton solipsisti ja haahuilija, kuten kaikki jutun takana olevat. Antaa heidän heilua.”

Lähteet[muokkaa]