Haaparanta

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Stop crap.png Tämä artikkeli on merkitty parannettavaksi välittömästi, koska sen sisältö tai aihe on kakkaa.
Voit auttaa Hikipediaa muokkaamalla artikkelia paremmaksi.
Jos parantaminen ei kiinnosta ketään, artikkelille käy huonosti.
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Haaparanta.

Haaparanta (ruots. Haparanda, lempinimi Happoranta, Systembolagetin takia) on eräs ruotsalainen pikkukaupunki. Sen tekee merkittäväksi kaupungin rajan läheisyys. Euroopan yhdentyessä on Haaparanta kuitenkin käytännössä kaupunkiliitossa yhdessä suomalaisen Tornion kanssa. Kaupunkiparille on koetettu keksiä lukuisia lyhenteitä, mm. Hapator on yksi niistä. Toranda lienee nykyisin käytössä, joka nimellään viittaa toraisiin kaupunkinaapureihin, jotka tekevät kuitenkin paljon salaista tai hiljaista yhteistyötä. Salaliittoa epäillään suuresti.

Maiden rajalla on käyty lukuisia ostosotia ja rasvakahakoita. Viimeisimmät tapahtumat näyttävät liittyneen jääkiekkoon.

Haaparannan liikenteessä on merkittävissä asemissa Tapanis Buss ja EPA-traktorit eli parhaan A-luokan traktorit. Ne ovat hitaille välityksille muutettuja Mersuja ja Volvoja, joiden suurin sallittu käytännöllinen nopeus on 40 km/h. A-traktorit ovat Ruotsin vastaveto Suomen viritetyille mopoille. Artikkelin kirjoittaja on matkustanut kerran lättähatulla Haaparannan juna-asemalle. Hän ilmoittautuikin pian pakolais-statusta odottavaksi turvapaikan hakijaksi Ruotsiin, jonka jälkeen ei enää Happorannalla otettu vastaan lättähattuja eikä lippalakkeja Suomesta.

Suomalaisten niin sanotuksi alue- ja erävoitoksi on tulkittu Rajalla/På Gränsen -ostoskeskuksen sijainti Suomen puolella. Ruotsalaiset ovat kyllä keksineet sille prosessille vastavetoja. Esimerkiksi Ruotsi sulki vedenoton, joten Lapin Kullan olutpanimo jouduttiin evakuoimaan Lahteen. Lisäksi IKEA on sijoitettu aivan selkeästi Ruotsin alueelle.

Haaparannan alueella sijainnee suurin ja taloudellisesti merkittävin suomalaislähtöisten ja takaisinpaluusta kiellettyjen eläkeläisten evakuointikeskus. Verokarhu näyttää jahtaavan näitä onnettomia intensiivisesti.

Lähteet[muokkaa]

  • Tapanis Buss - Tapanis Buss

http://www.tapanis.se/

Drinkingbeer.jpg Tämän tynkäartikkelin edellinen kirjoittaja myöntää olleensa humalassa.
Korjaa känninen toilailu pyyhkimällä artikkeli siistimmäksi.