Profeetta

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Profeetta on henkilö, joka välittää ihmisille (ja tietyille eläimille) Jumalan sanaa. Tavallisesti profeetat ovat psykoottisia houkkia eivätkä oikeita Jumalan valittuja, vaan jotain kaistapäisiä narkomaaneja jotka ovat viettäneet päivänsä hörppimällä viisaiden juomaa.

Eräs tunnetuimmista profeetoista lienee Jeesus Nasaretilainen, jonka huhutaan olleen itsensä Jumalan poika. Oikeita profeettoja ei ole ollut enää 300-luvun jälkeen, vaikkakin sekä Adolf Hitler että Osama bin Laden ovat hourailleet olevansa Jumalan sanansaattajia. Vedessä kuka tahansa voi olla profeetta, eikä tarvitse edes osata uida, kunhan ei huku.

Usein on kysymys ihmisistä.

Profeetaksiopiskelu

Suomessa profeettoja koulutetaan ainoastaan Helsingin yliopistossa. Profeetan koulutusohjelmaan (TEOL 410039) on kova tunku, eivätkä läheskään kaikki hakijat pääse sisään. Pääsykokeissa valittujen opiskelijoiden tie nousee poikkeuksetta pystyyn opintojen loppuvaiheessa, jossa täytyy antaa kypsyysnäyte. Sen voi läpäistä vain ja ainoastaan suorittamalla hyväksytysti vaadittavat ihmeteot, kuten veden päällä kävelyn, ilmiliekeissä olevan vanteen läpi syöksymisen, matkan uuteen valoon tai sisäisen muodonmuutoksen. Suomessa ei ole vielä yhtään varsinaista ammattiprofeettaa, vaikka monet väittävätkin profeetallista voimaa omaavansa.

Evankelistit

He olivat vähän niinkuin profeettoja ja myös salaisesti juoppoja ja kylähulluja, joita tämä niin sanottu Jeesus Nasaretilainen oli yrittänyt kaitsaa. Tämän huomaa jo siitä että Juudas Iskariot petti itsensä jumalan pojan kertomalla tämän ongelmista papistolle ja sotilaille (hän ansaitsi siitä kyllä jtn kulta rahoja). Pietari todisti mielenvikaisuutensa tavalla, että pyyti että hänet ristiinnaulitaan väärinpäin. Tämä koitui hänen kohtalokseen. Jos totta puhutaan, evankelistit eivät osanneet edes hankkia ruokaa. Jeesus teki kaiken heidän puolestaan. He olivat surkeita kalastelijoita, viljelijöitä ja kauppiaita. Ihmiset halveksivat heitä jo heidän elinaikanaan.

Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.