Hikinews:Nyt-liite hyppäsi tässä tämän hain yli, ja tästä tässä olemattomassa jutussa on kyse: selvitimme tässä Hikipediassa nämä syyt, ja tässä ne nyt ovat

Hikipediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 10. toukokuuta 2017 kello 20.15 käyttäjän Fouché (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta. Koko muokkaushistoria tässä.
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

10. toukokuuta 2017

Star.svg
Tämä on laatu-uutinen, jonka kirjoittaja todennäköisesti parhaillaan kiillottelee Pulitzeriaan.
Keskeyttäkää kaikki mitä teette, ja lukekaa tämä artikkeli päivän huikeasta Twitter-ilmiöstä, josta internet ei vain pääse yli eikä ympäri. Oikeasti, keskeyttäkää kaikki. Elvytätkö lastasi? Lopeta, tämä on tärkeämpää. Lapsia saa uusia. Et tule katumaan sitä, että jätät avotulen valvomatta keskittyäksesi tähän artikkeliin, jossa kerromme nyt nämä syyt siihen, miksi tämä Twittergasmi on niin kuuma, ja onhan se aivan saatanan kuuma.

Suomi-Twitterissä trendaa juuri nyt hurjalla tavalla #keskinkertaisiinmikrojulkkiksiinobsessoitunutsurkeaantijournalismi.

Ihmiset hehkuttavat, miten Hikipedian Twitter-tilin käyttäjä on nero ja hänen Nyt-liitteen jutun alasottonsa aivan käsittämättömän kuuma. Lukuisat ihmiset.

Siis mistä on kyse?

Kyse on tästä, ja juuri nyt kerromme, mitä se, mistä on kyse, on, tässä artikkelissa:

Yhä epätoivoisemmin klikkauksia mainostulojen perässä metsästävä Helsingin Sanomain Nyt-liite pakottaa ammattijournalistioletetut referoimaan tyhjänpäiväistä pop-fluffia jatkuvalla syötöllä. Tiistaina artikkeli "Internet ei pääse yli tästä upeasta videosta, jossa Rihannan 'Umbrella' esitetään sukupuolella leikitellen – ja onhan se aivan uskomattoman kuuma" julkaistiin legendaarisella hs.fi/nyt-sivustolla.

Nyt-liitteen sivuilla se näytti tältä:

Nyt Holland.png

Pian legendaarinen Hikipedia-luulosanakirja korkeasti palkattuine ammattijournalisteineen luki "kolumniksi" luokitellun kirjoituksen, jossa selostetaan, mitä musiikkivideossa tapahtuu. Kirjoitusta on ryyditetty englanninkielisillä twiiteillä, jotka korostavat, miten jonkun Ben Luxembourgin taustanauhatanssi on kaikkien mahdollisten maailmankaikkeuksien ylivoimaisesti paras asia.

Eräs kirjoituksessa lainatuista twiittaajista on @vacuous_dipshit, joka kommentoi Dan Belgiumin esitystä seuraavasti:

THIS IS SO AWESOME I LITERALLY JUST TORE MY SISTER'S HEAD OFF AND SHAT ON THE CARPET DRENCHED IN HER BLOOD YOU COMPLETE MY LIFE TOM SRSLY THIS IS BIGGER THAN ANYTHING I WAS ONLY AT 00:15 WHEN I STARTED SCREAMING SO HARD MY EARS BLEED THIS IS HOT AF AND I WANT U TO FUCK MY ASS WITH THE ROCK OF GIBRALTAR. ALL LIFE WAS WORTHLESS B4 THIS SRSLY I'M IN AWE OFF TO KILL MY MOM SO PUMPED AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Twiitissä vaikuttaa olevan yli 140 merkkiä, mutta Bob United Provincesin esitys rikkoi viestipalvelun niin totaalisesti, että nyt tällainenkin on mahdollista.

Sitten Hikipedian huippujournalistit puuttuivat peliin.

Journalisti eli toimittaja on Wikipedian mukaan tiedotusammattilainen, joka "kerää ja levittää tietoa ajankohtaisista tapahtumista, ilmiöistä ja ihmisistä". Monet elokuvat ovat käsitelleet journalisteja ja heidän työtään, kuten Presidentin miehet (All the President's Men, 1976) ja Good Night, and Good Luck (2005).

Hikipedia julkaisi sarjan twiittejä, jotka luettelivat asioita, joiden takia Nyt-liitteen juttu on lukukelvoton. Joukossa on uskomattoman sairaita ja kuumia palovammoja, ja tässä ne nyt ovat:

 1. Kuka vittu on Tom Holland?
 2. Miksi tähän oli linkki Suomen suurimman päivälehden sivuilla?
 3. Ei kai tästä maksettu jollekulle?
 4. Näiden demonstratiivipronominien käyttöä tulisi rajoittaa: nämä NYTin kolumnistit ylittävät nämä suositusrajat jo näissä otsikoissaan
 5. ", ja tästä on kyse" on asia, jota olemme tottuneet odottamaan journalismilta ilman erillismainintaa otsikossa.
 6. Tämä on kirjaimellisesti valeuutinen epäonnistuvalta @hsfi Helsingin Sanomilta. Niin surullista.
 7. Internet pääsee yli mistä tahansa, ja todennäköisesti hyvin lyhyessä ajassa, miksi siitä piti kiirehtiä julkaisemaan "kolumni"
 8. Tuo ei ole kolumni.
 9. Tuo ei ole journalismia.
 10. Kirjoitus aiheuttaa myötähäpeää.
 11. Kirjoittaja aiheuttaa myötähäpeää.
 12. Kyllä, NYT-kolumnit käyttävät lihavointia todella randomisti, ja tämän takia se ärsyttää: KOSKA SE ON SAATANAN TYHMÄÄ
 13. Musiikkivideoiden selostaminen on tahattoman koomista.
 14. "Lopettakaa kaikki ja katsokaa Tom Hollandin Umbrella-tanssiesitys. Ette kadu." Kaduimme. Miksi valehtelit, @hsfi ?
 15. Kyllä, tällaiset jutut ovat journalismin kuolema, ja tämän takia te olette teloittajia
 16. "Sunnuntaina Holland esiintyi MTV:n legendaarisessa LipSyncBattlessa." LEGENDAARISESSA.
 17. Läpinäkyvä yritys haalia klikkejä on huono, ja tästä syystä emme pääse siitä yli: se on säälittävää.
 18. Tällaisen roskan takia teiltä jää raportoimatta asioita Costa Rican kunnallispolitiikasta, joka on objektiivisesti tärkeämpää @hsfi
 19. Jutussa julkaistut twiitit ovat huonoja ja latteita ja ilmaisevat huonoa ja latteita tunteita. Twitter on huono ja lattea.
 20. "Moni päivittelee sitä, miten yksinkertaisen kuuma esitys on" Kiitos, ammattijournalisti.
 21. "Ja onhan se: olen katsonut videon nyt viisi kertaa. Ton Hollandin esitys on hurmannut minutkin täysin." Journalisti on kriittinen.
 22. Juttu on tyhmä.
 23. Juttu on huono.
 24. Juttu on turha.
 25. That post by Nyt gave me cancer. Se on hauskaa ja relevanttia koska siteerasin meemiä.
 26. Kirjoittaja ei kykene käsittelemään vatsanpohjakutkutuksiaan ja tekee siitä kaikkien muiden ongelman.
 27. Kirjoituksessa selitetään drag-kulttuuria kuin 12-vuotiaalle viktoriaaniselle paronintyttärelle. Aivan pihalla.
 28. Kirjoittaja on cis-nainen, joka käsittelee drag-esitystä latteasti oman himonsa objektina.
 29. Musiikkivideot ovat paskaa ilman niiden maailmassa vallitsevia sukupuolisääntöjäkin, mitä väliä tällaisilla instant-dekonstruktioilla?
 30. Etuoikeutetut journalistit voisivat hankkia elämän ja lopettaa lukijoiden ja internetin ajan tuhlaamisen.
 31. Miksi kaikki pitää nykyään selittää rautalankamallilla? Onko millenniaaleilla joku aivohäiriö? Onko drag tosiaan näin vierasta?
 32. Koko Nytin toimitus voitaisiin korvata botilla, joka laatii synopsiksen trendaavista videoista.
 33. Otsikossa ei kuulu olla kolmea lausetta @nytliite
 34. Juttu on aihettaan myöten malliesimerkki tuotteistetusta ja turvallisesta porvarillisesta vähemmistötrippailusta
 35. Juttu on kyllästetty @nytliite-sisällölle ominaisilla kömpelöillä kirjoitusmaneereilla.
 36. "aluksi Holland saapuu lavalle mustaan pukuun pukeutuneena ja steppaa sateenvarjo kädessä (...) ennen kuin katoaa hetkeksi näkyvistä."
 37. Kaikki muut mahdolliset sitaatit "kolumnin" sisällöstä @nytliite
 38. Bongaa @nytliite-jutusta: "ja nyt", "ja tässä/tästä", ajatusviiva, "ihan", "[numeraali] asiaa, jotka", "hehkutetaan maailmalla"
 39. "Tom Hollandista huokuu lähes ylimaallista karismaa." Informatiivista.
 40. "Lopuksi hän kaatuu selälleen lätäkköön." Kiitti spoilerista.
 41. "Kaikkensa-antavuus tekee vaikutuksen." Jep, ihan oikea sana tässä. #kaikkensaantavuus @nytliite
 42. "Tom Holland on Spiderman." Ei ole, hän vain esittää sellaista elokuvassa. Todellisuudessa Tom Holland on Tom Holland, kuka lieneekin.
 43. "hän kävelee sellaisella itsevarmuudella, ettei sellaista juuri näe". Itsevarmuus tekee näkymättömäksi.

Vain kymmenen tunnin sisällä Hikipedian eeppisen kritiikkisarjan julkaisuista oli tykätty jo yhteensä viisi kertaa. Tosin paras twiitti jäi ilman tykkäyksiä, koska se huokuu niin ylimaallista karismaa, että sitä on fyysisesti mahdotonta lähestyä. Se näyttää tältä:

Universumin OMGein twiitti.png

Twiittisarjan loppupuolella aivan käsittämättömän kuumaksi äitynyt Hikipedian Twitter-tili pistää vielä uuden vaihteen päälle ja antaa palaa. Siellä Hikipedia tykittää menemään. Ja vielä pesäpallomailalla. Esityksessä on niin valtava lataus, että siitä tykkääminen ei vain ole mahdollista.

Tästä esityksestä tullaan kirjoittamaan vielä tuhansia biljoonia merkkejä.

Niitä odotellessa ottakaa jonnekin vaikka tämä niin upea tiivistelmä, joka kiteyttää niin hienosti, miksi Hikipedian niin hyperbolinen niin twiittisuma niin on niin yksinkertaisen niin mahtava:

Hikipedia, the true definition of an account that can do both. Funny and unfunny. #funisbinary

Lähteet