Annikki Tähti

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

”Vähän muuten lähti Annikki Tähti”

~trad.

”Nyt tämä tyttö lähti! Sanoi Annikki Tähti.”

~trad.
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Annikki Tähti.

Annikki Tähti (tiivistyminen 5. joulukuuta 1929, räjähdys 19. kesäkuuta 2017) oli suomalainen spektriluokan M esiintyjä. Eniten hän tykkäsi tehdä lauluja asioista, jotka eivät koskaan olleet ajankohtaisia. Annikki Tähti pysytteli pidempään julkisuuden fotosfäärissä kuin aikalaisensa Vieno Kekkonen ja Brita Koivunen. Annikki Tähden vetovoimainen kiertue-elämä jatkui vielä valovuosia sen jälkeen kun muut vastaavan luminositeettiluokan lavaesiintyjät olivat jo ymmärtäneet lopettaa. Annikki Tähti oli useimpien suomalaisten tanssilavojen viimeinen esiintyjä - ihan oikeasti - ennen tanssilavan purkamista parempia käyttötarkoituksia silmällä pitäen.

Tähden nukleosynteesi[muokkaa]

Annikki Tähti esiintyi aina jotenkin maunderin minimäisesti ja vanhanaikaisesti. Erityisesti hitaat kappaleet olivat hänen suosiossaan, koska niiden laulamisessa ei tarvinnut pitää kiirettä. Poikkeuksiakin on; Kuningaskobra (Vaasamamba Vaakamamba pöö svenska) on suorastaan pikavauhdilla esitettävä kappale. Hämmästyttävää kyllä, senkin Annikki Tähti pystyi tulkitsemaan kuin laahaavasti ja viivytellen.

Tähden väri-indeksi[muokkaa]

Jo prototähtenä Annikki poikkesi useista muista iskelmälaulajista elämäntavoillaan. Hän ei käyttänyt alkoholia, mikä teki hänestä massaltaan poikkeuksellisen kevyen musiikki-artistin. Tähti ei elinaikaan synnyttänyt aktiviisesti protuberansseja. Osittain ehkä juuri tästä syystä Annikki Tähti ei juuri lehtien lööpeissä komeillut. Annikki Tähti edusti musiikin tekijöissä sitä designaatiota, jonka tuli ennen kaikkea järjestäytyä ja valvoa keskitetysti etujaan. Tämä kaikki vaati paljon aikaa itse musiikin tekemiseltä, joten Annikki Tähti ei suinkaan vuosittain julkaissut myyntilistojen kärkeen nousseita pitkänsoittolevyjä.

Punainen jättiläinen[muokkaa]

Ehtoopuolellaan laulaja Annikki Tähti oli vain tuontantonsa omistusoikeuksia valvova henkilö, jonka kiertueet rajoittuivat pääosin vanhainkoteihin ja eläkejärjestöjen järjestämiin rientoihin eri paikkakunnilla.

Nykyään[muokkaa]

Annikki Tähdestä tuli kesäkuussa 2017 supernova, ja on odotettavissa, että lähivuosina Tähti luhistuu mustaksi aukoksi. Ainakin kappaleet Muistatko Monrepos'n ja Balladi Olavinlinnasta sisältävän savilevykertymäkiekon odotetaan tulevaisuudessa muodostuvan tapahtumahorisontin ympärille.

Shemale.jpg Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.