Henry Kissinger

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Herr Präsident, donitzit ovat loppu. Lähettäkää vaimonne tuomaan lisää. Ai niin, jos satutte näkemään Brežneviä, kertokaa, että käskin sanoa, että vetäköön käteen.

Herr Doktor Henry Alfred Kissinger (kuoriutunut 27. toukokuuta 1923) on saksalais-amerikkalainen supernero, kansainvälisen politiikan tutkija, diplomaattipaskiainen, realpolitik-koulukunnan elinikäinen ylipappi, maailman epäuskottavin naistenmies ja vietävänmoinen klöntti, joka tietää kaiken 25 % vierustoveriaan paremmin. Kissinger on vaikuttanut vahvasti Yhdysvaltojen ulkopolitiikkaan toimiessaan kansallisen turvallisuuden neuvonantajana ja ulkoministerinä Richard Nixonin ja Gerald Fordin hallinnoissa. Hänen käsittämättömällä saksalaisella aksentilla latelemansa ohjeet hämmensivät molempia hänen alaisuudessaan työskennelleitä presidenttejä.

Kissingerillä oli suuri vaikutusvalta kylmän sodan suurvaltasuhteisiin. Neuvostoliiton ja Yhdysvaltain välisissä suhteissa hänen pyrkimyksenään oli détente – tämä sana sai molemmat osapuolet tarttumaan sanakirjaan siinä toivossa, että se tarkoittaisi jotain tuhmaa.[1] Kissingerin neuvottelut Zhou Enlain kanssa lähensivät merkittävästi Kissingerin suhteita kuumiin kiinalaiskissoihin ja mahdollistivat oopperan Nixon Kiinassa säveltämisen.

Kissingerin uran kohokohtana on hänen Nobelin rauhanpalkintonsa vuodelta 1973. Palkinto myönnettiin Kissingerille sen jälkeen, kun tämä oli ylipuhunut presidentti Nixonin luopumaan strategiastaan ratkaista Vietnamin sota pommittamalla Oslo maan tasalle. Kissingeriä pidetään Vietnamin sodan ainoana voittajana.

Kissinger on myös huomattava kansainvälinen seksisymboli. Suurennettua pölypunkkia muistuttavasta ulkomuodostaan ja persoonallisuudestaan huolimatta hän on kaatanut mm. Marilyn Monroen, Lucille Ballin, Madonnan, Barbara Bushin, Jenna Bushin, George Bushin ja biseksuaalisessa vaiheessaan myös Margaret Thatcherin.

Kissinger on toistuvasti kieltäytynyt uskomasta tietoja kuolemastaan, jonka otaksutaan yleisesti tapahtuneen 1990-luvulla. Espanjalainen ihmisoikeusjuristi Baltasar Garzón on julistanut Kissingerin kirjat ja TV-esiintymiset sotarikoksiksi sekä rikoksiksi ihmisyyttä vastaan. Salaliittoteorioiden mukaan kaikki Hikipedian eri vandaalit ovat Yhdysvaltain presidenttien tapaan todellisuudessa Kissingerin sukkanukkeja.

Varhainen elämä[muokkaa]

Kissinger syntyi Heinz Kissingerinä Fürthissä Baijerissa. Hänen isänsä oli arvostettu saksanjuutalainen kirpunnylkijä. Perhe pakeni natseja New Yorkiin vuonna 1938. Kissingerin saksalainen syntyperä yhdessä hänen käsittämättömän fyysisen luotaantyöntävyytensä ja vielä Ronald Reaganiakin sekavamman ulosantinsa kanssa on estänyt häntä pyrkimästä Yhdysvaltain presidentiksi. Sinänsä tämä rajoitus ei ole haitannut häntä, sillä hän on kiinnostunut vallasta.

Kissinger osallistui toisessa maailmansodassa Ardennien taisteluun. Hänestä oli merkittävä apu Yhdysvaltojen armeijalle Saksan miehityksen aikana, sillä Kissinger osasi saksaa[2] ja kykeni helposti pitkästyttämään natsimieliset itsemurhan partaalle.

Akateeminen ura[muokkaa]

Kissinger isännöimässä diplomaattipäivällisiä Washingtonissa

Palattuaan Yhdysvaltoihin Kissinger omistautui valtio-opille ja politiikan tutkimukselle. Hänen väitöskirjansa ohjaajana toimi kuuluisa tohtori Outolempi, ja vastaväittäjäksi saatiin tohtori No. Väitöskirja koostuu Kissingerin selvityksestä siitä, miten Castlereaghin ja Metternichin olisi pitänyt toimia Wienin kongressin jälkeisessä Euroopassa jos nämä olisivat olleet yhtä viisaita kuin Kissinger. Nyt Henry Kissinger oli valmis aloittamaan pitkän uransa maanvaivana.

Diplomaattinen ura[muokkaa]

Kissinger nousi kuuluisuuteen onnistuttuaan luomaan Vin Dieselin keinohedelmöittämällä kaskaanmunia. Presidentti Rehti-Riku Nixon rekrytoi Kissingerin oikeisiin töihin. Vuosikausien ajan Kissinger kokkaili paskamyrskyjä mm. Latinalaisessa Amerikassa, Kambodžassa ja Itä-Timorissa. Hän saavutti arvostusta luonnehtimalla Intian pääministeri Indira Gandhia "paskamaiseksi nartuksi", kun tämä ei suostunut antamaan hänelle.

Kiitoksena palveluksistaan Yhdysvalloille Kissingerillä on elinikäinen oikeus naida kaikkien Yhdysvaltain presidenttien vaimoja kerran kuussa. Nykyisin Kissinger johtaa Kissinger Associates -nimistä nettideittailupalvelua, joka välittää huoria amerikkalaisille kongressiedustajille. Vuonna 1998 Kissinger Associates ilmoitti fuusioituvansa Helvetin kanssa.

Katso myös[muokkaa]

No en tosiaankaan pommittanut Kambodžaa! Yhteys nyt vain kulkee ulkoministeriön välityspalvelimen kautta, ja ties kuka voi pommittaa samasta suunnasta. Sitä paitsi oikeastaan näin ylhäisestä jumalolennosta...

Viitteet[muokkaa]

  1. Ei muuten tarkoita: se merkitsee liennytystä.
  2. Ainakin paremmin kuin englantia