Potkukelkka

Hikipediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 17. huhtikuuta 2013 kello 09.58 käyttäjän ElKondis (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta. Koko muokkaushistoria tässä.
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Amerikkalaisen Xzibit-nimisen muorin hiottu versio potkukelkasta. Kuuluisa rassi on esitelty kuuluisan MTV3-kanavan kuuluisassa "Pimp my potkukelkka"-ohjelmassa.

Potkukelkka on vekotin, jolla varttuneemmat kansalaiset siirtyilevät paikasta toiseen talvisaikaan. Siirtyileepä osa heistä tällä vempaimella myös kesäaikaan asennutettuaan jollakulla sukulaisklopillaan kelkkaansa gummipyörät.

Vekottimeen kuuluvat talvikäytössä metallipötköt, joita voi kutsua jalaksiksi. Niiden päällä rötköttää puusäleistä taiten kokoon nikkaroitu tuolimainen vempele, jonka päällä pikkulapsukaiset mielellään jäähdyttelisivät takalistojaan, jos kiukkuiset ikäihmiset naperoita viitsisivät kyytiinsä ottaa. Tuolimaisen vempeleen törröttävistä osista sojottaa usein nykyään heijastinsiipi, jollaisia autojaan kuuraketeiksi kuvittelevat kansalaisemme katkovat harva se päivä mummojen ohi läheltä liipaten viilettäessään. Tällaiseen kansanhuviin mummot reagoivat yleensä nyrkkiä puiden ja karmeita kirouksia ladellen. Sen vuoksi mummot joutuvatkin usein pesemään tekareitaan saippualla.