Puhelinmarkkinointi

Hikipediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 5. syyskuuta 2015 kello 19.00 käyttäjän NPOV (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta. Koko muokkaushistoria tässä.
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Puhelinmyyjä soittaa

Puhelinmyynti käsittää kaiken puhelimitse tapahtuvan myyntityön, oli sitten kyseessä tavara tai palvelu. Puhelinmyyjä sekoitetaan usein lehtimyyjään, joka on erikoistunut ainoastaan lehtien myyntiin. Jotkut kokevat puhelinmyynnin puhelinhäirinnäksi ja silloin saatetaan ottaa kuluttajan tapauksessa yhteyttä kuluttajasuojalakia vaaliviin viranomaisiin. Yhteydenotto ei koskaan tuota tuloksia ja mitään lain sallimia keinoja puhelinmyynnin estämiseksi ei yksinkertaisesti ole. Vuonna 2009 aloitti toimintansa puhelinmyynnin vastavoimana puhelinmyyntiorganisaatio, joka vuosimaksusta lupasi ettei puhelinmyyjät voi enää soitella yksityishenkilölle joka maksaa vuosimaksun. Tuhannet ilahtuneet yksityiset kansalaiset joutuivat petetyksi sillä tämä joidenkin arvioiden mukaan todennäköisesti Meuhkin alainen organisaatio rahasti hyväuskoisia ja samalla teki selväksi voittamattomuutensa. Turha taistella tuulimyllyjä vastaan.

Puhelinmyyntiä käsitellessä usein unohdetaan, että käytännössä lähes kaikki yritysmyyntikin tapahtuu ainakin ensin puhelimitse, jolloin luodaan kontakti ja sovitaan tapaaminen. Suomen Postin teettämän tutkimuksen mukaan puhelinmyynti on vähiten pidetty osoitteettoman suoramarkkinoinnin muoto. Tutkimuksen mukaan 61% kuluttajista ei halua tai ei voi ottaa vastaan myyntipuheluita ja 5% kuluttajista pitää sitä mieluisimpana muotona. Juuri tuon 5% uskotaan voimakkaasti elättävän puhelinmyyjiä ollen vuosikymmenten uutteran työn tulosta, päänavaus kuluttajien täydelliselle hallinnalle sekä eläkeläisiä. Nykyään ihmisten luontainen psykologinen puolustusmekanismi on kulutettu sekä puudutettu niin heikoksi vastarinnaksi, että puhelinmyyjiä vihaavakin yhä useammin myöntyy kauppaan. Euroopan Unionin vuonna 2010 teettämän tutkimuksen mukaan ihmisten lopullisenkin vastarinnan arvellaan murtuvan kuluvalla vuosikymmenellä, jolloin ihmiskunta seisoo suuren valinnan edessä. Luopuako puhelimesta vai ostokäyttäytymisen hallinnasta?

Miksi puhelinmarkkinointia tapahtuu?[muokkaa]

Kyllähän sinäkin olet varmasti miettinyt että "mitä olen tehnyt ansaitakseni tämän?". Me kerromme.

Puhelinmyyjiä on töissä siksi, että heistä ei ole lehdille haittaa, koska tekevät usein töitä provisiopalkalla. Eli jos puhelinmyyjä ei myy, se ei haittaa taloa. Hänestä tulee kuluja vasta, jos hän myy tavalla, joka tuo talolle enemmän voittoja. Puhelinmyyntiä onkin hyvin vaikeaa tehdä kannattamattomaksi tämänlaisella järjestelyllä.

Mutta syy sille miksi kukaan, siis kukaan, haluaisi tehdä puhelinmyyntityötä, on sitten toinen asia. Se on valtion syy. Valtio pakottaa työttömiä ihmisiä ottamaan vastaan töitä. Vastikkeeton sosiaaliturva ei nimittäin kuulu Suomen tapoihin. Jos ei työtä hae tai ota vastaan ei pidä rahaakaan saaman. Tärkeää on, että jos työtön menee töihin, niin hän saa tuettua työssäolemista. Joten hänen ei tarvitse saada niin paljoa palkkaa töistä, koska valtio maksaa loput. Eli jos työstä ei saa tarpeeksi palkkaa niin valtio maksaa lisää niin että tietty minimitoimeentulo täyttyy. Ja puhelinmyyntityötä on aina tarjolla, koska se on aina kannattavaa työnantajalle. Jos työtön ei ota puhelinmyyjän "työtä", niin tulee kovat karenssit ja rangaistukset. Mutta hänen ei tarvitse myydä mitään, jotta ei menetä etujaan.

Eli toisin sanoen työssä käyvien verorahoilla pakotetaan ihmisiä tekemään jotain, mitä he eivät halua tehdä ja josta kukaan ei tykkää. Näin puhelinmyyjät sitten häiritsevät pakotettuina veronmaksajia ja kauppaavat heille lehtitarjouksia, kalsareita ja kaiken maailman maailman hilavitkuttimia ja luettelolistauksia! Häirikköfirma saa tuloja, peräti riskitöntä tuloa, ja koko tämä muu häiritsemistoiminta maksetaan suoraan valtion kassasta. Koska onhan tämä huomattavasti miellyttävämpää kuin vastikkeeton työssäolo, jossa ihmiset ostavat lehtitilauksensa internetistä ilman että puhelin soi kesken yritystapaamista tai ninjojen tukikohtaan infiltroitumista vain siksi että puhelin on unohtunut päälle.

Valtion työttömyysongelma voidaankin tätä kautta tavallaan korjata. Moni luddiitti-ihminen pelkää, että teknologia vie työpaikat. Mutta kun asiat etenevät, niin pian meillä on 200.000 puhelinmyyjää, eikä ne loput työssäolevat ehdi juuri töitä tekemäänkään, kun ovat koko ajan vastaamassa niihin turhiin puheluihin. Eihän niiden tarvitse kohta mitään enää myydäkään. Sen kuin soittelevat, että on ilmoja pidellyt jne. Jos kerran valtio maksaa niin firmalle työllistämisestä kuin soittajalle työttömyyskorvausta, niin puhelun vastaanottaja maksaa lystin riippumatta siitä, ostaako mitään vai ei. Näin kaikki ovat lopulta töissä. Soittelemassa toisilleen että "hei".

Katso myös[muokkaa]