Hammasharja

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Teethbrush.jpg Tämä artikkeli on Suomen hammaslääkäriliitto ry:n suosittelema.

”Mikä on kova esine, jolla on karvoja toisessa päässä ja joka työnnetään suuhun?”

~Hammasharjavitsi
Kolme hammasharjaa keskustelevat.

Hammasharja on mullistava keksintö, jonka alkuperäinen tarkoitus on pestä hampaita ja jotain muutakin, mitä ei vain ole julkisesti kerrottu. Sillä on kuitenkin muitakin käyttötapoja, joita ei kuitenkaan suositella heikkohermoisille, sydänvioista kärsiville tai muuten vaan ihmisille, jotka eivät kestä raastavaa tuskaa. Jos haluat rapsuttaa hampaissasi olevia kutisevia sieniä likaamatta käsiäsi itiömoskaan, hammasharja on hyvin kätevä. Tarina kertoo myös erään 69-vuotiaan miehen rapsutelleen tällä keksinnöllä peräpukamiaan tuhoisin seurauksin (vähintäänkin peräpukamille). Nykyään on myös sähköhammasharjoja niille joilla on erityisen paljon peräpukamia tai sieniä ja ovat sitä mieltä, että sähkövirta tuhoaa sieniä paremmin kuin hinkkaaminen.

Hammasharjan alkuperäinen tarkoitus[muokkaa]

Plakkia eliminoivaa hyönteismyrkkyä.

Hammasharjan alkuperäinen tarkoitus oli siis pestä hampaita eikä mitään muita kehon epämääräisiä osia. Hampaissa voi olla vaarallista plakkia, joka syö hampaasi ja oksentaa ne kurkkuusi. Harjaa siis nopeasti, etteivät hampaasi kärsi, jolloin äitisi käyttää tuhoisaa ja vastustamatonta mahtikäskyään ja passittaa sinut hammaslääkäriin, jossa aiheutuvaan tuskaan verrattuna peräpukamien poisto sähkövirralla on rentouttavaa hierontaa . Hammasharjan vaikusta voi tehostaa hyönteismyrkyllä, jota myös hammastahnaksi kutsutaan.

Terveyshaitat[muokkaa]

Suomen hammaslääkäreiden mukaan hammasharjan käyttö ei aiheuta terveyshaittoja, mutta kuten aina, viralliset lähteet ovat väärässä. Kyllä, jos ostat hammasharjan, saatat jäädä koukkuun hampaiden harjaamiseen, hammastahnan syöntiin, tai jopa hammasharjalla masturbointiin.

Katso myös[muokkaa]

Wiki letter w.png Aivan kuten peniksesikin, tämä artikkeli on tynkä.
Auta Hikipediaa laajentamalla artikkelia.