Catch and release -kalastus

Hikipediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 26. marraskuuta 2018 kello 13.46 käyttäjän Kaljapullonhenki (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta. Koko muokkaushistoria tässä.
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Stop crap.png Tämä artikkeli on merkitty parannettavaksi välittömästi, koska sen sisältö tai aihe on kakkaa.
Voit auttaa Hikipediaa muokkaamalla artikkelia paremmaksi.
Jos parantaminen ei kiinnosta ketään, artikkelille käy huonosti. Teksti on ollut kakkaa jo heinäkuusta 2017.

Catch and release -kalastus (suomeksi pyydystä ja päästä -kalastus) on kalastusmuoto, jossa kalastettu kala vapautetaan takaisin veteen pyydystämisen jälkeen. Kalastusmuoto soveltuu kalastajille, jotka nauttivat kalastamisesta, mutta eivät halua tai osaa käsitellä kalaa sen enempää. Kalastusmuoto soveltuu myös mainiosti välineurheilijoille, jotka omistavat Motonetin kalleimmat kalastusvehkeet, mutta eivät yhtään kalan fileerausveistä. Tavallisimmin koukku, jolla kalastetaan on väkäsetön, jottei tumpelo catch and release –kalastaja saa rumia arpia saadessaan oman tai kaverinsa perukkeen silmäkulmaan.

Catch and release -kalastuksesta on jalostettu suurta suosiota herättänyt alalaji, catch, photo and release -kalastus (tunnetaan myös lyhenteellä CPR). Alalajin harrastajien tavoitteena on saada kuva itsestään kalan kanssa. Kun CPR -kalastaja saa kalan, ottaa hän (tai kalastusreissulle raahattu valokuvaaja kaveri) kuvan itsestään saaliin kanssa. Kalan oikealla koolla ei ole lajissa juuri merkitystä, sillä tyhminkin CPR -kalastaja tietää, että kalan kokoa voi huijata ojentamalla sitä käsissään lähemmäs kameraa, jolloin kala näyttää isommalta ja kalastaja pienemmältä.

Kun pienenä olimme veljeni kanssa mummolassa kalassa, iloitsimme mistä tahansa kalasaaliista. Saalis vietiin mummon keittiöön ja siitä tehtiin ruokaa. Tuolloin kalan napatessa ei olisi tullut mieleenkään, että se olisi päästetty takaisin veteen.

~Vanha merimies ja albatrossi joka lepäämättä liitää