Fiat

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Taideteos Ahtisaaresta ja Fiatista ennen Martin tuomiota

”Osta Fiat, saat viat!”

~mainoslause

”Fiat, petojen sukua, susi jo syntyessään!”

~toinen mainoslause

”Fiat: Fiksummat Ihmiset Ajavat Toyotalla”

~julma totuus

Fiat eli köyhän miehen Alfa Romeo on sekä maailman hitaimpia että rumimpia ns. "autoja" tekevä firma, joka perustettiin Ivalossa vuonna 1989. Ensimmäinen Fiat rakenneltiin Räsäsen autokorjaamolla vuonna 1987. Fiatin päätehdas sijaitsee Torniossa. Fiatin menestys ei alkanut kovin lupaavasti, vaikka niin kuviteltiin. Ensimmäisellä Fiatilla ajettiin Ivalosta Asmaraan humalassa. Fiatin luoja Martti Ahtisaari lusii tälläkin hetkellä tekojansa linnassa.

Uusi urheilullinen Fiat, suoraan tehtaalt. huomaa 50 heppanen tehomoottori

Fiatin historiaa[muokkaa]

Fiat on helppo tankata

Eräänä helvetin kylmänä sunnuntaiaamuna 1985 kolme transseksuaalinuorukaista menivät viettämään aamuansa Veijon Essolle. Miehet (tai naiset) olivat kaikki kiinnostuneita kumisista peniksistä sekä nahkasaappaista. Vähän aikaa he siinä keskustelivat lateksin tuotannosta sekä Seinäjoen tangomarkkinoista, kun yhtäkkiä isoimman heistä suusta luiskahtivat sanat kuin apteekin hyllyltä: "FANTA! SIMO! Nyt välähti, pojat! Tai tytöt.." Siitä se sitten lähti.

Yhteistuumin he päättivät perustaa autotehtaan nimeltä Papricca Tatjana Di Latexipili Tornio eli "PTLT", joka ei tosin kuulostanut kovin hääviltä. Fiat-nimi tulee yliajetun eritrealaisen kokaiinikauppiaan sukunimestä – Abdul Fiataba jäi ensimmäisen Fiatin alle testiajossa vuonna 1987. Uhrin sukunimestä otettiin neljä ensimmäistä kirjainta ja Aba jätettiin jotakin muuta varten.

Kun auton kehittäjä Martti Ahtisaari tuomittiin ikuiseen vankeuteen, autotehdasta piti pystyssä herra nimeltä Sauli Niinistö. Saulin aikana Fiatilla alkoi mennä huonosti. Autotehdas paloi tuhannen pillunpäreiksi, ja yli kuusikymmentä Tipoa paloi. Onneksi maailman jahdatuin kansallissosialisti Aku Ankka osti ainoan ehjän Tempran kahdella kymmenellä tuhannella. Auto on oikea harvinaisuus, sillä se on tehty avoautoksi. Siksi se (Tsaukki Niinistön luomus) onkin Fiat Dino, oikea voiman jättiläinen - V6-moottorilla varusteltu kauhija menopeli!

Kun Sauli Niinistö sai kenkää, tilalle tuli herra nimeltä Tommy Tabermann. Hän on pitänyt Fiatista huolen tähän päivään asti.

Jos kuulet jonkun Fiat-hullun huutavan sanat Fanta, Simo ja Fiat, niin tiedät, mistä on kyse. Se on osa Fiatin mainoskampanjaa. Coca Cola Company maksaa Fiatille, koska Fantan Kokiksen juominen kuuluu fiatismiin.

Triviaa[muokkaa]

  • Fiat 500 tunnettiin nimellä Pikkuruinen sekä Fiat 600 Multipla (monisuunnitelma) nimellä Pompannappi.
  • Aku Ankan autoa on luultu Fiat Tempraksi, mutta todennäköisesti tämä on vain Mikki Hiiren kannattajien propagandaa.
  • Fiat Ritmo on mainittu "100 maailman suurinta katastrofia"-listalla top 10:ssä.
  • Fiat Stilosta on tullut miljoona eri mallia, kuten myös Toyota Corollasta ja Volkswagen Golfista.
  • Suurin osa Fiateista makaa tälläkin hetkenä jossakin pellon pientareilla raiskattuna.
  • Markku Aron oikea sukunimi on Puputti.
  • Markku Alen(-nusvaihde) on ajanut niin sekä Fiateja, Lancioita kuin että myös riskimpiä autoja kuten BMW:ta ja Ferraria.
  • Fiat on tehnyt myös muutaman ns. traktorin, joilla ei tee kyllä lasta eikä paskaa. Luultavasti näillä "traktoreilla" tarkoitetaankin 1980-luvulla valmistettuja dieselmoottorilla (tai väljällä bensiinimoottorilla) varustettuja Fiat-henkilöautoja, jotka muistuttivat, ainakin huippunopeutensa ja moottorin käyntiäänensä perusteella lähinnä traktoria. Tehoahan niissä paskoissa ei tietysti ollut nimeksikään, joten sikäli näiden romukasojen vertaaminen traktoreihin on loukkaus traktoreita kohtaan.
  • "Kolme transseksuaalinuorukaista" olivat Martti Ahtisaari, Kyösti Kallio sekä Mauno Koivisto.

Aiheesta muualla[muokkaa]