Ero sivun ”Hän” versioiden välillä

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rivi 10: Rivi 10:
 
Häntä on yleensä analysoitu joksikin keskustelun ulkopuoliseksi, vaikkakin jotkut itsensä ylhäiseksi kokevat originellit persoonat tahi [[hulluus|hullut]] puhut itsestään yksikön tai jakautuneen persoonaan kyseessä ollessa monikon kolmannessa persoonassa.
 
Häntä on yleensä analysoitu joksikin keskustelun ulkopuoliseksi, vaikkakin jotkut itsensä ylhäiseksi kokevat originellit persoonat tahi [[hulluus|hullut]] puhut itsestään yksikön tai jakautuneen persoonaan kyseessä ollessa monikon kolmannessa persoonassa.
   
Hänen syvintä olemus tutkinut [[Harvardin yliopisto]]n professori tuli siihen tulokseen, että hän on mahdoton saavuttaa. Joskus hän voi kuulua myös piiriin, jos keskustelijoita on vaikka kolme tai enemmän ja joku selittää jollekin vähemmän tutulle tyypille jonkun itselleen tutuhkon tyypin ominaisuuksista ja tekemisistä. Menikö sekavaksi? No, ei se mitään.
+
Hänen syvintä olemus tutkinut [[Harvardin yliopisto]]n professori tuli siihen tulokseen, että hän on mahdoton saavuttaa. Joskus hän voi kuulua myös piiriin, jos keskustelijoita on vaikka kolme tai enemmän ja joku selittää jollekin vähemmän tutulle tyypille jonkun itselleen tutuhkon ja keskustelussa mukana olevan tyypin ominaisuuksista ja tekemisistä. Menikö sekavaksi? No, ei se mitään.
   
 
== Hänen korvikkeet ==
 
== Hänen korvikkeet ==

Versio 28. marraskuuta 2006 kello 21.36

Fingerpenis.jpg
Persoonapronominit

Hän on tyypillisesti jokin mystinen kolmas osapuoli, jonka nimeä ei jostain syystä keskustelussa mainita. Jos henkilöä kohtaan tunnetaan halveksuntaa, suositaan sitä.

Häneen liittyy aina tietty salamyhkäisyyden verho. Jos joku piirin ulkopuolinen yhtyy jaloon väittelyyn, hän ei tiedä lainkaan, mistä on kyse. Siksi hänen käyttöä suositellaan välttämään.

Hänen syvin olemus

Häneen voi liittyä monia ennakkoluuloja ja tunteita. Hänestä voidaan puhua hyvää tai pahaa.

Häntä on yleensä analysoitu joksikin keskustelun ulkopuoliseksi, vaikkakin jotkut itsensä ylhäiseksi kokevat originellit persoonat tahi hullut puhut itsestään yksikön tai jakautuneen persoonaan kyseessä ollessa monikon kolmannessa persoonassa.

Hänen syvintä olemus tutkinut Harvardin yliopiston professori tuli siihen tulokseen, että hän on mahdoton saavuttaa. Joskus hän voi kuulua myös piiriin, jos keskustelijoita on vaikka kolme tai enemmän ja joku selittää jollekin vähemmän tutulle tyypille jonkun itselleen tutuhkon ja keskustelussa mukana olevan tyypin ominaisuuksista ja tekemisistä. Menikö sekavaksi? No, ei se mitään.

Hänen korvikkeet

Kohteliainta on puhua hänestä ihmisen oikealla etunimellä tai jos henkilö, josta puhut, on toisellekin osapuolelle erittäin tuttu ja olet originelli tai hullu persoona, myös sukunimellä. Hänet voidaan korvata sillä, jos halutaan osoittaa halveksuntaa tai epäkunnioitusta puheenaiheena olevaa henkilöä kohtaan.

Ihminen voi puhua myös itsestään hänenä tai jopa Hänenä. Yleensä Hän on kohteliaampi muoto kuin hän.

Esimerkki:

  • MARKIISI: Voi, mihin menitte eilen, kun teitä metästä etsin?
  • ROUVA TAPASTINO: Hän muistaa, että Hän oli eilen jossain.

Kuka hän on?

Hän voi olla kuka vaan, yleensä kuitenkin piirin ulkopuolinen. Jopa minä tai sinä voimme olla hän, jos joku puhuu meistä emmekä ole messissä.