Elisabeth Rehn

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Elisabeth Rehn.
Stop hand.png Tämä artikkeli tai osio ei välttämättä edusta neutraalia näkökulmaa.
Neutraali näkökanta kiinnostaa kovasti myös keskustelusivulla.

Elisabeth Rehn, oik. Märta Elisabeth Rehn, os. Carlsberg (s. 6. huhtikuuta 1935, Helsinki) (Lissu, Ellu, Lillan) oli Suomen ensimmäinen Hornet-koelentäjä. Palveli Suomen #1. naispuolisena puolustusministerinä. Hän oli ja edusti sitä mitä pahimpien syvimpien synkimpien lamavuosien aikaan. Teki F/A-18 Hornetien ns. tuppikaupat. Tuossa tupen peluussa vastapuoli vei kaikki tikit, Suomi meni tuppeen pistein: Suomi -52, vastapuoli +52. Näiden ihmehävittäjien (Suomella ei ole lentotukialuksia) hinta kohosi 11-13 miljardista markasta 18+ miljardiin markkaan. Hintaero on noin +35%. LMCO F-16 Fighting Falcon olisi ollut tätä tuntuvasti edullisempi hankinta. Sitä käyttää myöskin Norja, jolla suunnattomasta rikkaudestaan huolimatta ei ole myöskään lentotukialuksia (eikä ydinpommia).

Suunnilleen samaan aikaan entinen Itä-Saksa poisti omia MiG-29 -hävittäjiään, joka oli myös hintakilpailussa mukana, kuin mitä Suomi omia hankintojaan päätti. Saksan yhteenliittymisen tapahduttua, Suomi olisi saanut näitä MiG-hävittäjiä lähes puoli-ilmaiseksi (esim. Puola ja Romania niitä saivat). Elisabeth Rehn luokitellaan siksi Suomen myyjiin. Suomen kansa oli kerrankin viisas, eikä valinnut Lillania presidentiksi. Tarja Halonenkin suuttuu loukkaavina kokemistaan liikanimistään aivan tarpeeksi. Lillan loukkaantui aivan erityisesti siksi, jos ja kun häntä kutsuttiin erehdyksessä Elluksi taikka Lissuksi.

Puolustusministeriyden jälkeen osallistui presidenttikilpaan, mutta hävisi sen niukasti Tarja "Darra" Haloselle. Esko Aho tuli III:nneksi. Myöhemmin osallistui neuvottelevana diplomaattina YK:n toimintaan. Toisin kuin, Harri Holkeri joka ratkaisi Pohjois-Irlannin konfliktin sekä saaden IRA:n luopumaan aseistaan ja sekä räjähteistään; Rehn onnistui vain lietsomaan Ruandan kriisiä.

Elisabeth Rehn sairastui vakavasti, paksusuolisyöpään, mutta onnistui toipumaan tästä. Hän yritti antaa vahvasti vertaistukea ent. pääministeri Kalevi Sorsalle, joka kärsi samaa sairautta ja menehtyi kaikesta mittavasta vertaistuesta huolimatta. Sen jälkeen Rehn on antanut lukuisia eri haastatteluja naistenlehtiin. Hän on kertoillut myöskin leskeydestään, miehensä menetettyään. Rehn vaikuttaa löytäneen myös aidon elämän ilon, joten puheet Iloisesta Leskestä lienevät muuta kuin ihan pelkkää fiktiota.

Shemale.jpg Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.