Ruuhka

Hikipediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 17. heinäkuuta 2008 kello 17.09 käyttäjän Traani (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta. Koko muokkaushistoria tässä.
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Melko rauhallinen juhannuksen paluuliikenne valtatie 4:llä Lahden ja Heinolan välillä.

Ruuhka on sitä, että miehet haluavat lähteä samaan paikkaan samaan aikaan mutta eivät pääse liikkumaan eteenpäin, koska muut tienkäyttäjät eivät osaa ajaa. Tämä myös liikennetukokseksi kutsuttu ilmiö aiheuttaa lievää mielisairautta, jonka seurauksena suurinta osaa muista autoilijoista luullaan naisiksi. Tilanne laukaisee refleksinomaisesti huudettuja lauseita kuten ”Et sää vittu osaa ajaa” ja hallitsemattomia käden liikkeitä, jotka muut tienkäyttäjät olettavat kansainvälisen käsimerkin näyttämiseksi. Pari Karjalaa (Karhukin käy) auttaa tunnetusti ruuhkaturhautumiseen, mutta kaljan nauttimisen jälkeen ajamista on syytä välttää.

Ruuhkan esiintyminen[muokkaa]

Ruuhkia esiintyy erityisen paljon suurissa kaupungeissa kuten Rovaniemellä ja paikoissa, joissa valtiovalta ei tajua rakentaa miesten mersuille tarpeeksi kaistoja vaan panostaan lapselliseen akkojen touhuun nimeltä ”joukkoliikenne”. Yleisin ruuhkan syy on töiden loppuminen, jolloin miehet yrittävät päästä baareihin katsomaan SuomiRuotsi-maaottelua, koska kotona vaimo, anoppi ja murrosikäinen tyttö katsovat Julkisia Elämiä. Tietysti kaikki eivät pääse katsomaan ottelua, joten ilman matsia jääneet lähtevät kaupungille mellakoimaan. Tästä sekasorrosta syytetään surullisen usein nuorisojengejä tai Lordi-faneja. Vasta viime aikoina hallituksessa on havahduttu tähän ongelmaan, joten 28 vuoden päästä tulevassa istunnossa päätetään, mitä tälle kaikkia ikä- ja lajiryhmiä koskettavalle asialle pitäisi tehdä. Alipalkatut asiantuntijat ehdottivat lehdistötilaisuudessa työajan pidentämistä baarien sulkemisaikaan asti. Asiantuntijat katosivat mystisesti heti seuraavana päivänä. Syyllisenä epäillään SUPOa, joiden vetiset illat meinasivat loppua.

Myös ensimmäisen maailmansodan arvellaan syntyneen ruuhkien takia, kun Germaanian (nimi muutettu) armeijan marssimuodostelmat kohtasivat raukkojen (tämäkin nimi muutettu) armeijaksi itseään kutsuvan joukon hevosvaunut, jolloin syntyi valtava ruuhka. Saksassa panostettiinkin huomattavissa määrin moottoriteiden rakentamiseen ensimmäisen suurruuhkan selvittyä.

Ruuhkasta selviäminen[muokkaa]

Miehet[muokkaa]

Ruuhkasta selviäminen vaatii nykymieheltä yllättävän paljon työtä. Eräs tapa on pyöräillä töihin ja baar... kotiin, mutta yleensä työmatka on yli 1,5 km, joten perusjätkän kunto ei siihen riitä. Oikeastaan Suomessa on vain kaksi ihmistä, jotka tähän urotekoon pystyvät. He ovat Sauli Niinistö ja Jukka Keskisalo. Pyöräilijä kohtaa myös useita vaaratilanteita vanhojen rollaattorilla ajavien mummojen muodossa, joten unohda koko juttu.

Toinen tapa on jättää menemättä töihin ja käskeä vaimoa tuomaan pari mäyräkoiraa kaupasta. Ottelunkin voi katsoa televisiosta. Niin ottelua voi todellakin katsoa, toisin kuin jäähallissa, jossa joku iso köriläs sattuu aina tulemaan eteen peittäen massallaan koko näkökentän. Tietysti jos kotona on koira, niin se tulee melko varmasti television ja sohvan väliin.

Naiset[muokkaa]

Naisille ohjeeksi voidaan sanoa, että tehkää niin kuin olette tähänkin asti tehneet, mutta älkää tulko sotkemaan miesten ruuhkia. Tehkää omanne vaikka vessan ovelle tai sovituskoppiin tai johonkin, mutta pois Länsiväylältä, saatana.

Katso myös[muokkaa]