Kinnula

Hikipediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 24. joulukuuta 2007 kello 22.06 käyttäjän Patu Lerssi (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta. Koko muokkaushistoria tässä.
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Veljekset Kinnulan pääkonttorin sijaintipaikka.

Kinnula on sudeettialue Keski-Suomen maakunnan luoteisimmassa kulmassa. Sanallisesti Kinnulan paikallisuuden määritteleminen on äärimmäisen vaikeaa, joten helpompaa on esittää sijaintia kuvaava kartta ja joukko dokumentteja, jotka saattavat lukijan herättää lukijassa tokkuraisen ajatelman kyseisestä paikkakunnasta. Kinnula edustaa pääsääntöisesti kolmannen luokan kunnallistekniikkaa, mutta tiet ovat tarkoituksellisesti huonokuntoiset, jotta maaltapako voitaisiin tehokkaasti estää. Tässä on Kinnunlankin osalta epäonnistuttu surkeasti.

Maansiirtourakoitsijoiden luvattu maa

Yli puolet Kinnulan tulonsaajista on maansiirtourakoitsijoita. Kinnulassa on enemmän kevyen liikenteen väyliä asukasta kohden kuin missään muualla maailmassa. Kinnulan matkailuelinkeino on tehnyt tästä myyntivaltin itselleen, ja seuraavassa kuntaa käsittelevässä esitteessä asiasta mainitaan liitännäisten kera; Kinnulassa rakennetaan patsas sen tähden, siksi, että siellä on eniten kevyen liikenteen väyliä asukasta kohden!

Tunkkaisempi Kinnula

Kinnulan arkipäivä on kohdattavissa paikallisessa ravitsemusliikkeessä sekä lukuisissa yksityisasunnoissa. Kinnulassa on mahdotonta pitää hauskaa ilman, että paita repeäisi ja kello särkyisi tai katoaisi juhlittaessa. Kinnulassa on myöskin täysin mahdotonta pitää hauskaa joutumatta putkaan. Tämän vuoksi Kinnulassa yleisesti pidättäydytään hauskanpidosta. Kinnulassa Pohjanmaan körttialueet ovat näköetäisyyden päässä, joten ikävän pitämisellä on vahvat ja juonikkaat perinteet. Väärässä paikassa nauraminen voi olla Kinnulassa lailliseen edesvastuuseen johtava rike.

Kinnulan yrityselämä

Tarkastelemme nyt kuntatalouden pyhintä ja kyseenalaistamattominta osa-aluetta, nimittäin paikallista yrittäjyyttä. Kinnulassa yrittäjiin suhtaudutaan nöyrästi siitäkin huolimatta, että he luottaen suhdetoimintansa suomiin vaikutusvaltaisiin mahdollisuuksiin härskisti väärinkäyttävät kuntalaisten luottamusta. Yrittäjäyhdistyksen ja paikallisen Lions Clubin edustajat muistavat vanhainkotia ja kunnallisia palvelulaitoksia aina tarpeen tullen, koska näissä yhteisöissä on ajan ja historian tuomaa kokemusta ja tuntumaa käsitellä asioiden suhteita voimasuhteita kunnioittavalla tavalla.

Kinnula toimintakeskuksena

Kinnulassa on toisinaan järjestetty Suomenselän messut. Ne ovat myyntinäyttely potentiaalisille ihmisille, jotka kiertävät, katsovat ja unohtavat. Suomenselän messuilta muistettavin osa on herkeneitto, jota naarasleijonat myyvät hygieenisesti pakattuna. Kinnulassa syntyy tietty määrä älyä ja luovuutta, mutta sen osa on turvatakseen omat mahdollisuutensa paeta mahdollisimman varhaisessa vaiheessa mahdollisimman kauas paikkakunnalta.