Arja Koriseva

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Heti tangokuningattareksi kruunaamisensa jälkeen Arja Korisevan elämä on ollut yhtä lööppeilyä.

”Rät-kät-Rät-kät-Rät-kät-Rät-kät!”

~Arja Koriseva

Arja Koriseva on maailmanhistorian ainoa laulajatar, joka pystyy hymyilemään ja jonka hymy kuuluu, vaikka hän laulaisi kansanmurhasta tai insestiraiskauksesta.

Suhdannetangokuningatar[muokkaa]

Aluksi olivat Toivakka, tango ja Arja. Yhdistelmä rahdattiin Seinäjoen Tangomarkkinoille kesällä 1989. Tilaisuuden juontaja Heikki Hietamies koki olevansa hauska ja keksi Arjan sukunimestä jotakin ihan oikeasti hauskaa. Arja käytti laulamisen sijaan uutta metodia tangokappaleitten tulkinnassa: hän puhui ne julki. Yleisöön tämä meni täydestä, ja Arja Koriseva julistettiin vuoden 1989 tangokuningattareksi. Samana vuonna muutenkin suomalaisten hölmöily kaikilla elämänalueilla tuppasi kasaantumaan. Arjan aisapari Risto Nevala, joka kruunattiin tangokuninkaaksi, pakeni Tangomarkkinoiden jälkeen välittömästi Ruotsiin. Tämä ratkaisu on osoittanut Nevalalta mitä suurinta uhrautumiskykyä sekä vastuuntuntoa. Arja Koriseva sitä vastoin ilmestyi piakkoin televisioon edustaen jonkinlaista naispuolista Petteri Ahomaa -tyyppiä. Sitten Arja kerran sekoitti laulamisen nauramiseen ja kriittinen palaute aiheutti aikalisän tv-esiintymisille.

Liian iso keikka[muokkaa]

Arja Koriseva on uranuurtaja suomalaisen tanssilavakulttuurin siirtämiseksi kirkkoihin. Koriseva on keikkaillut pienen ikänsä siellä sun täällä, mutta toisinaan on tehty myös liian iso keikka. Hänen tapansa laulaa puhumalla on käynyt äänijänteiden päälle sikäli, että lähes täydellinen hiljaisuus on ollut pakko sisällyttää uraputkeen aika-ajoin. Tämä on tuonut sekä jatkuvuutta itse uralle että luonut lohtua heille, jotka ovat vilpittömästi toivoneet Arjalle laulu-uran sijaan jotakin muuta ammattia.

Joululaulut[muokkaa]

Sellaisia ovat laulut kuin linnutkin -sanonta on syntynyt Arja Korisevan joulunajan esiintymisistä. Arja on tehnyt enemmän joululevyjä kuin kukaan muu ikinä missään päin maailmassa. Suurella eri julkaisujen määrällä on pyritty toisaalta korvaamaan yksittäisen albumin täysin sattumanvaraista ja tahatonta menestymistä.

Uutta hittiä odotellessa[muokkaa]

Arja Koriseva on joskus iltapäivälehdistössä esittänyt tuskallisena ja kärsimättömänä ihmetyksensä siitä, missä uusi hittilevy viipyy. Hittilevyt löytyvät useimmiten musiikkijulkaisuja myyvistä vähittäisliikkeistä, sekä nykyisin niitä voi hankkia myöskin Internetin välityksellä. Hittilevyt tosin vaihtuvat nopeasti uusiin, joten ajan tasalla pysyminen näissä asioissa on ensiarvoisen tärkeää.

Tutustu myös[muokkaa]

  • Arja Puhiseva
  • Arja Koliseva
  • Arja Huokaileva
  • Arja Ähisevä