Ateismin kirjo

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Ateismin kirjolla tarkoitetaan laaja-alaista kehityshäiriötä henkilön jumalasuhteessa. Häiriö voi ilmetä muun muassa rukoiluun liittyvinä ongelmina tai Prometheus-yhdistykseen liittymisenä. Vaikka pohjimmiltaan kyse on samasta ilmiöstä, vakavuuden aste vaihtelee: riviluterilaisuuteen usein kuuluva kirkossa käymättömyys johtaa yleensä vain jonkin kestoiseen kiirastuleen, usein psykoottisia piirteitä saava taisteleva ateismi jopa suoraan kadotukseen.

Ateismin syitä on etsitty muun muassa predestinaatio-opista ja otsalohkon vajaatoiminnasta. Vanhempien väkivaltaisuudella ja epäreiluilla leikkikavereilla ei usein esitetyistä syytöksistä näytä olevan ainakaan suurta tilastollista merkitystä.

Käypänä hoitona lievään ateismiin pidetään synnintunnon vahvistamista. Ateistin sielua pelastettaessa on pysyttävä kovana. "Hei, Jeesus rakastaa sua" -hoitoa ei suositella etovien sivuvaikutusten vuoksi ja siksi, että Jeesus ei oikeasti rakasta ateistia. Vaikeisiin ja pitkälle edenneisiin ateismitapauksiin voi yrittää pitkäkestoista päihderiippuvuutta tai linnakierrettä, urheilu-uran loppumista, Iltalehden haastattelua tai terrori-iskua.