Ero sivun ”Nalle Puh” versioiden välillä

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p (Käyttäjän ”195.156.95.194” tekemät muokkaukset kumottiin ja artikkeli palautettiin käyttäjän ElKondis versioon.)
Rivi 52: Rivi 52:
 
[[es:Winnie the Pooh]]
 
[[es:Winnie the Pooh]]
 
[[fr:Winnie l'ourson]]
 
[[fr:Winnie l'ourson]]
  +
[[gl:Winnie the Pooh]]
 
[[he:פו הדוב]]
 
[[he:פו הדוב]]
 
[[it:Winnie the Pooh]]
 
[[it:Winnie the Pooh]]

Versio 30. syyskuuta 2015 kello 11.15

Nalle Puh
Honey2.jpg
Koko nimi: Nalle Pooh Winnicus Puhimus "Puh" I
Syntymäaika: 7. tammikuuta 1780
Syntymäpaikka: Puolenhehtaarinmetsä
Uskontokunta: Karhukunta
Kuolintapa: Pesismaila
Hiusten väri: keltainen
Saavutukset: Syö hunajaa, voittanut useita hunajanahminta-kilpailuja
Miksi mainitaan
Hikipediassa:
Hän on Eurodisneyn suuri päällikkö
Pilkkanimet: Läski, Kakkijakarhu, Nalle pullea, Pömppömaha, Kontio, Puuh,...
Winnie the Pooh.jpg

Nalle Puh (ei saa sekoittaa Nalle Pöhiin) on Pariisin Eurodisneyn pahamaineinen pääjohtaja, joka tunnetaan paremmin 1800-luvulla masinoimastaan Ranskan vallankumouksesta.

Elämä

Puh muistetaan leppoisana, joskin pakkomielteisenä johtajana.

Nalle Puh vietti 14 vuotta rangaistusvankina varastettuaan nälissään palan leipää. Tarkastaja Javert Reipas päästi Puhin ehdonalaiseen, mutta tämä varasti heti ensi töikseen kasan hopealusikoita piispa E.H. Shepardilta, joka oli hyvä hyvyyttään piirtänyt Puhille uuden valeasun. Häpeissään rikoksestaan Puh päätti parantaa tapansa. Hän aloitti uuden elämän Milnen kaupungissa Pariisin eteläpuolella. Puh kohosi paikallisen filosofiakerhon johtoon, mutta poliisipäälliköksi kohonnut Reipas sai tällä välin vihiä karanneen elinkautisvangin kohtalosta. Puh joutui pakenemaan Milnestä.

Pakomatkalla ylikansallinen, historian uudelleenkirjoittamiseen erikoistunut Disney-veljeskunta otti Puhin suojelukseensa. Puh kohosi organisaatiossa nopeasti leveiden hartioidensa ansiosta, ja erilaisten sattumien jälkeen hänestä tuli Eurodisneyn johtaja. Virassaan Puh joutui Ranskan vallankumouksen karvaiseksi johtohahmoksi, joka kohosi myöhemmin (lyhyesti) maan presidentiksi. Puhia arvostetaan erityisesti vakuuttavasta henkilökultista ja yksinvaltiuden taitavasta verhoamisesta presidentti-nimikkeen taakse. Puh perusti Ranskan monarkian raunioille Puolen hehtaarin Ranska -nimisen valtakunnan ja syrjäytti edellisen Nalle-hallitsijan väkivaltaisesti. Historiallisesta teloitustavasta on jäänyt ex-kuninkaan nimeen etuliite: Uppo-Nalle. Nalle Puhin elämän viimeinen sivu kääntyi Eurodisneyn linnan tekoaltaalla v.1882. Silminnäkijöiden havaintojen mukaan Puhin pää olisi vahingossa osunut hänen seuralaisensa baseball-mailaan tappavin seurauksin.

Vaikutus

Nalle Puhilla on vahvat poliittiset esikuvat Disneylandissä

Puhin uraa on varjostanut hänen pakkomielteensä hunajaan. On hieman sääli, että Puhin saavutukset demokratian ja talouden aloilla jäävät yleensä hänen hunajaperversionsa takia huomioimatta. Jos ei negatiivista julkisuutta huomioida, Puhin keskeisin perintö jälkimaailmalle on Nalle Puh -vero, joka kattaa 85 % hänestä tehtyjen oheistavaroiden hinnasta. Nämä tuottavat 1/3 kaikista Ranskan ja Yhdysvaltojen verotuloista.

Puhin henkilökultti on ollut ja on edelleen vahva Eurodisneyssä. Puhia pidetään myös joissakin piireissä kansallisena seksisymboolina.

Kätyrit

Puhin Eurodisneystä mukanaan tuomat kätyrit olivat keskeisessä osassa, kun vallankumouksen jälkeistä yksinvaltiutta alettiin rakentaa.

  • Nasu – Lyhyt vaaleanpunainen kaveri ja varsinainen sika, jota ei olisi ikinä pitänyt päästää vallankahvaan. Ranskalaisilla oli tästä ihmistyypistä aiempaa kokemusta, joten kansa kesti tilanteen melko hyvin.
  • Tikru – Ranskan viimeinen kissapeto oli sellainen näky tavalliselle talonpojalle, että jos hän ei kuollut nauruun, niin teräviin kynsiin ainakin. Tikrulla ilmenee myös hiipivää hulluutta joka ilmenee ylenpalttisella pomppimisella ja nauramisella.
  • Ihaa – Puhin hallituksen tiedotusministeri, jonka maanis-depressiivinen propaganda ajoi ranskalaiset hulluuden partaalle (ja välillä yli). Tunnetaan symbioottisesta suhteestaan irtohäntään ja ohdakkeisiin.
Puhin nolo kuolema
  • Röhmöfantti – Hänet tunnetaan Puhin lähipiirin kovasta arvostelusta, jonka takia Röhkis erotettiinkin pian Puolen hehtaarin Ranskan hallinnosta.
  • Kani - Hän kuuluu Puhin kätyreihin siksi, että hän on hyvin tanakka ja järjestyksellinen. Puh tekikin hänestä siksi sotajoukkojen johtajan. Kani ylläpitää myös Eurodisneyn linnaa.
  • Myyrä - Pommivastaava, puhevikainen lyhyt jyrsijä, jonka tehtävänä on omata pakkomielle kaivella tunneleita.
  • Risto Reipas - Tämä pitkänhuiseka miekkonen tunnettiin Puhin neuvonantajana ja hänen hyvänä ystävänään. Hän oli Puhille erityisesti Ranskan vallankumouksen aikana varsin läheinen henkilö ja auttoi Puhia tukalissa tilanteissa. Hän koki kuitenkin traagisen kuoleman jouduttuaan vallankumouksen yhteydessä syntyneissä levottomuuksissa väkijoukon kengänpohjien koristeeksi.


Videoita Nalle Puhin elämästä