Ero sivun ”Kim Jong-un” versioiden välillä

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p
Rivi 28: Rivi 28:
 
[[de:Kim Jong-un]]
 
[[de:Kim Jong-un]]
 
[[en:Kim Jong-un]]
 
[[en:Kim Jong-un]]
  +
[[eo:Kim Jong-un]]
 
[[es:Kim Jong-Un]]
 
[[es:Kim Jong-Un]]
 
[[gl:Kim Jong-un]]
 
[[gl:Kim Jong-un]]
[[id:Kim Jong Un]]
+
[[id:Kim Jong-un]]
 
[[it:Kim Jong-un]]
 
[[it:Kim Jong-un]]
 
[[ja:金正恩]]
 
[[ja:金正恩]]

Versio 15. marraskuuta 2015 kello 03.41

Kim Jong-un

Kim Jong-un (s. 8. tammikuuta 1983 ja 8. tammikuuta 1984) on Pohjois-Korean seksikkäin mies, johtaja, sotilaallinen nero sekä "Rakkaan johtajan" poika. Kim Jong-un perii peri isältään aseman kansansa rakkaana diktaattorina johtajana sekä perinteisen Pohjois-Korealaisen vallan symbolin, harmaan toppatakin. Demokraattinen vallanvaihto tapahtui joulukuussa 2011. Kim Jong-unin henkilökohtaisesta elämästä tiedetään vähän, sillä Pohjois-Korean roskalehdistö ei ole päässyt jyvälle hänen yksityiselämästään.

Kim Jong Un opiskeli Sveitsissä, koska hänen isänsä Kim Jong Ilin mukaan pojan on hyvä nähdä miten länsimaat rapauttavat moraalin. Korean kansa on antanut lempipojalleen nimeksi "Loistava toveri" ja hänet on mm. ylennetty neljän tähden kenraaliksi erinomaisista suorituksistaan laivanupotuspelissä Pohjois-Korean laivaston amiraaleja vastaan sekä tärkeästä vilkuttamisesta paraateissa.

Aarne Ankan ja Georg Malmstenin tavoin hän sai Disneyn juristit kimppuunsa kun Mikki Hiiri pani jalalla koreasti Kim Jong-unin uudelle hoidolleen järjestämässä juhlaesityksessä.[1] Mikki Hiiren näyttäytyminen Pohjois-Koreassa Kim Jong-unin pyynnöstä aiheutti muutenkin hämmennystä, sillä aikaisempien Ylitsevuotavan Täydellisten Superjohtajien hallintokausilla Mikki Hiiren kaltaiset länsimaiset viihde-esiintyjät ovat olleet tiukasti pannassa. Näyttääkin siltä, että yksi ainoa tussulla varustettu hutsu on saanut aikaan enemmän kuin biljoonien ellei triljoonien sotateknologiaa ympäriinsä heiluttelevien sotahullujen imperialistien vuosikymmeniä jatkunut painostus.

Kim Jong-un on osoittautut isänsä veroiseksi neroksi, joka jo 16-vuotiaana suunnitteli sotilaallisia strategioita Red Alert-pelissä. Lentäjänä hän on itseoppinut Atarin Flight-simulatorilla oppinsa saanut, jonka lentäjän taitojen edessä 10000 tuntia lentäneet lentokapteenitkin painavat nöyrästi päänsä. [2]

Lähteet


Shemale.jpg Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.