George H. W. Bush

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Star.svg
Tämä artikkeli on kouluesimerkki siitä, miltä hyvä sivu voi näyttää. Tee näin.
George H. W. Bush
Georgehwbush.jpg
Kuvasta saa kaamean ennakkokäsityksen siitä, miltä Bush Jr. näyttää 10-15 vuoden kuluttua.
Yhdysvaltain presidentti
vallassa 19891993
edeltäjä Ronald Reagan
seuraaja Bill Clinton
syntyi 12. kesäkuuta 1924
Massachusetts
kuoli
puolue Yhdysvaltain republikaanit

George Hustler Wanker (HooWee) Bush (12. kesäkuuta 192430. marraskuuta 2018), syntyjään George Herbert Walker Bush, suomeksi myös Yrjö Pensas viisaampi, oli yhdysvaltalainen tositapahtumiin perustuva poliitikko ja maansa 41. presidentti. Tämä vanhempi Bush pani vuoden 1945 kieppeillä alulle toisenkin Yhdysvaltain presidentin: George W. Bushin. Ennen presidentinuraansa Bush toimi Yhdysvaltain varapresidenttinä naistenmies Ronald Reaganin alaisuudessa. Viime vuosina, kun Bushin poika pääsi presidentiksi on heidät eroteltu "Senioriksi" ja "Junioriksi". Tästä ei vanhempi Bush pitänytkään, mutta ilmiö on kohonnut niin suureksi, että sitä on vaikeampi lopettaa. Sama päti Bushin tupakanpolttoon.


Elämä

Nuoruus

George Bush syntyi kultaisella 1920-luvulla Prescott Bushille ja Dorothy Wankerille. Isä Prescott oli merkittävä mies kiusaamaan hallituksen politiikkaa ja päätti näyttää tämän pannessaan alulle Georgen. Myöhemmin George Bush vannoi saman valan ja pisti alulle Yhdysvaltain kaikkien aikojen surkeimman presidentin.

George Bush opiskeli Philips-akatemiassa vuosina 1936-1942. Vuonna 1941 Yhdysvallat liittyi toiseen maailmansotaan. Bush teki noihin aikoihin päätöksen ryhtyä politiikkaan isänsä toiveiden mukaisesti. Kannatustahan siis saisi maineella ja kunnialla eli sankaruudella sodassa. Niinpä niin, Bushista tuli lentäjäsankari ja saavutti lähes 25 ilmavoittoa Tyynellä valtamerellä. Loppupuolella sodassa Bush kiinnitti kaksi liekinheitintä koneensa siipiin, jolloin hän käristi japanilaisia koneita elävältä. Vuonna 1944 Bushin koneen liekinheitin sekosi Chichi Jiman yläpuolella ja sytytti, paitsi hänen oman koneensa, myös kolme muuta amerikkalaiskonetta, tuleen. Bush hyppäsi ison pudotuksen palavana tulimiehenä. Onnekseen merivesi sammutti Bushin liekit ja sukellusvene USS Finback vei Bushin takaisin tukikohtaan, jossa hänelle myönnettiin Palavan ääliön risti (Burning Moron Cross). Muista kahdeksasta laskuvarjolla hypänneestä lentäjästä seitsemän ajautui Chichi Jimalle, jossa japanilainen upseeri tunki heidät soppatykkiin ja valmisti heistä sukiyakia saaren varuskunnalle. Oli siis pelkkää typerän kohtalon ivaa, ettei George Bush päätynyt sattumaksi jonkun japsimosurin kenttäpakkiin.

Nousu Politiikkaan

Sodan jälkeen Bush liittyi Skull & Bones -nimiseen salaseuraan, joka varjosti hänen suosiotaan 1990-luvulle tultaessa. Erityisesti John Kerry, Dick Cheney ja Ronald Reagan pitivät tätä häpeällisenä. Sen sijaan kuitenkin Jimmy Carter lisäsi vain kunnioitustaan Bushiin (Carterin aiheena olla aina eri mieltä Reaganin kanssa).

Bushin avioiduttua pumpattavan Barbaran kanssa vuonna 1945, hän alkoi osallistua aktiivisesti politiikkaan. Bush omisti myös suuren öljy-yhtiön, jonka hän peri isältään vuonna 1947. On myös esitetty epäilyä, että Bush olisi kuulunut CIA:han ja osallistunut jollakin tavalla John F. Kennedyn salamurhaan 1963. Todisteet kuitenkin joutuivat vahingossa roskikseen (Siis vahingossa! Häviäminen oli vain yhteensattumaa!).

Senaattorina

Vuonna 1964 Bush kamppaili Kalifornian senaattorin paikasta, mutta hävisi Ralph Yarboroughille. Tämän seurauksena Bush haukkui Yarborougia vasemmistolaiskoiraksi ja syytti tätä rintamakarkuruudesta toisessa maailmansodassa, Bush itsehän sen sijaan oli tunnettu sankari. Niinpä Bush pääsi syyttelynsä ansiosta senaattoriksi vuonna 1965 ja elinikäiseksi senaattoriksi pääsy avautui 1971.

Bush ja Reagan ja oikeastaan koko jengi.

1970-luvulla Bush toimi presidenttien Richard "Rehellinen" Nixonin ja Harrison Fordin palvelijana. Nixon lupasi Bushille Republikaanien kansalliskomitean puheenjohtajuuden, YK:n suurlähettilään ja CIA:n johtajan paikan jos tämä pystyisi palvelemaan Nixonia ansiokkaasti yli 10 vuotta. Bush aluksi kokeilikin tätä, mutta rehellisyydestä tunnettu Nixon ei antanutkaan mitään Bushille, joka olikin joutunut huijauksen uhriksi. Bushin onneksi Nixon erosi pian sen jälkeen nauhurijupakan seurauksena. Sen sijaan seurannut Harrison Ford antoi nämä kaikki Bushille ansiokkaasta palvelusta. Bushista tuli suosittu mies, ja hän suunnittelikin pian ryhtymistä presidentiksi.

Varapresidenttiys

Bush yrittää turhaan selittää maanpuolustusasioita humalaiselle Reaganille.

Vuonna 1980 Bush osallistui presidentinvaaleihin. Hän pääsi taistelemaan presidenttiydestä Ronald Reaganin kanssa. Koska Reaganin suosio oli suuri, Bush teki muutamia syitä miksi hän olisi parempi presidentti kuin Reagan:

 1. Taistelin urheasti maani puolesta sodassa, kun Reagan jahtasi naisia.
 2. Minut tunnetaan kaikkialla. Reagania ei tunneta ollenkaan Yhdysvaltojen ulkopuolella.
 3. Reagan petti Demokraatit kääntymällä siitä Republikaaniksi. Minä olen sen sijaan lojaali.
 4. Reagan saattoi pyrkiä kommunistiseen puolueen riveihin. Kuten jo aiemmin sanoin, niin...
 5. Minulla on paljon hienompi nimi kuin Reaganilla.
 6. Kotimaamme naisten mielestä olen paljon seksikkäämpi kuin Reagan.
 7. Reagan on melkein 70-vuotias. Minä olen nuori ja pirteä peippo, vasta 56-vuotias.
 8. Reagan ei osaa pelata tennistä, minä osaan!
 9. Reagan ei tiedä mitä assassinaatio tarkoittaa. Minäpä tiedän, koska olen palvellut CIA:ssa!
 10. Olen paljon viisaampi kuin Reagan!
 11. Reagan keskittyy naisiin, eikä politiikkaan.
 12. Minä keskityn politiikkaan sekä naisiin!
 13. Minä osaan lentää lentokonetta!
 14. Minä tajuan sentäs jotain politiikasta!
 15. Reagan haisee pahalle.
 16. Reagan näyttää ihan avaruusolennolta. Ettehän te halua tuonnäköistä presidenttiä?

Nuo syyt Bush käytti vaalimainoksissaan vuoden 1980 vaaleissa. Yllätys olikin suuri, sillä Ronald Reagan voitti vaalit, mutta Reagan osoittautui hyväksi voittajaksi ja valitsi Bushin varapresidentikseen, sillä Reaganin mielestä Bush oli hyvä häviäjä (Bushin huuto soi joillakin ihmisillä vieläkin korvissa).

1980-luvulla Reagan ja Bush ystävystyivät. Heistä tulikin tutkapari ja he järjestivät kaikkea kivaa. Sama tiimi (Reagan ja Bush) pelasi yhdessä golfia ja osallistui lentopalloturnaukseenkin joukkueena. Reagan voitti presidentinvaalit vielä 1984 vaaleissa, joten he jatkoivat toimintaansa. Tutkaparin ura päättyi vuonna 1989, ja Bush valittiin presidentiksi.

Presidenttiys

Heti päästyään Yhdysvaltojen johtoon, Bush jatkoi Reaganin tiukkaa poliittista linjaa ja haukkui pystyyn Kiinan ja erityisesti taivaallisen rauhan aukion tapahtumat 1989. Myös hän pisti Neuvostoliitolle luun kurkkuun sanomalla samat sanat kuten edeltäjänsäkin: "Pahan valtakunta". Bush esiintyi noihin aikoihin supersankarina, rauhan, rikkauden ja Yhdysvaltain puolustajana.

Vuonna 1990 Bush ystävystyi Neuvostoliiton johtajan Mihail Gorbatšovin kanssa. Yhdessä he lähettivät joukkoja ryöstämään ja hyökkäämään köyhiin arabimaihin, jonka seurauksena valtiot vahvistuivat. Neuvostoliitto vahvistui niin paljon, että ei kestänyt enää sitä kovuutta vaan hajosi, osat eri puolille Eurooppaa. Yhdysvaltojen asema vaan parani maailmalla.

Vuoden 1992 presidenttivaalien lähestyessä Bush oli varma voitostaan, sillä hän piti puheen, jonka seurauksena hän lupasi verovapauden koko Amerikalle. Kun Bush luuli jo kaikkien äänten olleen laskettu ja rekisteröity, hän nauroi kansalle ja käkättäen kertoi huijanneensa. Bush ei kuintenkaan tiennyt silloin, että äänestys oli vielä voimassa, ja Bushin suosio romahti aivan räjähdysmäisesti, jonka seurauksena Bill Clinton valittiin Yhdysvaltain presidentiksi.

Presidenttiyden jälkeen

Isänsä poika.

George Bush vetäytyi eläkkeelle häpeällisen tappion seurauksena. Sittemmin hän antoi poikansa George W. Bushin sotkea maan asiat, kun ei itse enää iän karttuessa jaksanut. Bush ei siltikään halua, että hänestä jää negatiivinen kuva tulevaisuuden jälkipolville, joten hän nimesi muutaman suuren hotellin ja useita huvijahteja mukaansa. Myös eräs lentokenttä nimettiin Bushin mukaan, mutta nimitys peruutettiin vuonna 2001, kun poika George W. Bush meni hyökkäilemään Irakiin.

Vanhemmiten George Bush alkoi harrastamaan laskuvarjohyppyä. Hän oppi tuon harrastuksen jo toisessa maailmansodassa. Jos George Bushista on jotain hyvää sanottavana, niin ainakin hänellä oli boltsit. Kuinka moni muu yhdeksänkymppinen uskaltaa hypätä pois täysin toimintakuntoisesta lentokoneesta kesken lennon? Bush säästikin kaiken rohkeutensa geriatrisiin tempauksiin, joilla uhmasi kuolemaa. Tämän vuoksi hän ei käyttänyt sitä presidenttikaudellaan esim. Saddam Husseinin helppoon syrjäyttämiseen silloin, kun siihen olisi ollut kansainvälisesti verraten ongelmaton ja suoraviivainen mahdollisuus.