Yoda

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.
”(epämääräistä murinaa)... voima vahva sinussa on.”
”(epämääräistä murinaa)... pimeän puolen minä aistin. Puolta pimeää varo.”

Hahmo kuvitteellinen Star Wars -universumissa Yoda on. Yoda nykyiseltä paavilta luultavasti näyttää.

Henkilöhistoria[muokkaa]

Yoda oli tunnettu vihreästä linjastaan.

Yodan varhaisimmista ajoista on hyvin vähän tietoa. Hän tuli maailmaan 896 vuotta ennen suurta galaktista sisällissotaa. Yodan äiti ja Yodan isä hänen vanhempansa olivat. Elämänviisaus ensimmäinen Yodan oli joko "Mamma" tai "Pappa", miten lie. Yoda jedi-koulutuksensa hyvin nuorena aloitti. Hänestä tuli jedi-ritari vasta 25-vuotiaana jätettyään tärkeimmän kurssinsa välistä käydäkseen intin. Yodasta tuli 50-vuotiaana jedi-mestari. Naboon saarron aikana hän oli kouluttanut nuoria jedejä jo 800 vuotta. 10 vuotta myöhemmin hän komensi kloonisotilaiden lada-tykkiveneitä auttaakseen hiekkamyrskyyn joutuneita jediystäviään Gaynosis-planeetalla. Yoda joutui samaisella planeetalla kaksintaisteluun Kreivi Pookun kanssa. Kreivi joutui kuitenkin lopettamaan taistelun kiireiseen aikatauluunsa merkityn pianokonsertin takia. Edes kättelyjä ei ehditty jakaa. Yoda sai lopulta Pookun kiinni tekstiviestillä ja revanssi sovittiin pian.

Kashyykin taistelussa Yoda johti turkkilaista alkuperää olevien wookiee-olentojen kanssa kloonisotilaita kauppaliiton taisteludroideja vastaan. Kloonit pian kääntyivätkin karvaisia ystäviämme vastaan ja Yoda yritettiin salamurhata. Yoda kuitenkin pisti kloonikomentajalta lusikan nurkkaan ennen kuin tämä edes liipaisinta painaa ehti.

Kashyykin kommelluksien jälkeen Yoda soitti taksin Coruscantiin ja näki kamalia asioita. Jeditemppeli oli täysin risana ja koko galaksi oli tästä johtuen aivan sekasorrossa. Kloonit olivat yhtäkkiä jedejä vastaan ja monia ritareita oli delannut. Klooneille oli annettu käsky 666 Ylikansleri Palpatinen toimesta, mikä tarkoitti sitä että hän oli kaikesta vastuussa. Yoda meni pian hänen puheille täydellä arsenaalilla. Negevin kudit loppuivat pian Yodan käytettyä sitä suurimmaksi osaksi Ylikanslerin tornia vartioivien kloonisotilaiden "lopettamiseen". Yoda joutuikin tyytymään tylsään valomiekkaansa Palpatinea vastaan taistellakseen. Palpatine ei käyttäytynyt sääntöjen mukaisesti ja alkoikin viskellä Yodaa minimaalisissa mittakaavoissa olevilla UFO:illa. Tuomari ei voinut tehdä asialle mitään, sillä häneltä oli juuri ammuttu aivot pihalle. Yoda ei tälläisestä pelistä pitänyt ja lähtikin kämppimään kaukaiselle suo-planeetalle Dagobahille.

Dagobahilla ei ollut juurikaan muuta kun suuria puita ja suota. Yoda koulutti Luke Taivaskävelijästä jedi-ritarin ja lähetti tämän tuhoamaan Darth Vaderin ja Darth Sibelioukseksi muuttuneen Palpatinen. Yodan väitetään kuolleen sydäninfarktiin 969 vuoden iässä ja voiman toiselle puolelle vetäytymään joutuneen.

Kermitiä hedelmäksi aviottoman suhteen Yodan monennessa polvessa arveltu on.

Hahmo[muokkaa]

Bussia odottamassa Yoda on... Ei eläke jedin autoon riitä.

Yoda on vaahtosammuttimen kokoinen vihreäihoinen kurttuinen elukka. Hänen rotunsa on hyvin harvinainen ja pitkäikäinen. Yodan työttömyys on aiheuttanut sen, että hänellä ei ole varaa pukeutua muuhun kuin likaiseen vanhaan kaapuun. Yodalla on vihreät silmät arkisin ja perjantaina plussana verestävyys tulee.

Yoda kaikkien aikojen arvostetuin ja voimakkain tunnettu jedi-ritari oli. Häntä arvostettiin viksuutensa ja taistelutaitojensa vuoksi. Hän oli yleensä kiltti ja lempeä, mutta osasi olla myös kyrpä. Hän ikäisekseen hyvin vitsikäs ja ketterä epeli oli ja kehittikin tavan viisaustäyteisen puhua. Hän predikaatin (?) lauseen loppuun sijoitti ja tästä ymmärtämättömät tehdä vitsiä alkoivat.

Asema poliittinen[muokkaa]

Yoda jedineuvostossa istui, ja sen päättävä elin oli hän. ...Tosin bongattu hänet eduskunnan kahvilastakin on. Mace Windun ja Veltto Virtasen kanssa jedineuvoston asettamisesta Suomen hallitukseen juonitteli hän. Ämmässuolla asuu, siellä paikallisille vahvaa keittää (ja pahaa helvetin) kiljua.

Yoda vihainen[muokkaa]

Paskalla Yoda nyt on. Häiritse älä Yodaa, muuten pian vihainen on. Ummetuksesta Yoda kärsii eikä kipua enää siedä. Voimaa Yodan käyttää pitäisi, vaan ei voimia enää, Yodalla vaan keppi... Yodalla kaksi "kepukkaa" onkin! Yoda nyt iloisempi! Yoda tätä artikkelia vihaa, niin myös Wikipediaa (Dark side...) Valon puolella Yoda on (Hikipedia), siksi vihaa tietoa, vaikka tietoa Yodalla onkin... Yoda itseään vihaa...

Myöskin katso artikkelit nämä[muokkaa]

Questionmark.jpg SIVISTYKSESSÄSI AUKKO ONKO?
Vitsi tämän sivun siihen perustuu, että se kirjoitettu käsittelemänsä henkilön tai aiheen tyylillä tavoittein parodisin on. Mikäli tätä sivua tajua et, se todennäköisesti siitä johtuu, että barbaari sivistymätön olet, joka mitään mistään tiedä ei. Ehkäpä kannattaisi sinun Wikipediaa enemmän lukea.