Janne Kataja

Hikipediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 8. huhtikuuta 2017 kello 09.10 käyttäjän Kuri (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta. Koko muokkaushistoria tässä.
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Janne Kataja ja keltainen lehdistö.

”Janne Kataja on mies sian ruumiissa.”

~Morrissey

Janne Kataja (s.1980) on tahaton riihimäkeläinen koomikko, jonka sketsit ja televisioesiintyminen yleensäkin aiheuttavat katsojissa syvällistä ja voimakasta myötähäpeän tunnetta. Sikäli mikäli jotakuta kiinnostaa, kerrottakoon tässä samalla että Janne Kataja on niin ikään ääliömäisen Jethro "Retro" Rostdtedtin kaksoisveli. Janne Kataja on esiintynyt Kesäillan Valssi-ohjelmassa Sari Tammisen kanssa ja ohjannut näin lukuisia televisionkatselijoita mukavampien harrastusten pariin tai ainakin vaihtamaan kanavaa. Janne Katajan repliikit on käsikirjoittanut itse Isto Hiltunen, joten laadun varmistamattomuus on myös tältä puolen taattua. Katajan hompahtavanimelä esiintymistyyli vetoaa erityisesti eronneisiin ja karanneisiin naisiin, joiden mielestä Janne Kataja on aivan fantastisen ihana. Suurimmassa osassa potentiaalisia televisionkatsojia Janne Kataja herättää lähinnä halveksunnansekaista inhontunnetta, mistä voidaan päätellä etteivät nämä ihmiset voi aivan väärässä olla.

Kultalusikka suussa

Janne Kataja syntyi kultainen kummilusikka suussaan herran vuonna 1980. Jo lapsuusvuosinaan Kataja liikkui ruumiinrakenteelleen luontevimmalla tavalla eli vierimällä. Myös piipunpoltto tuli mukaan sangen varhain. Peruskoulun henkisissä kilpailuissa Kataja mielisteli opettajia tavalla, joka toi hänelle laskennossa kiitettävän yhdeksän ja huolellisuudessa kiitettävän kymmenen. Kotona maksetut viikkorahat olivat perheen hyvätuloisuudesta johtuen avokätisiä ja runsaita, joten Janne Kataja pääsi kertaheitolla osallisiksi nk. paremmista harrastuksista.

Aina esiintymässä

Janne Kataja on esiintynyt kesäterässä teatterissa ja lausunut radiossa Yrjö Jyrinkosken runoja. Lisäksi hän on lukenut äänikirjoiksi Anni Swanin "Mollin loppuvuodet" ja lyhennettynä Aleksis Kiven "Neljä veljestä". Sanavalmiina ja esiintymiskyvyltään vakuuttavana hän on myös tuurannut kiinteistönvälittäjäveljeään ja pistäytynyt välitöinään televisiossa.

Pohjimmaiset noteeraukset

Janne Katajan luokattomuus paljastui edustavimmin televisio-ohjelmissa Big Brother ja Idols.