Åkesoft

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

”En tiedä kyllä paljon tekijöiden taustoista, mutta en sanoisi kehitysvammaisten tehneen tätä peliä.”

~Psketku (halpa kopio NES-Retkusta) arvostelessaan Inva-taxia
Kuva Åkesoftin menestyneimmästä pelistä, Inva-taxista

Åkesoft oli pieni ryhmä suomalaisia 15-vuotiaita, jotka kyllästyttyään hyväilyyn olivat tehneet pienen peliyhtiön 1990-luvun puolivälissä. Peliyhtiö valmisti pelejänsä samoihin aikoihin MS-DOSille. Pelejä jaettiin internetin ja silloisten purkkien välistyksellä kaikkialle, missä internet toimi. Åkesoftin pelit olivat tekniseltä toteutukseltaan pohjamudissa, mutta pelintekijöiden inahdukset ja äännähdykset saivat jok'ikisen pelaajan nauramaan kyyneleet silmissä. Peliyhtiön jäsenien henkilöllisyydet ovat jääneet syvän ja pimeän pikseliruudun syövereihin.

Ohjelmat[muokkaa]

 • Inva-taxi
Pääartikkeli: Inva-taxi
 • Sokkomato on ihan tavallinen matopeli, paitsi että koko ruutu on värjätty väripaletilla mustaksi, jolloin pelaajan on mahdoton nähdä matoa.
 • Bepa Quest oli seksuaalinen kanssakäymis-simulaattori, jossa kohdeltiin alastomia naisia samoin keinoin kuin kuusnepan Sex Games:ssä. Tämä peli loi myös kasvot nettikiusaamiselle.
 • Kuolinilmoitusgeneraattori on generaattori, jossa on mahdollista muokkailla ilmoitusta jonkun kuolemasta oman huumorinsa mukaan. Esimerkiksi vainajan nimen pystyi vaihtamaan, samoin yleensä kuolinilmoituksista löytyviä fraaseja, kuten "siunaus toimitettiin". Jos pelaaja käyttää pelin aikana kertaakaan hiirtä, ilmestyy tämän näytölle kuva fretistä, jonka anukseen ollaan työntämässä etusormi ja teksti, jossa kielletään hiiren käyttö.
 • Seksipuhelinsimulaattori on simulaattori, jossa pystyi soittamaan (leikisti) seksiä himoitseville, kolmekymppisille naisille. Ihmettelyä herätti eräs tunnetuin linja vastaaja, jonka nimi oli sukkamuna.
 • Joulukalenterissa seksiviihde oli taas vitsailtavissa, kun Åkesoft valmisti tämän ohjelman. Kalenterin luukuista ilmestyi alastomia naisia joulukuun ensimäisille kahdeskymmenesneljälle päivälle. Jouluaatoksi oli luvattu erityinen yllätys päivän luukusta.
 • Iltapanomat-satiirilehti oli parodia ilta-sanomista ja hymyilytti monia, vaikkakin lehtiä painettiin vain yksi. Åkesoft vetosi lehden kyselypalstalla että he olivat laiskoja kääpiöitä ja eivät jaksaneet enää painaa toista numeroa.

Demot[muokkaa]

Oletettaen demot sisälsivät vain pieniä pikseliukkoja harrastamassa esileikkejä.

 • Åkesoft megademo
 • The Last Animal Action Hero
 • Swedish Erotics-demo
 • Kehkeytyksen riemulähteet

Åkesoftin traaginen loppu[muokkaa]

Bepa Quest oli ollut koulukiusaamisen välineenä, eikä sooloseksiteatterina toisille pervoille. Pelin lopussa annettiin puhelinnumero, jota pelintekijät väittivät anaaliseksilinjan numeroksi. Numero oli pelintekijöiden yhden luokkalaisen puhelinnumero, joille he olivat olleet kateellisia hänen hyvistä arvosanoistaan. Pelintekijät eivät kuitenkaan tienneet, että puhelinnumero oli myös hänen isänsä firman puhelinnumero, joka jouduttiin vaihtamaan sairaiden puheiluiden vuoksi. Pelintekijöiden luokkalainen ja tämän pikkuveli jouduttiin siirtämään toiseen kouluun, puhelinnumerot vaihdettiin ja Åkesoftin pelintekijät maksoivat sen heidän yhteenkootuilla taskurahoillaan. Oikeusprosessin jälkeen Åkesoft oli kadonnut pikselitaivaan pilvien taa.

Katso myös[muokkaa]