Hannu ja Kerttu

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Naziflag.gif
Natsit rakastavat tätä artikkelia.
Hannu ja Kerttu tekemässä lopullista ratkaisua isonenäiselle piippalakille.

Hannu ja Kerttu on Grimmin veljesten satu joka kertoo saksalaisista lapsista. Ensimmäisen maailmansodan jälkeisessä hyperinflaatiosta kärsivässä maassa nämä pellavapäiset puunhalaajan lapset olivat nälkäkuoleman partaalla. Heidän juutalainen äitipuolensa vakuuttelee isän viemään lapset metsään ja jättämään heidät sinne. Lapset kuitenkin kuulevat suunnitelmasta ja osaavat varautua siihen. He pudottelevat paperia ja pikkukiviä halvemmaksi muuttuneita saksan markkoja matkan varrelle ja osasivat niitä seuraamalla kävellä takaisin.

Äitipuoli saa kuitenkin isän viemään lapset uudelleen metsään. He löytävät kommunistin talon joka on tiilien sijaan tehty pahvista ja kuivuneesta leivästä. Kommunisti aikoo syödä molemmat. Kun noita pyytää Kerttua tarkistamaan uunia, Kerttu huijaakin noidan sinne. Hannu ja Kerttu palaavat kotiin, missä juutalainen äitipuoli on sattumalta ohjattu työleirille parantamaan Saksan kansan asemaa ja isä ottaa heidät iloiten vastaan.

Grimmin sadut ovat perinteisiä satuja joissa on onnellinen loppu ja opetus. Nämä molemmat tiivistyvät yleensä loppuratkaisuun. Hannun ja Kertun kohdalla tarinan loppuratkaisu (endlösung) on siinä kohdassa missä ihminen työnnetään uuniin palamaan. Tämä on myös tarinan opetus. Kuuntelethan sinä, Pikku-Aadolf, tätä nyt kunnolla?