Psykoseksuaaliset kehitysvaiheet

Hikipediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 10. marraskuuta 2020 kello 23.03 käyttäjän Täi (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta. Koko muokkaushistoria tässä.
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Fuckyea analsex anime.gif Tämä sivu on seksiteemakyllästeinen.
Mikäli olet perverssi friikki, jatka lukemista. Mikäli et ole, koeta jotain muuta.

Ihminen ei ole eri ikävaiheissa samanlainen. Tämän vuoksi Sigmund Freud esitti, että ihmiset miettivät ja nauravat eri aikoina erilaisille asioille. Näin ihmisen kypsyys voidaan mitata siitä, millaisille jutuille hän nauraa. Freudin mukaan psykososiaaliset vaiheet ovat seuraavia:

  • Anaalivaihe, jolloin ihminen tiedostaa peräaukon. Tällöin painiskellaan erityisesti peräaukon toiminnan hallitsemiseen liittyvien kysymysten kanssa. Vaiheeseen voi liittyä peräaukon hallintaan totuttautumista, pieruvitseille nauramista ja homoseksuaalisuutta. Nämä kaikki ovat aivan terveitä ja normaaleja. On hyvä olla tuomitsematta, jotta ihminen voi rauhassa kasvaa ja kehittyä vaiheen ohi.
  • Banaalivaihe on edellistä kypsempi vaihe, jolloin ollaan hyvin kypsyneitä elämään. Elämästä nähdään sen likaiset, raa'at ja karut puolet. Tässä vaiheessa ihminen on niin kyyninen, että hän nauttii jopa muiden kärsimyksestä. Vitsit keskittyvät maailman toivottomuuteen, arjen mitättömyyteen tai ihmisten parantumattomaan tyhmyyteen. Vaiheeseen saattaa liittyä somekohuihin osallistumista ja väkivaltafantasioita. Tästä mikään ei ole tervettä. Siksi tässä vaiheessa ihmistä täytyy haukkua ja lytätä, jotta hän nopeasti ohittaisi tämän vaiheen eikä jäisi siihen asumaan.
  • Annaalivaihe, jolloin nostalgisoidaan edellisiä vaiheita. Vaiheessa on tyypillistä koota ja lukea vuosikirjoja, mikä palvelee kronologisen muistin viettiä (Κρόνος). Menneet nolotkin tapahtumat muuttuvat nostalgisiksi ja hauskoiksi, ikikulut vaimonvihausvitsit ilahduttaviksi. Vaikka olisi aiemmin kovasti vituttanut kokea ne.

Katso myös[muokkaa]

Enema.jpg Tämä lääketieteestä kertova artikkeli kärsii kroonisesta lyhytkasvuisuudesta.
Jaa tohtorin maagisesta nappipurkista nannaa kasvuhormonitasojen normalisoimiseksi.