23 Itk 61

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli 23 Itk 61.
Kuvassa 23 Itk 61 Sergein laukaisu Lohtajan Venttaajanniemessä. Harjoituslaukaisussa on käytetty hengellisiä kartussi-panoksia.

”-Ja se Sergei muuten sitten liikkuu juosten..!!”

~-Eräs tuntematon Sika-Linkku, huoltomajuri Liha-Juntqvist, armeijan kapiainen

23 Itk 61, myös ZU-23-2 (Zenitnaja Ustanovka) eli tuttavallisesti "Sergei" taikka vielä tuttavallisemmin Seppo Vaan, amerikaksi Ghetto Man: on eräs lämmin, niin kutsutulla suurusmoottorilla eli kauramoottorin turvin toimiva armeijan kulkuneuvo eli tykki. Samalla se on suuren & mahtavan Neuvostoliiton lahja Suomen varusmiehille.

Sergein käyttövoimana toimii niin sanottu lataa & varmista -yhdistelmä eli kolmen ruokalajin ménu: hernerokka ja vanikka sekä pannukakku. Sergeitä liikuttelee tavanomaisimmin 6-10 miehen varusmiesryhmä, jotka ovat tykkimiehiä tavallisimmin. 9500 kg:n omamassan omaavalla Sergeillä pystyy ampumaan lähinnä kärpäsiä. Tosin tykkisulkeisiin, on tämä kampe aivan kerrassaan mainio apuväline.

Potran Sergei-pojan syntymävuosi on 1961, josta tämän lämmittävän liikkumavälineen tieteellisempi nimikin juontaa. Useat urheilusalit ovat täysin tuloksetta, koettaneet sitä kalustokseen hankkia voimaharjoittelua varten.

TykinKehonsiirtovälineen kalorilaskimena toimii Elorg Essolaskin, mallia ZaPP!-23. Sitä on käytetty myös laskemaan Ladan polttoaineen kulutusta.