Eurajoki

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Eurajoesta.
Eurajoki
Coat of arms of Luvia.png Eurajoki in finland.JPG
vaakuna sijainti
Myös Eurajoki on siirtynyt digiaikaan
Lääni Länsi-Suomen lääni
Maakunta Satakunnan maakunta
Seutukunta Rauman seutukunta
Kihlakunta [[]]
Perustamisvuosi 1869

Kieli:
Eurajoella puhutaan enemmän raumaa kuin Raumalla

Uskonto:
Humala
Kuntaliitokset Uusimpana Luvia. Tulevaisuudessa Rauma ja Pori.
Pinta-ala
- maa
458,77 km²
342,61 km²
Väkiluku
- väestötiheys
- väestönkasvu
- väestöennuste
5 846 
11,256 as/km² 
+10 % 
1 miljardi 
Työttömyysaste Riippuu puolalaisten työkunnosta viikonlopun jälkeen % 
Kunnallisvero 0 % 
Kunnanjohtaja Olki Luotola
Kunnanvaltuusto
27 seisoma - paikkaa

”Raumalaisia mulkkuja emme enää ole, porilaisiksi mulkuiksi emme voi tulla, olkaamme siis eurajokelaisia persereikiä.”

~Pamela Andersonin Vasen Tissi

”En minä pelkää mitään ydinonnettomuutta. Asun Keskustassa.”

~Kommentoi iäkäs eurajokelainen mies radiohaastattelussa

”Kunta säteilee positiivista energiaa.”

~Kunnan slogan


Eurajoki (ruots. Euraåminne, lat. Imperium Eurajoki) on Suomen ainoa kehittyvä metropoli, joka sijaitsee muinaisen Rauman ja arkeologisten kaivausten yhteydessä löydetyn Porin välissä. Eurajoki omistaa pieniä esihistorialliselta ajanjaksolta löydettyjä jäännöskyliä, esimerkiksi Kuivalahden, Lapijoen, Irjanteen ja Sydänmaan. Näiden kylien yliverotusohjelmasta ja siitä halutusta järjestelmällisestä autioittamisesta luovuttiin lopulta, kun kunnanjohto jäi housut kintuissa kiinni pimitetystä ylijäämäisestä talouden tilasta ulkomailla. Suuret johtajat ovat olleet häpeissään ja kylien elävöittämiseen on satsattu keskimäärin sama summa mitä Rauma ja Pori käyttävät sotimiseen keskenään. Eurajoki rahoittaa ja aseistaa molempia osapuolia tässä unohdetussa sodassa.

Sukupolvien päästä Olkiluodossa sijaitsee kolme ydinvoimalaitosta, joilla halutaan saada maailmalla huomiota terroristien ja Greenpeacin keskuudessa. Sähkö ei maksa mitään eurajokelaisille, koska Rauma maksaa laitoksen ylläpitokulut. Olkiluodossa on kehitteillä Suomen ensimmäinen ydinkärki, jonka prototyyppiä on jo kokeiltu kallioperässä. Kun ydinkärjet ovat sotilaallisessa toimintavalmiudessa, Eurajoki julistautuu autonomiseksi valtioksi Suomesta.[1]

Menneisyys

Eurat elivät villiä elämää yhdessä. Eräänä päivänä pariskunnan sadistinen salaisuus paljastui, kun naapuri yllätti heidät lateksipuuhissa. Juoru levisi valonnopeudella kylillä, mistä seurasi väkivaltainen avioero pariskunnan välillä. Nainen oli lähellä tehdä itsemurhan.

Pariskunta muutti toisistaan erilleen ja nainen otti nimekseen Eurajoki. Siitä alkoi hänen raju alamäkensä. Hän ajautui alkoholismiin ja käyttämään huumeita. Rahat kuluivat vuosien varrella aineisiin, mistä seurasi prostituutiota. Häntä hyväksikäytettiin törkeästi. Etunenässä Rauma ja samasta ovesta sisään tunki myös Pori. Lopulta Eurajoki sai vertaistukea Loviisalta. Elämä palasi raiteille.

Tänään keski-ikään ehtinyt eurajokitar elää irtosuhteessa Loviisan kanssa ja suunnittelee kostoa entisille hyväksikäyttäjilleen rakentamalla melkoisen ydinpommin heidän niskaansa. Euraakin on vanha suola janottanut. [2]

Elinkeino

Komea hippoyksilö.

Eurajoella 69 % asukkaista tienaa elantonsa metsästämällä hippoja ja Kuivalahdelta karanneita lemmikkieläimiä, joista valmistetaan hienoja vaatteita raumalaisille ja porilaisille. Vaatteiden valmistukseen käytetään kuivalahtelaista orjatyövoimaa.

Matkailu on kasvanut Eurajoella kiitettävästi vuodesta 2007. Euroopasta on kävijöitä ennen kaikkea keskiajan Puolasta. Viiden tähden hotelleja (=parakkikyliä) on rakennettu keskustaan, mikä vastaa heidän maansa hotellitasoa. Suosituin "egomatkailukohde" on kalastus kirkaassa Eurajoessa ja sieltä on syksyllä mahdollista korkkionkia kolmisilmäisiä lohia laiturilta. Olkiluoto on myös suosittu puolalaisten matkailukohde, jossa voi tutustua suomalaiseen rakentamiseen itsenäisesti. Puolalaiset käyttävät myös erikoisia Saven toriautosta ostettuja hitsauskoneita, joilla Olkiluodon uusin ydintehdas valmistuu rakennusstandardeja noudattaen. Itse asiassa Olkiluoto-3 -laitosyksikkö on jo alkuvaiheessa "juosten kustu".

Ydinvoima

Eurajoen Olkiluodosta.

Kuntalaiset on järjetelmällisesti aivopesty kannattamaan puhtaan ydinvoiman puolesta. Heille on kerrottu, että U:n halkeaminen on luonnollinen reaktio, josta ei ole haittaa. Lisäksi sähköä tuotetaan riittävästi ydinvoimalla Eurajoen tarpeisiin kolmeksi päiväksi vuodessa.

OLKI 3 on rakenteilla oleva ydintehdas, joka ei ole aikataulussa raumalaisten maksukykyongelmien takia. Sen tarkoitus on alkaa tuottamaan ydinkärkiä pilkkahintaan valmistuttaan. Eurajokelaisille on mainittu laitoksen olevan vain varasto, jossa säilytetään käytettyä ydinpolttoainetta.

Valitettavasti kuntalaisten aivopesu ei ole mennyt aivan suunnitellusti. Kuivalahdella valitsee kunnan korkein ympäristötietoisuus. Säännölliset muilutukset Poriin ja Raumalle ovat yleisiä Kuivalahdelta. Osa syynä tähän on Greenpeacin aktiivinen salatoiminta Kuivalahdella, mikä on kasvattanut ympäristötietoisuutta alueella. Kuivalahdella on Greenpeacin päämaja Olkiluodon sabotoimista varten.

Olkiluodosta syntyvä ydinjäte sijoitetaan Kuivalahdelle vuoden 2010 jälkeen.

Vaakuna

Poistettu vanha ja rasistinen vaakuna.

VANHA VAAKUNA. Eurajoen vanhassa vaakunassa heijastuu alkuperäisväestön pyhien raapustusten sulautuminen alueen riehakkaaseen historiaan. Keskellä vaakunaa kömpii joen mudista musta paholaisrapu Koskinen popsimaan suihinsa maailmanluoja-ankerias Sosdemin. Näiden alapuolella puolestaan kuvataan 1890-luvulla rakennettua punaista Suurta muuria. Muurin rakennustöiden alettua, ymmärrettiin vakava ongelma; eurajokelaiset ovat liian hyviä tehdäkseen ruumiillista työtä ja siksi raumalaiset palkattiin riistopalkalla töihin rakentamaan sitä. Punainen väri symboloi muurin tahriuduttua raumalaisten verestä kiivassa rakennustahdissa ja ankarissa oloissa. Tunnetusti eurajokelaiset riistävät muilta suomalaisilta hyvän elämän, syövät pienet ja heikot sekä he asuvat muurien sisällä paremmissa oloissa kuin te muut. Muurin tarkoitus on estää kaikkia suomalaisia tulemasta Eurajoelle.

UUSI VAAKUNA. Koska vanha vaakuna katsottiin rasistiseksi ennen kaikkea porilaisten ja raumalaisten näkökulmasta, oli vaakuna vaihdettava ei-muuriaiheiseen Luvian vaakunaan. Uudessa vaakunassa tulee vahingossa esille Eurajoen imperiumin romahdus, kun kaikki suomalaiset yrittävät muuttaa Eurajoelle. Vaakunassa oleva laiva symboloi sitä, kun kaikki rikkaat lastataan laivaan ja he purjehtivat Ruotsiin turvaan. [3]

Vapaa-aika ja urheilu

Eurajoelta löytyy runsaasti nuorille suunnattuja vapaa-ajan aktiviteetteja. Mainittakoon kännissä ajaminen mopolla, tupakan imuttaminen metsässä salaa, kerhotoimintaa, jossa pelataan World of Warcraftia ja rippikoulussa käymistä. Seuraa varoitus: "Jumala ei ota rahaa vastaan mistään."

Pitkään suosittu harrastus oli posettaminen ja roikkuminen kunnantalon kulmilla 2000-luvun alussa. Siellä monet nuoret saivat ensikontaktinsa vastakkaiseen sukupuoleen ja räkäkännin. Jos oli onnea, saattoi myös nähdä kuivalahtelaisen. Nykyään kunnantalolla roikkuminen on kiellettyä viikonloppuisin. Eurajoella on myös nuorille suunnattuja jääkiekko- ja jalkapallojoukkueita, esimerkiksi Fc Eurajoki (= Fyysisesti Cuolleita Eurajokelaisia) ja Eurajoen Lätkä (=Eurajoen Lähes Älyttömät Tolvanat Käyskentelevät Äimistyneinä). Ennen oli suosittua kuulua voimailuseura KiSa:n (Kipakat Saukot), mutta koska kunnansalin käsipainot alkavat niinkin suuresta kuin 6 kg. Tämä harrastus loppui nopeasti, koska Eurajoen nuorison olemuksen sanotaan muistuttavan marsun syömää lakritsipötköä. Kyseinen sanonta voidaan sanoa myös eurajoen murteella: "Miäs on ko lutteräkä piiklankal ja puhu kivitöist."

Eurajoen hulikaani esiteinit käyvät ahkerasti Eurajoen kirkossa sunnuntaisin nauttimassa viiniä. Kirkko on oivallinen paikka näille esiteineille harjoitella humaltumista papin valvonnassa.

Eurajoen Olympiastadionilla järjestettävä "Eurajoki Games", piilonimeltänsä "Beer Drinking Contest", on urheilutapahtuma, johon vain miehet saavat osallistua. Lajeina ovat kaljakorin työntö, 40 m kaljakoriaidat ja kaljapullon heitto. Viimeiseinä lajina on kaljanjuontikisa. Miehet urheilevat alasti ja kisat kestävät seuraavaan aamuun asti.

Uutena nuorison villityksenä on törmäilyautokilpailu, johon saa osallistua vain mopoautolla. Pienet peltipurkit valittiin siksi, koska ne menevät ryttyyn helposti ja niistä voi helposti päätellä, kenen auto on lommoilla pahiten. Törmäilyautoja on suhteellisen paljon asukkaita kohden. Syy tähän on varsin ilmeinen; eurajokelaiset ovat onnekkaita lottoamisessa. Keskimäärin kerran kuussa Eurajoella syntyy uusi lottomiljönääri.

Talvisin promille metropolin asukkaista harrastaa neuroosin omaisesti hiihtämistä retuperällään olevilla hiihtoreiteillä. Himo hiihtäjät ovat tunnetusti parempia ihmisiä kuin Sinä koirankusettaja ja me muut tallustelijat. Seniorisuksijat puolustavat aggressiivisesti omaa pyhää hiihtolatuansa, ettei vain yksikään laduntallaaja eksy heidän reviirilleen merkkaamaan omia jälkiään latuun. Jos konflikti pääsee syntymään räpiköijän ja kävelijän kanssa, ladulla harppojan on ehdottomasti varottava hiihtäjän piikikkäitä sauvoja, joilla he huitovat sylki lentäen suusta. Siihen perään he julistavat omaa evankeliumiansa kovalla äänellä "apusanoja" käyttäen. Välikohtaus päättyy usein hiihtäjän suksittua vittuun kyrpä otsassa.

Koulut ja koulutus

DramaticQuestionMark.png
Tiesitkö, että...
jo esikoululaiset opetetaan piirtämään kirkkovene?
Vastavalmistunut sähkömies Eurajoelta.

Eurajoella sijaitsee kaksi suurta 69-luvulla rakennettua peruskoulua ja lukio sekä kansaopisto. Koulut olivat alunperin tarkoitettu kokaiinin tehoviljelyä varten, mutta nopeasti viljelyn alettua huomattiin, että henkilökunta käytti suurimman osan kokkelista. Taloudellinen voitto oli lähellä nollaa. Kummatkin koulut toimivat lahjusten varassa.

Eurajoki sai huomautuksen tekstiviestinä suurimmalta ihmioikeusjärjestöltä Amnesty Internationalilta vuonna 2009. Tekstiviestissä mainitiin Eurajoen loukanneen puolalaisten omatoimimatkailijoiden ihmisarvoa majoittamalla heidät ala-arvoisiin parakkihotelleihin. Jotta tasa-arvo toteutuisi, suuret johtajat muuttivat yläasteen parakkikouluksi.

Lukion ja yläasteen remontti valmistui vuonna 2012 ja kompleksirakennus edustaa kusen väristä barokkityylistä palatsia. Rakennuskustannukset olivat Kiinan sotilasmenojen luokkaa.

Eurajoen yhteiskoulu ja lukio ydintalvella.

Peruskoulun jälkeen opiskelijat hakeutuvat sähköalalle Raumalle, koska sinne pääsee apinan aivoilla. Valmistuttuaan sähkömieheksi (= hehkulamppujen vaihtamiseen perustuva ammatti) alkavat raskaat työt. Sähkömiehillä on kaksi ammattia. Tämä johtuu siitä, että hehkulamppukeikat ovat vähentyneet uusien energiasäästölamppujen takia, mitkä eivät kulu niin nopeasti loppuun. Sähkömiehet tekevät lisäksi niin sanottua yötyötä, mikä on palveluammatti, josta ei tarvitse maksaa veroja. Työt kestävät koko yön ja asiakkaita on vain muutamia.

Eurajoella peruskoulun päättäneistä vain pieni osa siirtyy lukioon, joka on saman rakennuksen vintillä. Puolen vuoden kuluttua puolet opiskelijoista lopettaa lukion, koska eivät selviydy ruotsin yhdestä ainoasta kurssista.[4] Lukiossa ei oteta enää lahjuksia vastaan, koska vintin ylläpitäminen ei maksa mitään. Huolestuttavaa on ollut viime vuosina se, että Eurajoen lukioon ei ole tulijoita. Tämä johtuu siitä, että he eivät täytä pakollista viiden keskiarvorajaa. Suurin osa Eurajoella peruskoulunsa päättäneistä nuorista hakeutuu tämän vuoksi käsityöoppilaitoksiin.

Asukkaat ja asumukset

Kunnanvirasto photoshopattuna edustuskelpoisemmaksi.

Tyypillinen eurajokelainen kadulla kulkija komeilee haarniskassa ja paperipussi päässään. Siihen liittyy pelko Sinusta ja ruotsalaisten yllätysvierailusta Eurajoelle. Asustekokonaisuuden tarkoituksena on suojella sen kantajaansa kosketuksilta ja paperipussi seuraa vain paikallista päähinemuotia.

Asumukset ovat hyvinkin vaatimattomia eripuolilla Eurajokea. Keskustalaiset asuvat jokainen omassa kartanossa, kuivalahtelaiset asustelevat teltoissa milloin missäkin ja muut maahan kaivetuissa Saddam Hussein tyylisissä montuissa.

1900-luvun suosituin nimi Eurajoella oli Veltto Kivekäs.

Yleissivistävää tietoa

DramaticQuestionMark.png
Tiesitkö, että...
eurajokelaisilla on eniten HIV-tartuntoja Suomessa, usein jopa kolme tai neljä asukasta kohden?

Eurajoella on Suomen surkeimmat mopokuskit kautta Suomen historian. Tämä johtuu siitä, että Kuivalahdelta tulee suurin osa näistä humaltuneista kuskeista. Noin 30 %:lla on viritetty ruohonleikkurin moottorilla varustettu mopedi,jonka huippunopeudet lähentelevät 50 km/h.

Eurajoella vallitsee meri-ilmasto. Eläinten suolikaasujen aiheuttama ilmastonmuutos on lisännyt Länsi-Suomessa tuulisuutta. Tämä ilmee Eurajoella ennen kaikkea keväisin kirpeänä ulosteen hajuna, joka kantautuu ilmavirtojen mukana Raumalta. Rauman viranomaiset kiistävät väitteen pahan hajuisesta ilmasta, joka on levinnyt Rauman jälkeen jääneestä savupiipputeollisuudesta. Vastaavasti pimeinä ja leutoina syksyinä perätuuli käy ankarasti Kuivalahden suunnalta, mikä häiritsee valtavasti tv-lähetyssignaalien toimivuutta. Tästä on myös seurannut hyvääkin, kuten tuulipuistojen syntyä. Tietysti nämä suuret pylvästuulimyllyt on sijoitettu lähelle Kuivalahtea, mikä ei häiritsisi ja pilaa Eurajoen kauniita maisemia.

Kuuluisin paikka Eurajoella on Selen Kebab. Siellä kuivalahtelainen kuin sivistynyt eurajokilainen porvari syövät samassa tilassa maukasta kebablihaa, jossa ei ole rasvaa eikä lisättyä rasvaa. Onneksi eurajokelaiset saavat ilmaisaterioita, koska kuivalahtelaiset maksavat kaloripommit halukkaille ahmijoille.

Eurajoen maankamara on tasaista. Tarun mukaan hiisi hoiperteli baarista yöllä ja kaatui Eurajoen kohdalla. Siihen se sammui, jättäen litteän maa-alueen. Nukkuessa hiisi laski alleensa, jonka seurauksena syntyi puhdas (Eura)joki.

Tulevaisuus

DramaticQuestionMark.png
Tiesitkö, että...
Eurajoella ei ole tulevaisuutta?

Kuivalahtelaisten arvioidaan kuolevan sukupuuttoon liiallisen orjatyövoiman käytön vuoksi tällä vuosisadalla. Hipoista ei enää valmisteta hienoja vaatteita, jonka seurauksena hippojen metsästys pääelinkeinona on uhattuna. Suuret johtajat ovat alkaneet pohtimaan uudestaan kokaiinin tehoviljelyä alueella. Suomen valtio on luvannut 200 miljoonaa euroa tukirahaa hankkeelle.

Isoluisten osuudeksi ennustetaan 99 % väestöstä vuonna 2069.

Kolmannen ydintehtaan valmistuttua, Eurajoella on täysi kapasiteetti valmistaa massatuotantona ydinkärkiä pilkkahintaan. Tämän johdosta Eurajoki julistautuu itsenäiseksi valtioksi. Rauma ja Pori tullaan uhkasopimuksessa liittämään Eurajokeen osana salaista puolustusvyöhykettä.[5]

Eurajoen imperiumi romahtaa ennen Pohjois-Koreaa.

Eurajoella piipahtaneita julkisuudenhenkilöitä

  • Matti Nykänen, hän kävi kusella Keskustassa ollessaan matkalla keikalle Turkuun.
  • Jumala ja Saatana, he menivät naimisiin Eurajoen kirkossa (06.06.06).[6]
  • Sinä, jätit nahkaiset stringisi meille viime yönä. Laitanko postissa tulemaan sinnepäin?
  • Pamela Andersonin Vasen Tissi, hän vahvisti eurajokelaisten identiteettiä.

Lähteet

  1. Raamatun keskiaukeama
  2. Lyhennelmä Koraanin keskiaukeamalta
  3. WikiLeaks
  4. Lukionsa keskeyttänyt piiloamis toteaa ruotsin kokeen epäonistutta jälleen
  5. WikiLeaks
  6. Katolisesta kirkosta Paavi vahvisti avioliiton Internet-sivuillaan samana päivänä

Lähteet perustuvat pääosin paikallisten suulliseen kertomukseen pubissa ja osittain Raamatun teksteihin.

||Satakunta on suomen turhimpia ja huonoimpia maakuntia.||