Ylläpitäjä

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Huom.! Erillisissä säälimättömissä revittelyartikkeleissaan kaikki Hikipedian ylläpitäjät ja Wikipedian ylläpitäjät.


Kaksi avainta ja hauska hattu, ylläpitäjien kansainvälinen tunnus.

Ylläpitäjä on henkilön ja olotilan välinen olomuoto, entiteetti, johon liittyvät kiinteästi käsitteet poliisi ja koulukiusattu. Ylläpitäjä on se täyspäinen (niiden kolmen käyttäjän lisäksi), joka osaa lukea sekä kirjoittaa. Hän on vandaalin paras ystävä, joka reagoi välittömästi, jos sivuntyhjentäjillä on jotakin painavaa sanottavaa. Ylläpitäjyys muistuttaa taitojensa ja valtuuksiensa määrässä kaikin puolin utsjokelaista myymäläetsivää.

Historia

Ruthucullis IV. Ylläpitäjät ovat tämän miehen syytä.

Ylläpitäjyyden historia alkaa keskiajalta, jolloin paavi Ruthucullis IV oli tyytymätön nimeensä ja halusi kahmia itselleen lisää valtaa. Tämä on erittäin tavallista niiden keskuudessa, jotka toimivat Jumalan oikeana kätenä maan päällä. Hän ilmoitti tämän halun vuonna 1337 bullassaan, joka sisälsi latinaksi jotakin koreaa tekstiä. Latinaa ei tuohon aikaan ymmärtänyt kuin papisto, eikä sekään saanut bullasta mitään selvää, koska Ruthuculliksen käsiala oli hänen nimeäänkin kamalampi. Joka tapauksessa alamaiset päättelivät, että sisältö liittyy johonkin vallan kahmintaan, ja he perustivat "Pyhän veljeskunnan, joka vahtiva on yli kaiken sen mikä on pyhää ja arvokasta ja johon liittyy piuhoja, joiden päässä on laatikoita, jotka ovat kiinni toisissa laatikoissa ja joiden välisiä piuhoja pitkin vilistää informaatiota". Ylläpitäjyys oli syntynyt. Papit tosin huomasivat, että bullassa luki myös sana ritari, joten he aloittivat varmuuden vuoksi kolmannen ristiretken, ettei tulisi mitään jälkipuheita.

Ylläpitäjyys riistäytyy käsistä

Uusi ylläpitäjien veljeskunta huomasi, ettei heillä ole mitään tekemistä, sillä Internettiä ei keksitä vielä yli 600 vuoteen. Jotakin tekemistä oli keksittävä, joten puolet heistä päätti hakea paikkaa kirkkokuorosta. Heille ei tosin kerrottu etukäteen pienestä "toimenpiteestä", joka on suoritettava ennen kuin voi liittyä paikalliseen huippukuoroon Castraatiopoikihin. Ruthucullis sai tästä hyvät naurut.

Loput ylläpitäjistä lähtivät mukaan kolmannelle ristiretkelle. Historia ennakoi sen verran itseään, että ylläpitäjiä vihasivat sekä omat että viholliset. Kun henkiin jääneet ylläpitäjät palasivat pöksyt kintuissa Ranskaan, he löysivät uuden kutsumusammatin: paperityöt. Postilaatikot, kirjekuoret ja ennakkosensuuri toimivat aikansa Internettinä, ja ylläpitäjät pysyivät tyytyväisinä.

Eipä mennyt kauaakaan, kun joku ylläpitäjistä huomasi, miten helppoa kirjeenhöyrytintä on käyttää väärin. Ylläpitäjät viehättyivät vallastaan sen verran, että tavalliset postinkantajat ja kirjoittajat sylkivät aina heidän päälleen, kun ylläpitäjän jossain tapasivat.

Kohti nykyaikaa

Aika kului, pälä pälä pälä bälä, lisää ristiretkiä, pälä pälä pälä pälä, uskonpuhdistus, pälä pälä pälä pälä, pälä pälä pälä, Internet.

Ylläpitäjät tänään

Nyky-ylläpitäjien hauska hattu (ks. yllä) on otteiden koventuessa sopeutunut tilanteeseen.

Paaviuden ja noitavainojen poistuttua muodista ylläpitäjien täytyi piiloutua kansalta tietokoneiden vallankumoukseen asti. Ylläpitäjyys on mukautunut muuttuvaan maailmaan yhtä hyvin kuin paaviuskin.

Tämän päivän ylläpitäjät tekevät mm. Hikipediassa vastuullisia ja vaikeita päätöksiä. Heidän vastuullaan on määrittää, mitkä artikkelit ovat olleet perseestä ikuisesti, ovat perseestä nyt, tulevat olemaan perseestä tulevaisuudessa ja mitkä täytyy poistaa ilman ennakkovaroituksia. Tämän lisäksi he vastaavat kaikkitietävältä yleisöltä tuleviin uhkailuihin sekä puolustavat omaa näkökantaansa siitä, miksi 8-vuotiaan Viljon vitsikirjasta kopioima tynkäartikkeli ei ole säilyttämisen arvoinen. Tätä työtä vaikeuttaa, että suurin osa vastaanottajista ei osaa lukea. Niinpä kotikäynnit ovat ylläpitäjien arkipäivää.

Yleisten väitteiden mukaan ylläpitäjät ovat wikissä kuin wikissä käyttäjistön sadistisimpia osastoja. He hekumoivat perverssillä wikiseksillä poistojen tai estojen muodossa – mutta toisin kuin kirjaimellisessa seksissä eston jälkeensä jättämää sotkua (eripura, kauna) on viheliäisen vaikea siivota pois, ja vakiokäyttäjään kohdistuessaan esto johtaa jälkeläisten syntymiseen aina sukkanukkien muodossa. Käänteisenä erikoistapaukena voidaan pitää suvuttomasti lisääntyvää Wikipedian vakiokäyttäjä Juhkoa, joka tunnettiin asiallisena muokkaajana kunnes hän yhtäkkiä hankki itselleen tottelevaisen ylläpitäjän avulla lievän, ansaitun rangaistuseston. Tämä oli ehkä Juhkolle masokistinen nautinto itsessään, mutta ennen kaikkea se mahdollisti Juhkon lisääntymisen jakautumalla uusiksi ja taas uusiksi, yhtäaikaisiksi ja toisiaan seuraaviksi raivokkaiksi – eston aiheuttaman raivon avulla kukoistaviksi – sukkanukeiksi, jotka tosin olivat toistaan epämuodostuneempia. Voimme vain aavistaa näiden matosten tihutöistä johdettua seksuaalista mielihyvää.

Mutta meidän, eli käyttäjien, onneksi he, eli ylläpitäjät, tekevät kaikkensa Hikipedian parhaaksi.
...etkä sinä voi sille mitään.