Postiennakko

Hikipediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 16. lokakuuta 2018 kello 15.13 käyttäjän Fouché (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta. Koko muokkaushistoria tässä.
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Postiennakko on postin tarjoama lisäpalvelu, jossa tilaamasi paketti viedään kaukana kotoasi sijaitsevaan konttoriin ja siitä täytyy maksaa normaalin tilaushinnan lisäksi postille tavallista pakettia enemmän rahaa sekä bensakulut, joita paketin hakeminen tuottaa. Postiennakolla tilaaminen maksaa jonkin verran tavallista pakettitoimitusta enemmän, sillä posti lisää toimituskuluihin postiennakkokorvauksen, jolla katetaan pakettien varastossa olemisesta, vastaanottotekstiviestin lähettämisestä sekä postimiesten huorista aiheutuneet lisäkustannukset.

Plussat ja miinukset[muokkaa]

Postiennakossa on perinteiseen pakettiin verrattuna monta hyvää puolta. Näin lähetyksen voi maksaa ihan oikealla käteisellä muovirahan sijaan ja jos tulee tilaamisen jälkeen katumapäälle, voi paketin jättää noutamatta ja posti palauttaa sen kiltisti lähettäjälle, etkä joudu maksamaan mitään. Pystyt myös perustamaan oman NSA:si ja vakoilemaan pakettisi olinpaikkaa koko ajan netissä toimivan seurantajärjestelmän avulla. Tällä keinolla voit myös helposti terrorisoida ikävää naapuriasi, jonka vaahtera varistaa lehtensä sinun pihasi puolelle: tilaat hänelle postiennakolla älyttömät määrät tavaraa ja hän saa älyttömästi vastaanottoilmoituksia postiinsa, etkä voi jäädä kiusasta kiinni.

Ei jotain hyvää, ellei jotain pahaakin. Postiennakko on nimittäin toimitustapana varsin rajoitettu. Tällä et esimerkiksi voi ostaa BMW:tä, taloa, savukranaatteja, yksityisjettiä, Android-sovelluskaupan tuotteita, elämää etkä venäläistä rynnäkkökivääriä. Nämä asiat täytyy maksaa verkkopankissa ja tilata tavallisena lähetyksenä, paitsi rynnäkkökiväärit, jotka voidaan toimittaa ainoastaan Matkahuollon kautta.

Näin se toimii[muokkaa]

Esimerkki: Asut Rovaniemellä, etkä millään haluaisi lähteä Helsinkiin ostamaan himoitsemaasi keksipakettia, joka on tarjouksessa ainoastaan pääkaupunkiseudun Lidleissä maanantain aikana. Tilaat sen siis verkkokaupassa, valitset toimitustavaksi postiennakko ja painat Lähetä-nappia. Lidlin pojat ja tytöt pakkaavat keksipakettia tiistaista keskiviikkoon ja käsittelevät lähetyksen torstai-päivän aikana. Posti hakee toimitukset perjantaiaamuna ja kuljettaa, pyörittelee ja hukkaa paketteja seuraavan viikon ajan. Kun pakettisi löytyy postikonttorisi hyllyn takaa seuraavan kuukauden kuluttua, lähettää posti sinulle vastaanottovahvistuksen puhelimeesi, mikäli et ole epäonnistunut puhelinnumerosi antamisessa. Käyt hakemassa paketin seuraavana päivänä ja avatessasi sen huomaat, että parasta ennen -päiväys on mennyt umpeen pari viikkoa sitten. Päätät silti syödä kauan odottamasi keksit mutta saat niistä aivokasvaimen ja kuolet sairaalassa sen takia, että lääketoimitus oli hukkunut postissa.