Ylivieska

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Ylivieskan vaakuna

Ylivieska tunnetaan Kalajokilaakson sy(n)kkivänä metropolina, jossa sijaitsee mm. kuuluisa maitokannumuseo sekä Päivärinnan ala-aste. Ylivieska on myös kuulu liikennevaloistaan, joita saavutaan sankoin joukoin ihmettelemään naapuripitäjistä, kuten Sievistä, Haapajärveltä ja Oulaisista. Ylivieskassa on paikallisen nuorison luonteenlaadun mukaan kalibroitunut, eli paska ammattioppikoulutuslaitos joka haluttaisiin lakkauttaa, mutta jonka maan tasalle raivaamisen paikallisen paskapaperin Kalajaskan yleisenosaston kirjoitukset estävät. Jokainen ylivieskalainen viettää lauantain ja sunnuntain välisen yön riehuen Viihderavintola Mustaleskessä joka myös mustana aukkona tunnetaan.

Hikipedian saamien tietojen mukaan ylivieskalaiset poliitikot ratkovat tällä hetkellä niin kutsuttua Kasarminseudun ongelmaa, joka sijaitsee itsemurharadan varressa. Näillä näkymin paikallispoliitikkojen tarkoituksena on lakkauttaa ruotsalainen varuskunta ja siirtää sotilaat asumaan Ylivieskan rakkaalle kasarmialueelle. Nyt vain hoputtamaan, niin päätös saadaan tehtyä nopeasti! Kasarmin tuomasta maanpuolustusmaineesta ollaan Ylivieskassa niin innostuneita, että Savarin alue ollaan nimeämässä uudelleen SA-varikoksi.

Toinen hanke kasarmin alueen kehittämiseksi on, että alue saataisiin palo- ja pelastusopiston sytytyspuolen opiskelijoiden harjoittelupaikaksi.

Mikään naapurikunnista ei halua liittyä Ylivieskaan, koska Ylivieska on niiden mielestä liian suuri jo nyt ja siellä on Kärkkäinen. Ylivieska ottaa kyllä henkilöjäseniä vastaan.Ylivieskalaiset luulivat pitkään, että kaupunki on maailman napa tai ainakin Suomen.Mutta sitten he huomasivat ettei kukaan kuuntele heitä. Olivat unohtaneet katsoa kelloon ja almanakkaan ,että oli kulunut 20 vuotta kun Ylivieskasta on viimeksi ollut kansanedustaja. Siitä alkoi suuri kansannousu ja ehkokkaita oli alkuun varmaan kymmenkunta ,mutta kuin ihmeenkaupalla he pääsivät yhteisymmärrykseen ja saivat miehen eduskuntaan. miehen nimeä en nyt muista, mutta niistä ei ole pellolla hyötyä ja eduskunnasta yksi sellainen puuttui ennen vuoden 2015 huhtikuuta.


800px-Taajama 571.svg.png Tämä paikka ja sitä käsittelevä artikkeli ovat tynkiä.
Estä väkivaltaiset alueliitokset laajentamalla artikkelia
.