Dingo

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

»Kunnian kentät on viimeinen paikka, jossa toisensa saa / ihmiset, joista toinen jää kunnian kentälle makaamaan / jee»

Dingo on 80-luvulla menestynyt suomalainen rock'n'roll -yhtye. Dingon musiikkia kuvataan pillittämiseksi, joka muistuttaa hyeenan naurua. Yhtyeen toimitusjohtaja on Dingo Starrr (aka Dickhard Starkey), jonka pääinstrumenttina ovat pillihousut. Muu kokoonpano on vaihtunut useammin kuin D. Starrr on pessyt pillihousunsa.

Dingo teki yli vuosikymmenen juhlitun hiljaisuuden jälkeen paluun vuonna 2005 albumilla Purppuraa. Sillä se laulaa teininaiivista näkökulmasta, mutta on myös uudistunut: se ei hallitse enää sitäkään. Albumin suurin hitti ”Musta leski” on myös sen melodisesti vähiten yhdentekevä hetki, sillä kyseessä on osittainen plagiaatti kaikkien uutta Dingoa kuuntelevien (ja kaikkien muiden) jo tuntemasta 1980-luvun hitistä ”Levoton tuhkimo”. Eipä noloa.

Vuonna 2012 Dingo nousi uudestaan pinnalle uudella singlellään. Kappale on nimeltään ”Facebookissa”, mutta sitä on kutsuttu myös ”Muumion kostoksi”.

Treble staff with notes 01.svg RAAAH! Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tällaisenaan puolen minuutin hc-punkpläjäys eli tynkä.
Tee siitä mieluummin nälkävuosien pituinen proge-eepos
.