Arttu Wiskari

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
VAROITUS! Lukeminen aiheuttaa syöpää!
Sinua on varoitettu. Jatkat omalla vastuullasi.

”Kuulin hipsteriltä, että Wiskarin Kahvimaito on nolo. Laitoin sumpit pihisemään ja luin sanat. Tarinahan on lämmin: täynnä rakkautta ja hyväksyntää sen päähenkilöitä kohtaan. Miksi se aiheuttaisi hipsterissä inhoa? Minusta tekstissä on useita aseistariisuvia lineja, kuten "Pyysit romantiikkaa, sanoin oota. Laitoin soimaan Kaija Koota."”

~Rosa Meriläinen[1]

”Arttu Wiskarin musiikki. Ärsyttää kun en tiedä enkä tajua, onko se huonoa iskelmää, vai nerokasta iskelmäparodiaa. Aina kun kuulen radiosta Tuntemattoman potilaan, hymyilen koko loppupäivän. Biisi on nykyajan Murheellisten laulujen maa. Eput sentään avoimesti myöntävät, että kyse on huumorista, jonka suuri osa kansasta kuitenkin otti tosissaan.”

~Marko Ahonen

Arttu Allan Wiskari (s.198?) on uusimpia luokattoman huonon musiikin esittäjiä Suomessa. Arttu Wiskari on jostain kaikille käsittämättömäksi jääneistä syistä yrittänyt luoda itselleen pysyvän ja vakaan imagon tyyppinä joka on jonkinlainen ällöttävämpi versio Samuli Putrosta. Asiaan ei voi olla myötävaikuttamatta Artun työpaikka Radio -ja TV-yhdymä, jonka palveluksessaolostaan Arttu on tehnyt paitsi numeron, myös elokuvantapaisen Varasto. Ainekset kaiketi laadukkaaseen facidraamaan olivat ilmeiset, mutta Arttu meni tässäkin yli siitä missä aitaa ei oikeasti ollut. Lopputuloksena oli yhdentekevien aikaakestämättömien latteuksien sarja kuvallisessa muodossa.

Hikiquote notext.png Hikisitaateissa on kokoelma sitaatteja Artultakin.

Huonoja kappaleita

”...siks' nukun pissaa housuissa; se mua palveli jo rintamalla. matalarimaritari”

~ääniraitojen ammattisotkija Urpoliitikko1 tavoittaa Artturi Wiskarin ytimen[1]

Arttu puristaa rystyset valkoisina kokoon suomalaista melankoliaa uusimmilla päivityksillä. Wiskarin rystyset ja ranteet ovat muutenkin kovilla, sillä hän käy tiettävästi vähintään kerran viikossa runkkaamassa Gösta Sundqvistin haudalla.

On käynyt ilmi, että lukuisa määrä sekarotuisia koiria on ulvonut itsensä hengiltä Artun "musiikin" vaikutuspiiriin jouduttuaan. Artun levytykset ovat tämän päivän versio 1980-luvun kasettisoitiniskelmistä, joskin sisällön laatu on vielä ala-arvoisempaa ja itsetiedottomampaa mutta laskelmoivampaa. Wiskari on tuonut Leevi and The Leavingsin ironianjälkeiseen aikaan, ja sen jälkeen hän on perseraiskannut Sundqvistin haamua antaumuksella päivittäin. Sundqvist kääntelehtisi haudassaan, jos välittäisi niin paljon.

Mitä Artusta tulee tietää

Omien sanojensa mukaan Arttu ei omista mikroaaltouunia.

Artun välttämiseksi

Artun tapaa aina siellä missä luokattomuus kukoistaa. Eetterissä Artun välttää parhaiten sulkemalla radion jos äänisaaste tulee Iskelmästä, Radio Suomipopista tai Yle Radio Suomesta. Yle Puhe -ja Groove FM -kanavilla Arttu on julistettu soittokieltoon, joten näiden radioasemien kuunteleminen Arttu Wiskarin suhteen on turvallista.

Yhteiskunnalliset vaikutukset

En minä kun ne yläkerran jätkät.

Arttu Wiskari on tuoreimpia esimerkkejä siitä luokattomasta turhuudesta, joka ihmismuotoon puettuna elää ja voi hyvin tämän päivän yhteiskunnassa. Tämä ei sinänsä ole Artun vaan järjestelmän vika. Arttu olisi alkuun pitänyt sijoittaa lukittavaan kaappiin jottei vahinko olisi levinnyt yleiseen tietoisuuteen.

Diskografia

Albumit

 • Arttu Wiskari (Pärinä Music Finland, 2011)
 • Tappavan hiljainen sivarijätkä (Pärinä Music Finland, 2013)
 • Sirpa Leet (Pärinä Music Finland, 2014)

Singlet

 • In the Heat of the Night / Ice Cream Man (omakustanne, 2006)
 • Markkinoin lapsille laulujain (2006)
 • Vittu kytät (2007)
 • Oikeudenkäynti (2009)
 • Pakenen vankilasta (2009)
 • Ehdin väistää luoteja (2009)
 • Ajoin ylös aamua vastaan kunnes tunto pakeni naamasta (2010)
 • Mökkitielle (2010)
 • Sokrateiden sankarit (2011)
 • Kädentaitoa haudalla (2014)
 • Koko talvi turkmenialaisella kesämökillä (2014)
 • Sadun alkkarit -Arnold Layne- (2015)

Alaviitteet

Treble staff with notes 01.svg NANANA NAA NANA NANNAN NAA. Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tynkä.
Transponoimalla artikkelin saat kertosäkeeseen enemmän potkua
.