Ero sivun ”Metodismi” versioiden välillä

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(Uusi sivu: File:Logo of the United Methodist Church.svg|thumb|Metodistien tunnus, siitä ainutlaatuinen symboli, että se on ainut liekehtivä risti, jonka näkemisestä monet tummaihoiset ilah...)
 
p
 
(Yhtä välissä olevaa versiota toisen käyttäjän tekemänä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
[[File:Logo of the United Methodist Church.svg|thumb|Metodistien tunnus, siitä ainutlaatuinen symboli, että se on ainut liekehtivä risti, jonka näkemisestä monet tummaihoiset ilahtuvat.]]
+
[[Tiedosto:United Methodist Church.gif|thumb|Metodistien tunnus, siitä ainutlaatuinen symboli, että se on ainut liekehtivä risti, jonka näkemisestä monet tummaihoiset ilahtuvat.]]
  +
{{quote3|I want you to round up every vicious criminal and gunslinger in the West. Take this down. I want rustlers, cut-throats, murderers, bounty hunters, desperados, mugs, pugs, thugs, nitwits, halfwits, dimwits, vipers, snipers, con men, Indian agents, Mexican bandits, muggers, buggerers, bushwhackers, hornswogglers, horse thieves, bull dykes, train robbers, bank robbers, ass-kickers, shit-kickers and Methodists!|Hedley Lamarr}}
'''Metodismi''' on herätyskristillinen suuntaus. Sen nimi johtuu siitä, että metodistien jumalanpalveluksissa yritetään herättää kirkonpenkkeihin nukahtaneita seurakuntalaisia. Metodistit arvostavat ajatusta jossa ihminen ensin herää jumalanpalveluksessa ja tämän jälkeen kasvaa kristittynä. Tämä näkökulma eroaa voimakkaasti esimerkiksi [[evankelis-luterilainen kirkko|evankelis luterilaisesta kirkosta]], jossa penkissä painuneet päät ja hiljaiset ihmiset nähdään kunnioitettavana nöyryytenä. Metodistien opissa ensin käännytään ja sitten pyhitytään kristittyinä.
 
  +
 
'''Metodismi''' on [[kristinusko|herätyskristillinen]] suuntaus. Sen nimi johtuu siitä, että metodistien jumalanpalveluksissa yritetään herättää kirkonpenkkeihin nukahtaneita seurakuntalaisia. Metodistit arvostavat ajatusta, jossa ihminen ensin herää jumalanpalveluksessa ja tämän jälkeen kasvaa kristittynä. Tämä näkökulma eroaa voimakkaasti esimerkiksi [[evankelis-luterilainen kirkko|evankelis-luterilaisesta kirkosta]], jossa penkissä painuneet päät ja hiljaiset ihmiset nähdään kunnioitettavana nöyryytenä. Metodistien opissa ensin käännytään ja sitten pyhitytään kristittyinä.
  +
  +
Metodistit, kuten [[George W. Bush]], [[Dick Cheney]] ja [[Hillary Clinton]], tunnetaan usein syvästä inhimillisestä lämmöstään, viisaudestaan ja elämäntaidostaan.
  +
  +
{{tynkä/uskonto}}
   
 
[[Luokka:Uskonnot]][[Luokka:Kristinusko]]
 
[[Luokka:Uskonnot]][[Luokka:Kristinusko]]

Nykyinen versio 5. joulukuuta 2016 kello 17.50

Metodistien tunnus, siitä ainutlaatuinen symboli, että se on ainut liekehtivä risti, jonka näkemisestä monet tummaihoiset ilahtuvat.

”I want you to round up every vicious criminal and gunslinger in the West. Take this down. I want rustlers, cut-throats, murderers, bounty hunters, desperados, mugs, pugs, thugs, nitwits, halfwits, dimwits, vipers, snipers, con men, Indian agents, Mexican bandits, muggers, buggerers, bushwhackers, hornswogglers, horse thieves, bull dykes, train robbers, bank robbers, ass-kickers, shit-kickers and Methodists!”

~Hedley Lamarr

Metodismi on herätyskristillinen suuntaus. Sen nimi johtuu siitä, että metodistien jumalanpalveluksissa yritetään herättää kirkonpenkkeihin nukahtaneita seurakuntalaisia. Metodistit arvostavat ajatusta, jossa ihminen ensin herää jumalanpalveluksessa ja tämän jälkeen kasvaa kristittynä. Tämä näkökulma eroaa voimakkaasti esimerkiksi evankelis-luterilaisesta kirkosta, jossa penkissä painuneet päät ja hiljaiset ihmiset nähdään kunnioitettavana nöyryytenä. Metodistien opissa ensin käännytään ja sitten pyhitytään kristittyinä.

Metodistit, kuten George W. Bush, Dick Cheney ja Hillary Clinton, tunnetaan usein syvästä inhimillisestä lämmöstään, viisaudestaan ja elämäntaidostaan.


P religion.60px.png Tämä uskontoa käsittelevä תנ״ך on kerettiläinen tynkä.
Liity jumalan lapsiin ja levitä sanomaa laajentamalla tätä artikkelia. Aamen. सनातन धर्म.