Hanhenmaksa

Hikipediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 15. toukokuuta 2018 kello 13.06 käyttäjän Täi (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta. Koko muokkaushistoria tässä.
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hanhenmaksa on hienostoherkku, jota ökyrikkaat porhot syövät liikelounaillaan. Toinen hanhenmaksasta kiinnostunut ihmisryhmä on eläinsuojeluaktivistit, jotka valittavat kuinka törkeää eläinrääkkäystä on turvottaa hanhien maksoja pakkoruokkimalla niitä. Kenellekään ei liene yllätys, että suurin hanhenmaksan tuottajamaa on Ranska, tuo syötävän etanan kotimaa.

Hanhenmaksapallero[muokkaa]

Hanhenmaksaa on tarjolla monissa eri muodoissa, mm. pasteijoina, mutta hanhenmaksapallerot ovat kokonaan oma juttunsa. Hanhenmaksapallerot keksi keksijänero Spede Pasanen omiin elokuviinsa. Ne arvatenkin hanhenmaksan kokoisia punertavia pallukoita, jotka kierivät lisukkeena fiineillä juhlapäivällisillä hopeavadin reunoilla kaviaarin, tillisilpun ja muun tilpehöörin seassa.

Suuri hanhenmaksapalleroiden ystävä on tunnetusti johtaja Uuno Turhapuro. Uunon suuri unelma on kahmia kourillaan suuhunsa niitä kilokaupalla täydestä tynnyristä. Hänen taloudellisen tilanteensa huomioon ottaen unelma on kuitenkin mahdoton toteuttaa, johtaja kun ei bruukkaa käydä milloinkaan töissä. Uunon apella vuoristoneuvos Tuuralla sitä vastoin on niihin varaa joka ateriallaan, onhan hän sentään Suomen Rikkain Mies. Vuoristoneuvos on tympääntynyt vävyynsä siinä määrin, ettei hän antaisi tälle hanhenmaksapalleroitaan mistään hinnasta, vaikka rahaa piisaisi. Poikkeus sääntöön nähtiin elokuvassa Uuno Turhapuro - kaksoisagentti, jossa appiukko tarjosi sukulaismiehelleen juhlalounaan, josta Uuno lähti maksamati.

Vilkaisepas ainakin[muokkaa]