Apulanta

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Zeichen 101.png VAROITUS!! Tämä sivu kertoo hevi- tai metallibändistä!
Tälläisiä sivuja on Hikipediassa jo muutenkin aivan liikaa. Ynnä tämä sivu on kaiken lisäksi aivan turha ja tylsä. Tämä sivu ei tee täällä muuta kuin rasittaa serveriä ja Hikipedian lukijoita. Mikäli sinulla on sanottavaa tästä turhasta artikkelista, sano se keskustelusivulla.

Apulanta (engl. Helpshit) on maataloustuotteita tuottava kommandiittiyhtye. Parhaiten se tunnetaan keinolannoitteen tuottamisesta ja levittämisestä CD-levyille tallennettuna. Apulannan suosio on niin suuri, että sitä hankitaan aina jokaiselle Suomen kesäfestarille maata lannoittamaan. Apulantaa ei kuitenkaan hyväksytä Tuska-festareille, sillä tr00-metallipäät nahkatakkeineen ja niitteineen nylkevät siellä koko yhtyeen hengiltä.

Mädän kalan sanotaan olevan nektaria verrattuna Apulantaan.

Jäsenet[muokkaa]

Toni Wirtanen[muokkaa]

Toni Wirtanen on pääomistaja. Ennen oman yrityksen perustamista hän keräsi rahaa tekemällä monenlaisia pätkätöitä, kuten vastaamalla puhelimeen[1]. Hän tuurasi myös kristillistä tanssimusiikkia soittavan Dimmu Borgir -yhtyeen kitaristi Galderia tämän käydessä rippikoulua. Galder kiistää tapahtuneen, ja väittää itse käyneensä sen sijaan balettikoulussa.

Toni Wirtasen sanoitukset liittyvät usein rakkauden syvyyksiin. Suomen laki kuitenkin kehottaa jättämään tulkitsemisen sikseen, sillä sanoitukset tekevät kappaleista lähinnä suomalaisia iskelmiä.

Jean Sibelius Santapukki[muokkaa]

Sipe on osaomistaja. Hän on aina ollut rikas, ja hänen sanotaan syntyneen Master Card suussa[2]. Sipe ei ole koskaan tehnyt rehellistä työtä, vaan on aina soittanut rumpuja. Hänen rumpujen hakkaustahtinsa on 666 lyöntiä minuutissa.

Sipen ura alkoi kristillistä tanssimusiikkia soittavassa orkesterissa Dimmu Borgir. Hän tuurasi yhtyeen rumpali Hellhammeria, koska tämän käsi kramppasi liiasta rumpujen pahoinpitelystä. Samaan aikaan Sipe tutustui Toni Wirtaseen, joka oli juuri perustanut Apulannan organisaation, ja siirtyikin sitten sinne paukuttamaan kattiloita Risto Räppääjän tapaan.

Sami Lehtinen[muokkaa]

Suomen hienoin parta -kilpailun 24-kertainen voittaja, joka soitti Apulannan keikoilla kitaraa, mutta siirtyi bassoon, koska ne ovat halvempia korvata niiden mennessä rikki ja toisaalta Sami on kitaristina kovin onneton, jopa surkea. Samin lempinimi Jönssi on pöllitty tamperelaisesta Kummeli: Kultakuume -nimisestä komediaelokuvasta.

Tuukka Temonen[muokkaa]

Maanviljelijänä nykyään toimiva Tuukka oli Apulannassa projektipäällikkönä projektissa, jonka tavoitteena oli muuttaa lannan haju miellyttävämmäksi. Tuukan eron syy on edelleen hämärän peitossa, mutta 7 päivää -lehden mukaan eräs eron osatekijä oli Tonin kanssa tullut erimielisyys kanojen väristä.

Diskografia[muokkaa]

Eli Apulannan tuottamaa keinolannoitetta CD-levyillä.

 • Attach of the L.A. people (1995)
Levyn kappaleet käsittelevät Apulannan sen aikaista halua ryöstää enkelten kaupunki. Toni yrittää imarrella jotakuta Ilonaa mukaan kertomalla koko maailmalle Ilonan väsyneistä kännitoilailuista kylpyhuoneessa. Taisi Ilona olla erittäin tyytyväinen moisesta julkisuudesta (toim. huom).
 • Ehjä (1996)
Apulannan jäsenet osoittavat olevansa yhä ehjiä ja vetreitä edellisen levynsä aiheuttaman kohun ja kaaoksen jälkeen.
 • Kolmio (1997)
Sisältää Apulannan rempseintä tuotantoa. Albumi on joutunut armottoman kritiikin kohteeksi mm. sadomasokistisen Anna mulle piiskaa -kappaleensa johdosta, jonka nimi on härskisti kopioitu Terveet Kädet -yhtyeeltä. Apulannan epäillään myyneen Kolmio-albuminsa sisältöä pornoteollisuudelle jo ennen sen virallista ilmestymispäivää.
 • No mutta kun kaveritkin (1998)
Tyyntä myrskyn edellä; Apulanta yrittää rauhoitella Kolmio-albumin jälkeen kasvanutta raivoisaa fanijoukkoaan tällä varsin tylsällä albumilla, josta ei ole oikeastaan mitään sanottavaa. Lannoitepuristeen kappaleet kertovat puolukoista, ikkunoista ja tex-mex annoksista. Kaiken muun turhan häröilyn lisäksi kappaleilla ei ole edes nimiä, vaan ne on nimetty "älykkäästi" pelkin numeroin (001, 002, 003 jne.)
 • Plastic (1999)
Toni Wirtasen sanoitukset alkavat olla jo hieman häiriintyneitä ja hän toivottaakin kuulijoilleen turvallista matkaa helvettiin. Levyllä on käytetty viuluja ja muita jousisoittimia aivan liikaa ja näin ollen se kuulostaa jopa ärsyttävän yli-mahtipontiselta.
 • Hönöla 10680 (2001)
Apulannan kuudes levytys joka on Apulannan kymmenes albumi. Tätä levyä varten Parta-Sami osti uuden 200-kielisen basson. Sanoitukset kertovat HK:n makkaratehtaan palosta, jota ei koskaan tapahtunut. Levyä voitaneen pitää musiikillisesti Apulannan raskaimpana, eli toisin sanoen ärsyttäviä pomppumetalli-riffejä ja rasittavaa rääkymistä ja angstia riittää omiksi ja muidenkin tarpeiksi.
 • Hiekka (2002)
Sai maailmalla aikaan vielä pahemman räjähdyksen kuin Kolmio: kansikuvassa esiintyy kolme alastonta miestä ja kappalelistalta löytyy muun muassa Lihaviihde, Kolmiolääke, jumala, Faarao sekä Hippo! Mihin tämä maailma on oikein menossa..?
 • Kiila (2005)
Joku saattoi luulla sen olevan jo ohi, mutta kolmen rauhan vuoden jälkeen Apulanta oli taas kaikkialla uuden Kiila-albuminsa myötä. Fanit olivat kummissaan: Toni oli tullut jossain vaiheessa uskoon. Alkuhämmennyksen jälkeen kolmen hengen gospelkuoro oli tuonut uuden trendin musiikkimaailmaan.
 • Eikä vielä ole edes silta (2007)
Eikä vielä ole edes silta on Apulannan uuden albumin nimenä varsin mielenkiintoinen. Sen alkukirjaimet muodostavat lausahduksen "EVO, ei!" Evottajaa kielletään tekemästä jotakin, mutta loppu teksti on ilmeisesti kadonnut koneeseen.
 • Kartio (eli kuinka jupiteri hävitettiin)
Kartio on Apulannan kolmaskymmeneskahdeksas lannoitejulkaisu, joka on tuotettu hämärissä oloissa jossain Uzpekistanin arojen luolastoissa. Siksi lannoite onkin tavallista kosteampaa ja sitä suositellaan käytettäväksi erityisesti kuiville perunoille. Medialle on myös kerrottu, että Kartion sisältö toimii hyvin levitteenä tuoreen ruisleivän päällä.
 • Kaikki kolmesta paskasta
Jatkaa samaa, kuivantylsää linjaa joka jo kahdella edellisellä levyllä tuli tutuksi. Kappaleet kertovat lähinnä ulkona hiippailevista zombeista ja muusta salaperäisestä. Levy päättyy jousivingutteluun "Yhdestoista farssi". Paitsi että ei päätykään vaikka pitäisi! Tämän jälkeen seuraa vielä yksi biisi. Nerokasta, eikö?
 • Kunnes siitä tuli paskaa
Apulannan Kunnes siitä tuli paskaa kertoo ajasta kun apulannan musiikki oli vielä hyvää. Levyn biiseistä Sun pitäis luovuttaa kertoo siitä kuinka pitäisi heti luovuttaa eikä yrittää alkuunkaan, kun taas Palava pensas kertoo kuinka ei kannata päästää perkelettä astumaan eteiseen saatika päästää viereensä vuoteeseen.


Suosio[muokkaa]

Apulanta on niittänyt mainetta maailmanlaajuisestikin Suomen surullisenkuuluisimpana yhtyeenä. Useimpien mielestä Apulanta on kuuluisuutensa ansainnut. Yhtyeen lähes kaikki julkaisut on häpäisty julkisesti. Tätä projektia on rauhanomaisesti johtanut Tenzin Gyatso. Marilyn Monroe on julkisesti tunnustanut käyttäneensä Apulannan julkaisuja kasvonaamioissaan.

Keniaan rakennettiin vuonna 2070 muistopatsaat Apulannan jäsenille, mutta Wirtasta esittävää patsasta turmeltiin toistuvasti kuningasvedellä.

Katso myös[muokkaa]

Viitteet[muokkaa]

 1. http://suosikki.fi/viihde/uutiset/apulannan-toni-wirtanen-paljasti-tylsimman-duuninsa
 2. Kyllä täytyi olla Sipen perhe pahassa konkassa kun ovat pelkkiä muovikortteja kersalleen syöttäneet!