Helikopteri

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Osa artikkelisarjasta
Armeija

Käsitteitä

Asevelvollisuus
Aselaji

Puolustusvoimat
Sota
Sotilaspoliisi
Syväjohtaminen
Tykkimies

Henkilöstöä
Alokas
Jääkäri
Panssarijääkäri
Aliupseerioppilas
Korpraali
Alikersantti
Tinasotilas
Kapiainen
Puolustusvoimien ylipäällikkö

Kalustoa
F/A-18 Hornet
Helikopteri
Ohjus
23 Itk 61 "Sergei"
Rynnäkkökivääri
Tankki
Ohjusvene Hamina
Miinalaiva Pohjanmaa

Vaihtoehtoja
Siviilipalvelus
Vankila

Armeijan koneisiin on sisälletty armeijan kulmikkaat muodot

Helikopteri on lentävä laite jolla ammutaan panssarivaunuja tai pudotetaan matkustajia Suomenlahteen (mikä opettaa tehokkaasti kansaa olla matkustamatta ilman matkalippua). Myös kokonaisia helikoptereita pudotetaan matkustajineen. Näin säästytään polttoainekustannuksilta, kun ei tarvitse lentää takaisin maalle.

Da Vincin alkuperäinen kermanvatkain. Miten ihmeessä Focke keksi tehdä siitä lentovehkeen?

Helikoptereiden tarve sotatoimissa huomattiin aikana, kun japanilaiset harrastivat ensimmäisiä kamikaze lentojaan Tyynellävaltamerellä. Amerikka huomasi pian, että vähemmän materiaalia sisältävät koneet tekisivät varmasti kauppansa sodassa ja Saksasta Amerikkaan loikannut Heinrich Focke alkoi kehitellä ensimmäistä helikopteria Leonardo da Vincin kermanvatkaimen pohjalta. Vuonna 1936 hän sai valmiiksi ensimmäisen lentovehkeensä valmiiksi, jonka nimesi Fucke-Wolf Fw 61:si. Tämän pohjalta alkoi amerikanarmeija kehittää uutta sota-asettaan.

Mokoma hilavitkutin meni kuitenkin nopeasti muodista ihmisoikeuksien kehittymisen myötä, mutta kyllä siitä muutama hyödyllinen puoli keksittiin. Kehiteltiin esim. Panssarivaunuja tuhoavia helikoptereita on kaksi, Apasse ja Hinddi. Niihin oli kiinnitetty terävät hampaat alapintaan, joiden avulla se raapi tankkien maalipinnan naarmuille. Vihollissotilaiden tullessa ulkopuolelle kiroamaan tulevaa laskua maalipinnan korjaamisesta syöksyi helikopteri alas ja tiputti jotain hyvin painavaa (vaikkapa flyygelin) poloisten solttujen niskaan. Pian Kiinan halpakopiot valtasivat ilmatilan, Amerikka siirtyi suunnittelemaan helikoptereita vastaan paremmin soveltuvia ilmatorjuntatykkejä.

Rotflcopter on valmiina nousuun.

Matkustajia pudotetaan Suomenlahteen Sikorsky -helikopterilla. Siihen menee kymmeniä henkilöitä kerralla, joten pudottamisen kustannustehokkuus lentoyhtiön kannalta on suhteellisen korkea. Tämän on Copterlinekin huomannut.

Yksi tunnettu helikopteri on lisäksi rotflcopter.