Ero sivun ”Eino Leino” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p
(Vedetään nyt hatusta Eikka-artikkeli. Ei ossata luokitella laiskaan.)
'''Eino Leino''', alk. Lönnbohm (''Armas Einar Leopold Lönnbohm'', 6. heinäkuuta 1878 Paltamo – 10. tammikuuta 1926 Tuusula).
{{tajunnanvirtaa}}
 
'''Eino Leino''' oli [[Ranska]]n presidentin, [[Napoleon]]in pikkuveli. Hän syntyi 12.02.1844 [[Ruotsi]]n [[Tukholma]]ssa [[Äiti]]nsä, Annamarin [[isä]]ttömänä [[lapsi|lapsena]]. Syntyesään hän painoi 5,22 kiloa, ja pituutta hänellä oli 60 CM.
Oli suolamainen runoltaja, tuntehitten tulkki. Mmm. Veskpold Loirius tulkitsi myähempänä kuta kuinni - korpin äänellä raakkuen syvimpiä herkkiä <s>savolais</s> kainuulaistuntemmuksia.
Jo nuoruudessa Leino osoitti kiinnostusta [[saatana]]lliseen musiikkiin, ja hänestä tulikin näinolen klassista musiikkia soittaneen [[lordi]]n esikuva. Saatuaan hiukan naisen [[sukupuolielin]]tä juuri sinne itseensä, hän huomasi yllättäen olevansa 10 lapsen isä. Isoveli Napoleon ei pitänyt tästä, vaan lähetti hänet kauas pois kotikonnuiltaan - [[Suomi|suomeen]]. Suomessa Eino ryhtyi kirjoittamaan rakkausrunoja ex - vaimoilleen. Hän kuitenkin unohti [[vaimo]]jensa osoitteet, joten kirjoitukset jäivät hänelle itselleen. Näistä hän myöhemmin tarinoi [[kalevala]]n, joka on vieläkin luettavissa.
 
[[Luokka: Henkilöt]] [[luokka:runoilijat]]
Leiskarin tuntetuimpia hirunorunouksia lienee: ''#Kuta kuusta kuulemhaan, sen juurella pissiminen.''