Fidži

Hikipediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 26. marraskuuta 2018 kello 13.31 käyttäjän Kaljapullonhenki (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta. Koko muokkaushistoria tässä.
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Fidži on saarivaltio Oseaniassa. Se on Tyynenmeren saarivaltioista suurin, ja väkirikkain sekä rikkain. Kalastus on suuri bisnes, kuten tavallista. Maa saa tuloja myös turismista, vaikka on onnettoman kaukana. Se suorastaan hohtaa kullasta sen ympärillä olevien alikehittyneiden uppoamisvaarassa olevien kärpäsenpaskojen keskellä. Näihin, jopa kaukaisille Leewardsaarille, on lentoyhteydet valtavalta (s)Nadin lentoasemalta. Fidžin suurimmat saaret ovat Vanulevy ja Vitin levy.

Historia[muokkaa]

Saaret löysi purjehtiva hollantilainen Abel Tasman. Sinne rantautui tosin ensimmäisenä James Cock. Eurooppalaiset kiinnostuivat alueen santelipuista ja merimakkaroista, ja alkoivatkin käydä saarelaisten kanssa vaihtokauppaa. Ne loppuivat, ja paikalliset suuttuivat. Saarille kuskattiin vielä kiusaksi intialaisia työskentelemään sokeriviljelmillä.

800px-Taajama 571.svg.png Tämä tynkäpaikka kaipaa lisää asukkaita.
Potkaise väestönkasvu nousuun laajentamalla artikkelia
.