Instagram

Hikipediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 7. joulukuuta 2021 kello 07.03 käyttäjän Täi (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta. Koko muokkaushistoria tässä.
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Instagram on sosiaalinen media, jossa käyttäjät voivat julkaista kuvia, jotka eivät kiinnosta ketään, ihmisille, jotka eivät ole koskaan tavanneetkaan heitä, mutta tietävät heidän elämästään kaiken ja kommentoivat heidän kuviaan sydänemojeilla. Instagramin käyttäjien kasti muodostuu puhtaasti heidän ulkonäkönsä, tulo- ja varallisuustasonsa, kameran laatunsa, sekä kuvauskohteiden kiinnostavuuden pohjalta. Instagramin käyttö toimii korvikkeena tai täydennyksenä erilaisten deittailupalveluiden käytölle, sillä ulkonäkökeskeisyys ja pinnallisuus leimaa näitä molempia.

Instagramin käyttö sopii tästä syystä parhaiten pyrkyröivälle keskiluokalle. Suosituimpia kuvauskohteita ovat bileet, tanssiaiset, firman pikkujoulut, sitsit, syntymäpäivät, häät, hautajaiset, konfirmaatiot, kissanristiäiset, kalliit à la carte -ravintolat, samppanjabaarit, uudet kalliit vaatteet ja tavarat, salilla käynti ja painonnosto, kalliit harrastukset kuten purjehdus, laskettelu ja ratsastus, jne. Vähintään yhden kuvan vuodessa täytyy olla jostain ulkomaisesta lomakohteelta ja yhden kesämökiltä. Kuvissa täytyy ehdottomasti olla mukana aina myös kaveriporukkasi, ettet vaikuta yksinäiseltä luuserilta. Mitä enemmän ihmisiä kuvassa on mukana, sen parempi. Siksi festarikuvat ovatkin kaikkein arvostetuimpia kuvia, jota Instagramissa voi julkaista.

On yleinen väärinkäsitys, että selfieiden ottaminen olisi erityisen tavoiteltava tai hyvä asia palvelun käytössä. Selfieiden käyttö on luvallista vain hillitysti muiden kuvien ohessa, muuta tekevät tunnistetaan kansanistuimissa välittömästi epätoivoisiksi huomiohuoriksi. Jos selfieita kuitenkin ottaa, taustan on hyvä olla kiinnostava (maisema, ravintola jne.) ja mukana täytyy olla jokin inspiroiva päivän mietelause. Myös vaatteiden ja ehostuksen täytyy vaihtua kuvien välillä, jotta niissä säilyy jotain kiinnostavuutta. Vakavasti otettavaa Instagram-tiliä on vaikeaa luoda ilman kuvia eläimistä (erityisesti koirista) ja omista tai muiden lapsista, mutta näissäkin täytyy pitää mielessä kohtuus.

Instagram-tili voi olla joko avoin tai yksityinen. Erona näiden tilityyppien sisällössä ei ole juuri mitään, paitsi että tiliään yksityisenä pitävät eivät halua kuviinsa kommentteja läähättäviltä setämiehiltä tai automatisoiduilta pornoboteilta, vaan tyytyvät pelkästään kavereidensa kommentteihin. Tiliä saattavat pitää yksityisenä myös ihmiset, jotka tietävät olevansa niin rumia, että kuvien näkeminen heistä olisi heidän maineellensa pelkästään haitallista.

Sinunkin olisi syytä perustaa Instagram-tili ja ryhtyä menestyjäksi. Ethän sinä halua olla sellainen nörtti, joka huolehtii jostain tietoturvasta tai yksityisyydestä tänä päivänä? Et kai oikeasti ole sitä mieltä, että muiden ihmisten ei tarvitse tietää, kenen kanssa olet ystävä tai seurustelet?

Sosiaalisia medioita #justsulle
Hyvät:
Huonot: Facebook - Google+ - Jodel - YouTube
Epäilyttävät: OnlyFans
Saatanasta: ask.fm - Flickr - Instagram - IRC-Galleria - LinkedIn - Myspace - Snapchat - Suomi24 - Tinder - Twitter - Tumblr - Ylilauta
Ilmiöitä: #metoo - Jäävesihaaste - Kissat - Paskamyrsky