Ero sivun ”Joulupukki” versioiden välillä

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p (Käyttäjän ”88.195.250.32” tekemät muokkaukset kumottiin ja artikkeli palautettiin käyttäjän Viimeinen johtaja versioon.)
Rivi 26: Rivi 26:
 
==Aseistus==
 
==Aseistus==
   
Tonttuarmeijan ehkä kuuluisin ase on tappava [[Kulkunen]]. Tämä automaatti [[konekivääri]] on saanut nimensä kilisevästä tulitusäänestään. Ensimmäiset havainnot tästä aseesta tehtiin jo noin 50-vuotta sitten: "Kilisee, kilisee kulkunen helkkyen, välkkyen.
+
Tonttuarmeijan ehkä kuuluisin ase on tappava [[Kulkunen]]. Tämä automaatti [[konekivääri]] on saanut nimensä kilisevästä tulitusäänestään. Ensimmäiset havainnot tästä aseesta tehtiin jo noin 500-vuotta sitten: "Kilisee, kilisee kulkunen helkkyen, välkkyen.
 
Kilisee, kilisee kulkunen loistehessa nietoksen."
 
Kilisee, kilisee kulkunen loistehessa nietoksen."
   

Versio 21. joulukuuta 2008 kello 18.45

Suositeltu1.png

Star.svg
Tämä artikkeli on jostain käsittämättömästä syystä suositeltu sivu.
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Joulupukki.
Joulupukki
Papa santa.jpg
Joulun sankari
vallassa 1854–2007
edeltäjä Jeesus
seuraaja Lordi
syntyi 25. joulukuuta
Lapissa
kuoli ?
puolue Kiltit lapset

Joulupukki (Satan Claus, Jouluspuge, Darth Santa, tai Lord Claus, s. 24. joulukuuta 1854 – k. ?) on Korvatunturin demokraattisen tonttutasavallan pitkäaikainen diktaattori. Väitetään, että Joulupukki olisi läheistä sukua Grigori Rasputinille. Pukki on tullut tunnetuksi erityisesti vastustajiaan ja puolustajiaan tasapuolisesti lahjovana johtajana, josta kukaan ei uskalla sanoa mitään pahaa.

Joulupukin oikea nimi on Klaus Poskiparta, mutta tuota nimeä ei nykyisin ollenkaan käytetä. Jostakin republikaanisten amerikkalaisimperialistien älynväläyksestä Korvatunturin itsevaltias sekoitetaan toiseen lahjovaan johtajaan, pohjoisnavan Santa Clausiin. Näillä henkilöillä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä keskenään.

Joulupukki juhlistaa syntymäänsä ja ylösnousemustaan joka vuonna 25. joulukuuta. Eräät pienet uskonnolliset vähemmistöt ovat koettaneet aikojen saatossa napata ko. juhlapyhän itselleen, mutta Joulupukin asema joulun sankarina on pysynyt vankkumattomana. Joulua vietettiin pukin syntymän kunniaksi ensimmäisen kerran vuonna 1854. Joulun vietto koostuu kahdesta osasta. Ensin pukin palvojat uhraavat sikoja ja havupuita isäntänsä puolesta, jonka jälkeen Joulupukki palkitsee palkitsemisen arvoiset alamaisensa pienillä lahjoilla. Yleensä myös lauletaan erinnäisiä ylistyslauluja, kuten Joulupukki, Joulupukki...

Yksinvaltius

Joulupukki on Korvatunturin kiistaton yksinvaltias. Hän on sekä sen valtakunnankansleri, pääministeri, presidentti, hovioikeuden ylin virkamies, että kuningas-keisari, joka tunnetaan lyhyesti nimellä Pukki. Hänen kuninkaalliseen asuunsa kuuluvat verenpunainen nuttu, housut ja kartionmuotoinen kruunu (johon uskotaan virheellisesti kuuluvan tupsu). Hänellä on oma lapsiarmeijansa nimeltä tontut. Armeijaa johtavat kauheat Maailmanlopun kolme iskelmälaulajaa. Joulupukin halveksuvaa asennetta ihmiskuntaa kohtaan kuvaa hyvin se, että pukki kutsuu ihmisiä ”lapsikseen”. Epäkelvot yksilöt kuuluvat Pukin hierarkiassa ryhmään ”tuhmat lapset”. Nämä saavat tuntea Pukin peniksen vihan joka joulu, kun joulupukki murtautuu sisälle savupiipusta, tai niin kuin Suomessa ”tulee tuomaan lahjoja”. Joulupukin fanaattisimmat kannattajat taas kutsuvat itseään ”kilteiksi lapsiksi”. Tämä outo kultti pitää yllä Joulupukin maallista valtaa ja pystyttää hänen kunniakseen palvontapaaluja, joita kutsutaan joulukuusiksi.

Iloisesta ulkokuorestaan huolimatta Joulupukki on säälimätön itsevaltias, joka odottaa lapsiltaan ehdotonta uskollisuutta. Joulupukin salainen poliisi, tonttu Torvisen johtama kyttäyspartio, pitää yllä luetteloa kannattajista ja liittolaisista sekä vaientaa yltiöpäisimmät vastustajat. Maltillisempi oppositio vain jätetään tylysti ilman lahjoja.

Resurssit

Joulupukin loputtomien resurssien lähteenä on pukin ja muorin sarjatuottamien tonttujen arvostettu nyrkkiperintäjaosto. Jaostoon otetaan jäseniksi vain rumimpia ja kykynsä tonttuilun vaikealla työsaralla osoittaneita yksilöitä. Ympärivuotisessa toimessaan jaoston elähtäneet nysät kiertävät iloluontoisten ihmisten luona toimittamassa heille oman osansa krapulaa. Samaisessa yhteydessä nämä korruptoituneet karvaturvat käyttävät pieniä vasaralapioitaan(tm) lappaessaan hämmentyneiden uhriensa kitaan paskaa. Uhrin tajunta puolestaan siirretään parkkiin hutkaisemalla vasaralapiolla(tm) jo hikeentyneeseen ohimoon viimeisen vaiheen työrauhan takaamiseksi. Toimenpiteen viimeisessä vaiheessa kuullaan usein sadistista naurua tontun arpoessa Harrison–Stetson-metodilla soveliasta vaihtokurssia uhrin lompakon setelivarantojen ja kuraisten kolikoiden välille.

Likvidointi

Puolustusjärjestelmä P.E.T.T.E.R.I. kiertoradalla. Kuvan ottaja oli täysin terve ja nuori ihminen, jonka elinajanennuste kuvaamisretkelle lähdöstä hujahdettuaan parillakymmenellä vuodella alas oli noin 5 sekuntia kuvaa ottaessa. Valitettavasti se oli arvioitu liian yläkanttiin.

Tuhmien lasten luettelo tarkastetaan ennen jokaista joulua, ja ennalta ehkäisevät iskut suorittaa Joulupukin lippulaiva Reki pommittamalla joulun vastustajien savupiippuja kiertoradalta. Iskuja koordinoi tietojärjestelmä nimeltä P.E.T.T.E.R.I. Tämä supertietokone on satelliitin kautta yhteydessä lippulaivaan ja prosessoi valonnopeudella Torvisen kokoamaa tietokantaa ja välittää Pukille iskukohteina olevien savupiippujen koordinaatit. P.E.T.T.E.R.I.:n nerokas yhden punaisen valon varoitusjärjestelmä antaa Joulupukille tietoa sääolosuhteista sekä mahdollisesta ilmatorjunnasta. Kirjaimet tulevat sanoista Pukin Erinomainen Tunareita Torjuva, Elinikää Rajoittava Isku.

Aseistus

Tonttuarmeijan ehkä kuuluisin ase on tappava Kulkunen. Tämä automaatti konekivääri on saanut nimensä kilisevästä tulitusäänestään. Ensimmäiset havainnot tästä aseesta tehtiin jo noin 500-vuotta sitten: "Kilisee, kilisee kulkunen helkkyen, välkkyen. Kilisee, kilisee kulkunen loistehessa nietoksen."

Lelupaja

Joulupukin hauta.

Joulupukin henkilökulttia pitää yllä asetutkimukseen ja -testaukseen keskittynyt Korvatunturin Lelupaja. Joulupukin leppoisasti ”leluiksi” kutsumat massatuhoaseet tuottavat viennin avulla sievoisia summia rahaa. Pajan tuotteet kääritään kirkkaaseen papereihin ja naruun ja välitetään erilaisille terroristiryhmittymille sekä muille yleishyödyllisille järjestöille, esimerkiksi Bushin hallinnolle. Lelupaja varmistaa, että Pukin Reki on valmiiksi aseistettu kerran vuodessa tapahtuvia täsmäiskuja varten. Joskus ”pukki" tulee ovesta. Jos se on lukossa, pukki tiedustelee, onko oven takana omia vai vihollisia kysymällä: ”Onko täällä kilttejä lapsia?” Jos vastausta ei kuulu, pukki räjäyttää oven auki ja tunkeutuu sisään.

Yksityiselämä

Joulupukki isännöimässä/emännöimässä kyseistä TV-ohjelmaa (Kiimalinja).

Joulupukin huhutaan olevan naimisissa, joskaan avioliitto ei ilmeisesti suju niin hyvin kuin (maksetussa) lehdistössä syötettävä propaganda antaa ymmärtää. Puolisosta on liikkunut tietoja erittäin vähän, mutta todennäköisesti muoriksi kutsuttava henkilö on nainen.

Jouluaamuna tuotetaan myös koko maan kansalle ja ennen kaikkea yksinkertaisille lapsille Joulupukin Kuumalinja -ohjelmaa, jota pidetään koko Korvatunturin historian suurimpana propagandaohjelmana. Joulupukki on järjestänyt ja tuottanut sen yhdessä Pikku Kakkosen väen kanssa ja näin Pikku Kakkosta palvovat lapset soittelevat Joulupukille puheluja pitkin aamua. Joskus joku soittaa myös pilapuhelun ja tuolloin pukki kaappaa kyseisen lapsen mukaansa kierroksellaan.

Myös yksi Joulupukin tontuista, Tonttu Toljanteri, onnistuu nostamaan suosiotaan tekemällä itsestään tylsän ja typerän ohjelman joka vuosi ennen joulua. Ohjelmassa Toljanteri sählää ja sotkee ja haukkuu muita tonttuja. Toinen sähläävä ja sotkeva Korvatunturin asukas on pukin koira Syltty.

Vallanvaihto

Ilmeisesti joulupukin paikan Lapin naamioituna ruhtinaana on ottamassa Lordi. Pukilla myös huhutaan olevan perillisiä (Antti Tuisku). Dna-testit varmistavat asian tuota pikaa. Toisaalta asianomaiset kieltävät jyrkästi huhumme todenmukaisuuden, joten virallinen perillinen on yhä Lordi.

Katso myös

Aiheesta muualla