Fagotisti

Hikipediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 26. marraskuuta 2018 kello 13.46 käyttäjän Kaljapullonhenki (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta. Koko muokkaushistoria tässä.
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Stop crap.png Tämä artikkeli on merkitty parannettavaksi välittömästi, koska sen sisältö tai aihe on kakkaa.
Voit auttaa Hikipediaa muokkaamalla artikkelia paremmaksi.
Jos parantaminen ei kiinnosta ketään, artikkelille käy huonosti.

Fagotisti on henkilö, joka soittaa nahkafagottia. Fagotisteja on kahdenlaisia. Saksalainen eli Heckel-fagotistit sekä ranskalainen fagotisti eli buffet-fagotisti. Fagotistit ovat pitkiä, kaksinkertaisesti taivutettuja, kartiomaisia ja ahtaita. Fagotinsoittajien täytyy huoella ylläpitää soittimensa tärkeintä kappaletta, rööriä.

Fagotistien suurin ero on äänissä. Äänen sävyero johtuu erilaisesta porauksesta. Saksalaisen fagotistin ääni on vahvempi. Fagotistien toiminnassa keskeistä on on hieno matala alarekisteri, jossa se on voimakas, korkeammalle tultaessa ääni muuttuu hiljaisemmaksi.

Fagotistit yleistyivät kun kunnianarvoisa Ludvig XVI palkkasi hovifagotisteja. Hänen hovissaan fagotistien fagottien kerrotaan tuottaneenkin suurta nautintoa lukuisille hovineideille.

Treble staff with notes 01.svg JA AAMUN KIURU KIRKKAUDESSA SOITTAA. Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tynkä.
Lisäämällä artikkeliin kuorolaisia saat altot ja baritonit paremmin esiin
.