Pythagoras

Hikipediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 26. tammikuuta 2011 kello 22.11 käyttäjän Ykmail (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta. Koko muokkaushistoria tässä.
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pythagoras oli samoalainen luonnontuotteentutkija, joka kaapattiin kesken ympyröiden piirtämisen kauniina aurinkoisena päivänä keskellä samoslaisten keskiaikaista ajanviettojuhlaa. Tietyt kreikkalaiset olivat tahot olivat päättäneet hankkia valtakunnassaan väkisin läpiäänestetyn uuden hallintomenettelylain, ns. demokratian hengessä Arkhimedekselle sopivan hankalan vastakappaleen, joka panisi tätä vaikka kampoihin tarvittaessa.

Etymologia[muokkaa]

Edellämainutun maineikas kolmiotutkimus oli muuttunut leiväksi, ja tuottanut Arkhielle mahtavat voitot. Tähän olivat nämä tietyt tahot perin juurin leipiintyneet. Niinpä oli kehitettävä sopiva vastakappale, joka kohottaisi oppositiossa olevat taas enemmistön tasolle ilman demokraattista mustien ja valkeiden kivien heittotalkoita. Nimi Pythagoras pohjautuu pythoniin, tuohon käärmemäiseen olentoon, joka kiemurtelee tai sitten odottaa vain tyynesti lammelle juomaan tulevaa gasellia. Python-kieli on puolestaan Pythagoraan kavereidensa kanssa käyttämä salakieli, jota on yritetty elvyttää nykyaikana. Monty Python ei mitenkään kuulu tähän osastoon, mutta mainitaan, koska Life of Brian[1] filmattiin aitopythagoralaisessa ympäristössä.

Etymologian molologia[muokkaa]

Goras puolestaan pohjautuu muinaisten kreikkalaisten salaiseen toimintaan idässä, missä erityisesti Intiassa oli tapana käydä varastamassa heidän joogatietoaan, ja myydä se kalliilla hinnalla takaisin, kunhan tieto oli ensin saatu markkinoille kreikkalaisella lisenssillä.

Identiteetti[muokkaa]

Näin kiemuraisesti analysoituna Pythagoras paljastuu yhdeksi historian suurista salajuonista kreikkalaista [demokratia]a epädemokraattisesti tulkitsevien tahojen luikerrellessa historian lehdille. Oikeastaan pitäisi myös mainita, että syynä olivat Pythagoraan (jonka oikea identiteetti on salaiseksi merkittyä tietoa CIA:n arkistoissa Richard Nixonin pyynnöstä, mistä voi päätellä jotain) vanhemmat, kauppiaita kun olivat, olisivat myyneet vaikka molemmat isoäitinsä hipivästä sonnasta, eikun sopivasta hinnasta, mutta joutuivat näiden jo loputtua tyytymään poikansa myymiseen.[2].

Jedin paluu[muokkaa]

Saavuttuaan teleporttiteleportattuna pikaisesti Kreikkaan Peeloponnesoksen niemekkeelle alettin Pythagorasta kouluttaa salaisella terro territorio terveysleirillä tulevaan antiarchimediaaniseen tehtäväänsä. Hänelle luotiin koulutushistoria moniin sen ajan merkittäviin opinahjoihin, ja annettiin Kela-kortti nimelle Pythagoras. Tietenkin koulutukseen kuului valtava määrä joogaa ja jogapäiväinen kolmioleipä.

Pyttis pytingissään hiomassa kolmioleipänsä kulmaa.

Odysseuksen harharetket[muokkaa]

Pythis teki tiedusteluretkiä aikansa merkittäviin kohteisiin, kuten täsmätietoiskun Egyptiin, missä hän myi vanhat henkilöpaperinsa Gizassa seisten suurella neliseinäisellä portaikolla, joka kapeni ylöspäin. Palattuaan Kreikkaan Pythagoras oli ensimmäisenä paikalla toteamassa Egyptin-matkansa rahoittajan Thaleksen juuri kuolleen. Kreikkalainen salapoliisi Percules Hoirot todisti kuitenkin välittömästi Pythagoraan osuuden sponsorinsa murhaan Lähi-Idän sikajunassa (vrt. possujuna), mutta turhaan. Tästä seurasi samantien uusi matka, nyt omalla kustannuksella pikakamelilla Babyloniaan. Uudella nimellään Pythagoras, joka tarkoittaa " se, joka tuntee jumalan kuin auringon" hän saavutti nopeasti suosiota, koska Babyloniassa oltiin autuaallisen tietämättömiä kaikesta astrologiaan liittyvästä.

Suuri pedagogi[muokkaa]

Palattuaan Baabelin tornin valmistumisjuhlista Kreikkaan menestyksestä päihtyneenä Pyttis perusti oman koulun eliittikakaroille, mutta se ei menestynyt liian korkeiden lukukausimaksujen vuoksi. Sen vuoksi hän siirsi koko koulun salaa yöllä Italiaan, missä se aloitti toimintansa pimeästi, ja toimi siten vain yöllä (koska opetus ei tietenkään kestänyt päivänvaloa). Koulussa saivat "opiskella" sekä miehet että naiset, ja koulun ankaran askeettista pukeutumisetikettiö noudattaen siellä oltiin aina alasti. Se selittää osin myös jatkuvan yökoulujen pitämisen, ettei kukaan vain näkisi, että Pythagoraalla oli pieni.

Pythagoraan koulu liikuntatunnin jäljiltä.

Gastronomi[muokkaa]

Oppilaat saivat syödä vain kasviksia, paitsi papuja, etteivät he voisi vertailla Pythagoraan omaa papua papuihin[3] Tämän suku kun oli kotoisin juuri Papualta. Koulun symboliksi kehitettiin uusi kuvio, pentagrammi, joka saatiin aikaan kun kaksi kolmioleipää laitettiin päällekkäin, ja yksi kulma puraistiin pois. Paitsi jos leivät asetettiin kulmat kohdakkain. Siinä tapauksessa jäi jäljelle vain kaksikulmainen kolmio, tuo geometrian kummajainen.

Tabulaattori[muokkaa]

Monet asiat, kuten munien kuivattaminen auringossa olivat kiellettyjä. Tämä koski eritoten miehiä. Munien hautominen kuitenkin katsottiin sopivaksi. [4]

Pyttis ei koskaan päässyt paistattelemaan auringon kirkkaudessa maineen kukkuloilla niinkuin Arkhie. Hän ei kohonnut edes beta- tasolle Erastotheneen rinnalle, vaikka tuottikin alfa-luokan koodia. Todellisuudessa hän oli korkeintaan gamma-luokan megatähti, joka kuitenkin eritti sen verran runsaasti gammasäteilyä, että se riitti kypsentämään hänen ruokansa.

Sporttispurtti[muokkaa]

Jalka tukevasti kiinni pallossa hän kuitenkin pyrki aikansa merkittävimmän liigan Filosofien Pallokerhon [[1]] riveihin, tosin huonolla menestyksellä. Arkhie keksii tämän maineikkaan liigan eräässä kaikkien jalkapallo-otteluiden äidiksi ristityssä matsissa painovoiman vaikutuksen pallon lentorataan, ja mesetti sen Newtonille. Tieto julistettiin salaiseksi vielä muutamiksi vuosisadoiksi, koska Paavi ei voinut ymmärtää fysiikkaa. Newton inkarnoitui myöhemmin ajan ollessa otollinen paljastaakseen tämän maailmankakkeudellisen totuuden, ja niinpä pallo lopulta putosi meteorin lailla maahan.

Se kuuluisa lause[muokkaa]

Pythagoraan kuuluisin lause on samantapainen kuin Tarzanin viimeinen lause[5], mutta on paljon kiinnostavampi kuin kenenkään muun henkilön lausahdus, koska Pythagoraan lauseesta saa tehdyksi kolmionmallisen lipaston. Tämä huonekalu toimii samalla kertaa kolmikulmaisena pöytänä ja säilytysvarastona kolmelle henkilölle. Tai siis heidän tavaroilleen, jopa munille.

Ehkä sinulla on tilaisuus mennä vaikka Ikeaan kysymään, olisiko heillä tuon mallista lipastoa tarjolla. Jos ei, se ei suinkaan ole Pythagoraan vika.

Viitteet ja muutteet[muokkaa]

  1. Tarkastelepa tarkemmin, niin huomaat yhdennäköisyyttä Pythagoraan ja John Cleesen välillä. Kummallakin on mm. kaksi silmää. Epäilyttävää, eikö totta?
  2. Merirosvoille, mutta nämä palauttivat sen.
  3. Pythagoras oli joutunut ripustamaan nimilaput raajoihinsa osoittamaan mitä lihaksia mihinkin kohtaan olisi kuulunut.
  4. Useimmat antiikin ajan muniaan paljastelleet miehet ovat sittemmin jähmettyneet marmori- ym. patsaiksi jumalten rangaistuksena.
  5. Aaaaaaaarghh!!!! Kuka kirottu rasvasi liaanin??!!!