Meemi

Hikipediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 9. syyskuuta 2021 kello 05.03 käyttäjän Täi (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta. Koko muokkaushistoria tässä.
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Richard Dawkinsin kuuluisa kirja.

”Jonku jenkkiläisen sanoja lainaten: "Finns forge their sadness and depression into memes" kun joku yhdisti suomen itsemurhaluvut näihin memeihin :DD”

~nimim. Kaalijäätelö

”@Kaalijäätelö Itsemurha luvut, tuvut ja huvut :--DDd”

~nimim. JuiCe88[1]

Meemi on yleisessä merkityksessä Richard Dawkinsin kehittämä käsite, joka tarkoittaa kulttuurievoluution sitä elementtiä, joka vastaa biologisen evoluution geeniä. Meemit säilyvät, siirtyvät, mutatoituvat ja tukahduttavat toisia meemejä, mikä muodostaa inhimillisen kulttuurin. Toisin kuin geenejä, joita siirretään eteenpäin lisääntymällä, meemejä siirrellään ihmiseltä toiselle niitä kovaan ääneen koulun käytävillä huutelemalla. Siksi meemit muistuttavat tieteellisesti luonteeltaan myös viruksia. Internetin kuvalaudoilla meemi tarkoittaa tyypillisesti toistoelementtiä, esimerkiksi kuvaa tai tekstipätkää, jota postataan ja muokataan yhä uudelleen ja uudelleen ja yhä typerämmäksi, kunnes sen näkevä käyttäjä ei voi muuta kuin revetä nauramaan. Meemit ovatkin lautojen oma suola. Ne ovat tapoja uutisten lisäksi levittää salakerhomaisia lautoja Naurunappula- ja muiden jonnejen tietoisuuteen. Termi voi tarkoittaa myös esimerkiksi laajalle levinnyttä reaktiomakroa, kuten "Mee nyt vittuun". Meemi-sanan lähes oikeaoppinen käyttö onkin yksi harvoja esimerkkejä korkeakulttuurisesta sivistyksestä kuvalaudoilla. Finnchanissa meemi suodattui pitkään syöväksi, joten myös tätä termiä saattaa kuulla vanhahomojen suusta silloin, kun he puhuvat eebbisestä meemusta.

Myös meemi-sana on meemi. Mieli = puhallettu.

Meemille on olemassa lukuisia arvoasteikkoja, meemi voi olla dänkki, ebin, hyvä tai pakotettu meemi.