Ahti Karjalainen

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Rattijuoppo leima.png

Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Ahti Karjalaisesta.
Ahti Karjalainen
Poseidon 1888.png
Suomen pääministeri
vallassa I: 19621963
19701971
edeltäjä I: Martti Miettunen
II: Teuvo Aura
seuraaja I: Reino Ragnar Lehto
II: Teuvo Aura
syntyi 10. helmikuuta 1923
Hirvensalmi
kuoli 7. syyskuuta 1990
Helsinki
puolue Keskusta

”Ool änimols aar tankerous.”

~Karjalainen varoittaa

”Tuu tii tu töötituu.”

~Karjalainen tilaa teetä hotellihuoneeseensa (epäuskottavaa)

”Tuu votka tu töötituu”

~Karjalainen tilaa viinaa hotellihuoneeseensa (paljon uskottavampaa)

Ahti Tankero Karjalainen (s. 10. helmikuuta 1923, Hirvensalmi7. syyskuuta 1990, Stadi) oli karjalainen meren jumala, kepulaispoliitikko, Suomen Pankin johtaja, kielitieteilijä ja foneetikko sekä alkoholisti. Hänestä piti tulla Kekkoslovakian johtaja Kekkosen erottua, vaan eipä tullut. Karjalainen olisi ollut tehtävään erittäin pätevä, sillä hänen politiikkansa oli tunkkaista, epädemokraattista ja suomettunutta. Karjalaisen ja Neuvostoliiton suureksi harmiksi Keskustan presidenttiehdokkuuden saikin Vihannes Jorolainen ja presidentiksi valittiin Mauno Koivisto. Karjalainen sai hieman hyvitystä kärsimästään vääryydestä, kun hänen henkinen perintöprinsessansa Paavo Väyrynen syrjäytti Jorolaisen Kepun puheenjohtajan paikalta. Karjalainen kokosi itselleen maailman laajimpiin kuuluvan tyhjien viinapullojen kokoelman.

Lapsuus

Ahti-poika syntyi Hirvensalmella, kunnassa, jota on aina hallinnut kepumafia ja tulee aina hallitsemaankin, perhana. Hänen huoneensa ikkuna antoi itään, pihalle päin. Ehkä juuri näiden kahden asian vuoksi hänestä tulikin niin mainio poliitikko. Hirvensalmelta hän lähti kuitenkin lyseoon Mikkeliin heti kun vain pääsi, sillä hänellä oli kiire päästä suurmieheksi.

Längvits issius

Karjalainen toimi pitkään englannin kielen tulkkina kansainvälisissä konferensseissa. Hän avasi myöhemmin Helsinkiin A. Karjalaisen Tankeroakatemian, joka tarjosi englannin kielen kursseja keskittyen erityisesti ääntämiseen. ”Hau mats vut vut a vut tsak tsak iv a vut tsak kud tsak vud?” oli Tankeroakatemian epävirallinen tunnuslause. Virallinen tunnuslause oli ”kiv mii moor puus”.

Tankeroakatemiassa kävivät englannin (tankeroenglanti) ääntämystään hiomassa ainakin ratinkääntäjät Mika Häkkinen ja Tommi Mäkinen, laajentumiskomissaari Olli Rehn, sisäministeri Kari Rajamäki ja Paavo M. Petäjä. Its haat tu saksiit.

Presidenttikampanja

Karjalaisen presidenttikampanjan iskulauseena kampanjatarroissa oli "AKK 1982 - työtä, turvallisuutta" AKK luonnollisesti viittasi Ahti Karjalaisen nimeen ja hänen oletettuun tulevaan edeltäjäänsä, josta käytettiin lyhennettä UKK. Sattuu kuitenkin niin, että Karjalaisen etunimet olivat Ahti Kalle Samuli, joten tuon iskulauseen olisi tullut kuulua "AKSK 1982 -" jne. Nythän asialla ei ole enää juuri merkitystä.

Meren jumala

Ahti oli uransa alussa mahtava meren jumala ja hyvää pataa Poseidonin kanssa. Meri ei kuitenkaan pitemmän päälle jaksanut Ahtia miellyttää, sillä vesilinja ei ollut hänelle mieleen.


Finland coa.png edeltäjä:
Urho Kaleva Kekkonen
Melkein Suomen tasavallan presidentti
19811982
seuraaja:
Mauno Koivisto
edeltäjä:
J. Karjalainen
Karjalan hallitsija
1924-1969
seuraaja:
Elina Karjalainen
Shemale.jpg Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.