Hiktionary:Ä

Hikipediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 25. marraskuuta 2020 kello 07.39 käyttäjän Täi (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta. Koko muokkaushistoria tässä.
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Help-books-aj.svg aj ash 01.svg
Tervetuloa Hiktionaryyn, Hikipedian kadonneeseen sisarprojektiin, jonka tavoitteena on määritellä kaikki se, mikä olisi parasta jättää määrittelemättä.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö *

Ä niin kuin @

Äestää

Äestää, v. Vahvistaa viljeltävälle maalle pyhitettyä virttä tarkoitukseen suunnitellulla maatalousinstrumentilla, vrt. säestää.

Äkkikuolema

Äkkikuolema (ransk. morte subite), oireeton, kuolemaan johtava sairaus. Sangen tyylikäs lajissaan, mutta vasta, kun itse tapahtumasta on kulunut vähintään 25 vuotta.

Äly

Laadukkaampaa aineistoa löydät artikkelista älykkyys.

Äly on sitä, että et epäile vaan uskot ainoastaan, mutta uskot siihen, koska päättelit ihan itse sen olevan totta. Tälle systeemillä ei tyhmäkään eksy, vaan luottaa lujasti siihen mitä toivoo täysin häpeämättä. Älyä ei pidä sekoittaa viisauteen, joka on hulluutta. Älyn keksijä on lentävä spagetti hirviö, joka loi myös idean pohjalta älykkään suunnittelijan.

Ärmätti

Ärmätti on kärttyisä henkilö ja passiivinen vittuilija ja myös toisinaan voimasanana käytetty pejoratiivinen ilmaus. Kaarlo Hirvosen mielestä se on myös paras mahdollinen suomenkielinen vastine Menandroksen komediadraaman Δύσκολος nimelle.

Ärrävika

Ällävika vastaa ässävikaa puhehäiliöiden laivostuttavan laajassa lykelmässä. Ällävialle on nolmaalia ällien tlansfolmoituminen älliksi. Ällävikaiselle on lajattoman vaikeaa lausua cully (lausutaan kalli tai kulli), lock and loll (suussa lokkenlolli), meteoliitti tai jopa Jali Kulli ajo mulkun yli. Ällävikainen ei myöskään voi leuhata. Sensijaan ällävikainen on kyvyllinen lausumaan lol tai omg, mutta ei lofl. Ällävikaisilla on negatiivinen kalisma. Ällävikainen kun kalkottaa lajutkin jätkät pois.

Ääliöt

Ääliöiden heimo eli n. 5400 eKr Afrikan keski- ja kaakkoisosissa. Heidän pääasiallinen elinkeinonsa oli parturointi. Afrikasta he muuttivat kansainvaellusten aikana Ypäjälle ja kannattivat KuPS-nimistä jalkapallojoukkuetta.

Ääni

Ääni on äänestyksessä elintärkeä osa. Ilman ääniä äänestys menee ihan persiilleen, kun se ei tuota tulosta. Äänistä ei välttämättä lähde ääntä, ellei kyseessä ole huutoäänestys.