Jouko Turkka

Hikipediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 2. elokuuta 2007 kello 07.47 käyttäjän JAT (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta. Koko muokkaushistoria tässä.
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jouko Mali Turkka on suomalainen evankelista, joka herättää ja havahduttaa huomiota maailmalla aina esiintyessään. Erityisesti Jouko Turkka tunnetaan kiinteästä ja palavasta katseestaan sekä kaksi numeroa liian suuresta villapaidastaan, joka on ollut hänen erottamaton pukimensa jo kolmen vuosikymmenen ajan. Vastoin yleistä käsitystä Turkka ei ole hullu, vaikka tunteekin tämän elämänpiirin erinomaisesti.

Onko tämä kokoelma irrallaan rimpuilevia tosiasioita?

Jouko Turkka esiintyy paatoksellisessa hypnoosissa. Hänen taitojaan tarvittiin ensi kerran Bodominjärven surmatöiden selvittelyssä kesällä 1960 ja usein sen jälkeenkin. Jouko Turkka on usein muulloinkin antanut virkavallalle hypnoottista apuaan. Turkan kuuluisa lause ”Toistat kaiken mitä sanon!” on lausuttu yleisesti kuorossa mm. Moskovan Punaisella torilla, Vatikaanin Pietarinkirkonaukiolla ja Suomen Kansallisteatterissa. Manipulointikyvyt Jouko Turkalla ovat likipitäen täydelliset, mistä syystä hän on kouluttanut useita nuoremman polven näyttelijöitä.

Jouko Turkka teatterilehtorina

Jouko Turkan katse ja ilmeet liittyvät täydellisesti kulloinkin esitettävään asiaan ja sen sisältöön.

Jouko Turkan keskeisiin metodeihin kuului syödä itse ja syöttää oppilaille omaa paskaansa. Turkka oli omaksunut tämän opetusmetodin itse Martti Lutherilta, joka väitti lusikallisen nauttimisen omaa paskaa joka aamu olevan terveellistä. Nämä osittain kolmannen valtakunnan opetusmetodit olivat kauhistuttavan tehokkaita ja sotivat eettisiä arvoja vastaan, joten Turkka erotettiin opettajantehtävistään. Kostoksi tästä Jouko Turkka laittoi teatteriopiskelijat niistämään nenänsä ilman nenäliinoja ja tulemaan kameroiden eteen; syntyi uusi moderni Seitsemän veljestä.

Jouko Turkka neuvottelijana

On tavallaan ollut suuri sääli, ettei Jouko Turkka ollut mukana Moskovan neuvotteluissa syksyllä 1939. Paasikiven apurina Turkka olisi vastannut Stalinin ja Molotovin katseisiin samalla mitalla ja pannut epäilemättä vielä paremmaksi. Turkan tuijotuksesta tulee helposti vauhkoontunut, hullu ja pelokas olo.


Under construction.png Alla rakentamisen!
Tämä artikkeli on harvinaislaatuisen perseestä, koska se on keskeneräinen.
Ota rukkaset ja vasara käteen ja rakenna sitä hieman valmiimmaksi.