Viulu

Hikipediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 22. helmikuuta 2015 kello 16.50 käyttäjän Vector the Crocodile (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta. Koko muokkaushistoria tässä.
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Viulu

Viulu on eräs yleisimpiä kidutustapoja, joka juontaa juurensa jo Mozartin ajoilta. Se on soitin, jota ei tarvitse osata soittaa. Riittää, kun värisyttää kieliä nopeasti ja tarpeeksi raastavaan sävyyn.

Viulu ja musiikki[muokkaa]

Viulua on luultu virheellisesti soittimeksi, joka tuottaa miellyttävää musiikkia kuuntelijan korvaan. Ennen jopa perustettiin orkestereita, jossa usein viuluilla soitettiin päämelodiaa. Melodiat olivat yleensä kovaa ja korkealta, mutta syytä tähän ei tiedetä. Monia vuosisatoja ihmiset menivät vapaaehtoisesti kuuntelemaan orkestereita tietämättä sitä, että viulu ei olekkaan soitin. Vuonna 2010 tehty tutkimus kuitenkin osoitti, ettei viululla ole mitään tekemistä musiikin kanssa. Nykyään orkestereita tavataan vain Ruotsissa.

Käyttö ja tarkoitus[muokkaa]

Viulu+viulunsoittaja

Viulun tarkoitus on kiduttaa kuulijaa kertomaan salaisia tietoja. Viulu oli hyvin tehokas kidutusmetodi natsien aikaan – varsinkin jos samalla kuulijan kynsien väliin ripoteltiin suolaa ja valutettiin tippa kerrallaan appelsiinimehua. Viulun soittamiseen tarvitaan jousi, jota kuljetetaan ensin varovasti ja hiljaa viulun kielien päällä.

Sitten tahtia aletaan nopeuttaa, kunnes se on vihlovan nopeaa ja viiltää kuulijan tärykalvoja. Yleensä soittoa jatketaan, kunnes kaikki viulun kielet ovat katkenneet tai uhri kuollut kuuloelimiin kohdistuneisiin paineaaltoihin. Ilman jousta viulukidutus on täysin hyödytöntä, sillä ääni ei ollut tarpeeksi kova.

Kielet[muokkaa]

Viulussa on kieliä, jotka ovat legendan mukaan hevosen häntäjouhia. Kieliä on neljä, ja ne sijaitsevat eri korkeuksilla, eli kaksi keskimmäistä kieltä ovat korkeammalla kuin reunalla olevat. Tämän pitäisi muka helpottaa viulun soittamista, mutta kuten soittimilla on tapana, soittamisesta tulee vain tuskallisempaa. Jos haluat jäädä pois koulusta, katkaise kieli niin, että se osuu ikävästi sinua silmään. Näin vältyt seuraavalta koulupäivältä. Viulun kieliä ei kuitenkaan tule sekoittaa suussa asuvaan kieleen, jonka katkaisulla kyllä saa jäädä koulusta pois, mutta siinä sivussa menetät myös puhekykysi.

Keinoja suojautua viulukidutukselta[muokkaa]

Jos sinua ollaan kiduttamassa viululla, paras keino suojautua kuolemalta on survoa ennen kidutusta nopeasti pumpulitupot korviin. Myös "soittimen" survominen viulistin kurkusta alas on todettu toimivaksi vaihtoehdoksi. Jos taas uusnatsit ovat yllättäneet sinut takaa ja sitoneet sinut kiinni tuoliin, kannattaa pyytää vieressä olevaa henkilöä työntämään pumpuli korviisi. Tämä ei tietenkään onnistu, jos vieressä oleva edustaa Ranskan vastarintaliikettä ja hyväilee käsissään kaksipiippuista tähtäinhaulikkoa.

Treble staff with notes 01.svg TLIN TITI TIN, TITI TIN TITI DIDIDIDI. Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tynkä.
Poistamalla punk-osuudet ja tylsät balladikohdat saat sen soimaan radiossa
.