Albert Camus

Hikipediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 16. joulukuuta 2020 kello 23.12 käyttäjän Täi (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta. Koko muokkaushistoria tässä.
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Camus'n mukaan ihmiselämän suurin ja tärkein kysymys oli kysymys siitä "miksi ei tekisi itsemurhaa". Hänellä oli sen verran absurdi otsa, että sellaisen kanssa sinäkin varmasti miettisit tämänlaisia kysymyksiä.

Älä kulje edelläni, en ehkä seuraa. Älä kulje takanani, en ehkä johda. Kulje vierelläni ja viillä ranteesi auki.

~Albert Camus.

Albert Camus oli äärimmäisen absurdi veikko, joka syntyi ja eli aikana jolloin sellaisesta pidettiin. Toki on syytä muistaa, että Camus ei ole itsessään mitään, hän oli vain ääretön mahdollisuus. Hänen suurilla ja pienilläkin teoilla oli vain yksi päämäärä: kehittää hänen omaa luovaa voimaansa. Mutta ensimmäiseksi olisi opittava itsekuri.

Sen sijaan Albert Camus opetteli polttamaan tupakkaa, erityisesti valokuvissa. Sen lisäksi hän halusi karsia tarinoita koska sen avulla voi kirjoittaa juonellista kirjallisuutta. Sillä kun hän ei voinut saada rakkautta, hän voi kuitenkin tavoitella kunniaa. Hän saikin ankean kunnian. Koska tämä teki hänestä sairaan ja sairaan oli oltava siisti jotta hänet unohdettaisiin ja hänelle annettaisi anteeksi, Camus yritti olla sairaan siisti. Siihen aikaan tämä vielä onnistui polttamalla tupakkaa valokuvissa. Hän oli siitä onnellisessa asemassa, että hämärillä kirjailijoilla on onnea: he saavat selittäjiä. Muut saavat vain lukijoita, ja se taas näyttää olevan halveksittavaa.

Albert Camus kuoli auto-onnettomuudessa joka on hyvin satunnaista ja absurdia. Joskin on myönnettävää että auto oli kaunis ja kauneus, joka auttaa elämään, auttaa kuolemaankin. Myöhemmin on esitetty että Camus olisi oikeasti salamurhattu. Tämä on vain absurdia.