Leivänpaahdin

Hikipediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 24. lokakuuta 2016 kello 23.19 käyttäjän Fouché (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta. Koko muokkaushistoria tässä.
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kuvassa leivänpaahdin siinä toisessa käyttötarkoituksessa. Kuvassa myös kumiankka.

Leivänpaahdin on leipäviipaleiden paahtamiseen tarkoitettu pienkone. Sillä paahdetaan yleensä paahtoleipää, mutta sillä on myös muita käyttötarkoituksia kuten lihan tai kasvisten paahto ja sadomasokistiset seksileikit. Myös eräiden tehottomien tietotekniikkalaitteiden (kuten Xboxin) prosessorit ovat alunperin loppuun poltettujen leivänpaahtimien jäänteitä. Leipä (tai S/M-leikeissä kivekset) laitetaan paahtimen sisään, jolloin sen vastukset lämmittävät ja ruskistavat leivän. Leivästä irtoavat murut putoavat paahtimen alaosassa sijaitsevaan säiliöön, joka leipoo muruista uuden leivän. Toisin sanoen sadomasokistin tarjoamaa leipää ei kannata syödä.

Tavalliseen leivänpaahtimeen mahtuu kaksi leipää kerrallaan, mutta joissakin voi paahtaa kolmea tai jopa neljää leipää kerrallaan. Joissakin leivänpaahtimissa on myös mahdollista paahtaa leivän tai muun paahdettavan pintaan erilaisia kuvioita.

Katso myös[muokkaa]

Lemony snicket food.gif Tämä ruokaan liittyvä artikkeli on aivan mauton.
Mausta siitä parempaa lisäämällä suolaa.